Vergeet de witte stranden en de helderblauwe zee! Ontdek het prachtige, bergachtige noorden van Thailand | Weflycheap

Vergeet de witte stranden en de helderblauwe zee! Ontdek het prachtige, bergachtige noorden van Thailand

Vergeet de witte stranden en de helderblauwe zee! Ontdek het prachtige, bergachtige noorden van Thailand!

Backpacken, dat was toch wel één van mijn grote dromen! Met slechts een rugzak op je rug, lekker doen waar je zin in hebt. En afgelopen zomer was het dan zover. Samen met mijn zus ging ik vier weken naar Thailand, het ultieme backpackers walhalla, om voor eens en altijd te ontdekken of dat backpacken nou echt zo leuk was als ik dacht. En ja, het antwoord kun je natuurlijk al raden. Zelf waren wij verknocht aan het Noorden van Thailand, lees je mee?

Kanchanaburi

Na een paar lange dagen in Bangkok, kwamen wij moe aan in Kanchanaburi, waar we onze slaapplaats voor de komende nachten zagen: een hutje op het water met uitzicht over de rivier. Wat was dat een verademing na hectisch Bangkok! Twee hele dagen hebben wij ons ondergedompeld in de indrukwekkende geschiedenis van Kanchanaburi, waar je de beroemde brug over de rivier Kwai kunt vinden en een erebegraafplaats voor de slachtoffers van de Dodenspoorlijn, waaronder vele Nederlanders. Als je maar enigszins geïnteresseerd bent in geschiedenis is Kanchanaburi echt meer dan de moeite waard!

thailand

Chiang Mai

Vanuit Kanchanaburi reisden wij via Ayutthaya naar Chiang Mai. Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand, maar echt dag en nacht verschil met Bangkok. Waar in Bangkok het straatleven één grote chaos is, heerst in Chiang Mai een relaxte sfeer, waardoor je binnen de kortste keren vergeet dat je in een stad bent. In en rondom Chiang Mai zijn echt een tal van leuke bezienswaardigheden en activiteiten te doen, maar de grootste reden waarom wij toch zo’n fan van Chiang Mai werden, waren de vele leuke koffietentjes en restaurantjes. Ontbijt, lunch en avondeten waren voor ons heilig in Chiang Mai en er werd dan ook elke keer goed uitgepakt! Andere favoriete activiteiten waren onder andere een bezoek aan de Grand Canyon en een bezoek aan Wat Phra That Doi Suthep (met zonsondergang!).

thailandthailand

Pai!

Vanuit Chiang Mai reisden wij verder naar Pai, een klein hippie-stadje helemaal bovenin het Noorden. Om hier te komen, moet je een busreis trotseren over kronkelige wegen met een aanzienlijk aantal haarspeldbochten (en zeg niet dat je nooit wagenziek wordt, want dat je wordt je dan geraden...).Maar als je eenmaal aan komt, is het meer dan de moeite waard! Ondanks dat dit een populaire bestemming is onder backpackers, heerst hier een relaxte sfeer! Pai zelf is niet ontzettend bijzonder, maar heeft wel elke avond markt, waar je heerlijk kunt eten! Verder is het ontzettend leuk om een scooter te huren en de omgeving te verkennen, zoals de hot springs en Pay Canyon!

thailand

De witte tempel in Chiang Rai

Vanuit Pai reisden wij verder naar Chiang Rai, met eigenlijk maar één doel: Wat Rong Khun, oftewel de witte tempel. Eén woord: FANTASTISCH! Na twee weken Thailand had ik zo langzamerhand al heel wat tempels gezien, maar deze witte tempel deed alle andere indrukken verbleken. Op het eerste gezicht doet de schoonheid van deze tempel je verblinden, maar als je over de loopbrug naar de ingang loopt, schrik je van bizarre beelden, van doodshoofden tot honderden uitgestoken handen en afgerukte schedels. Bizar, maar zeer indrukwekkend.

Natuurlijk heeft Thailand nog veel meer te bieden, zowel in het noorden als in het zuiden. Wil je meer weten over het noorden van Thailand of heb je tips nodig voor hostels en restaurants? Stuur mij dan een berichtje! Wil je meer weten over het zuiden van Thailand? Lees dan over twee weken mijn nieuwe blog of kijk voor foto’s op mijn Instagram @dewereldiswauw!

thailand

Mis nooit meer een topdeal!