New York City, wat zijn de MUST-SEE'S? WeFlyCheap geeft tips!

New York City - wat zijn de must-see's? 

New York City, een geweldige stad, mijn favoriete stad die ik tot nu toe heb gezien. Er is zoveel te beleven en je kijkt je ogen uit! Maar wat moet je doen als er zoveel te beleven valt? WeFlyCheap geeft je dé must-see's van New York City als jij er slechts een paar dagen bent.

Foodie 

In New York zit het met lekker en "origineel" eten wel goed. Een paar dingetjes die zeker leuk zijn om op te zoeken zijn de Cupcake ATM (780 Lexington Ave) waar je letterlijk Cupcakes uit de muur kunt pinnen. Super grappig en lekker. Daarnaast moet je ook echt een milkshake halen bij Black Tap. Je kunt als je op tijd bent zo doorlopen, kom je wat later, dan moet je eventjes in de wachtrij staan. Maar het is het waard hoor! Check de foto hieronder! Vergeet ook niet een Magnolia Bakery over te slaan voor lekkere cupcakes (bekend van Sex & the City!)Black Tap Milkshakes

Voor de M&M lovers, vergeet dan ook niet de mega grote M&M store over te slaan op Times Square, hier vind je M&M's in alle kleuren en smaken en heb je er ook leuke cadeautjes (souvenirtjes). Verder is er in elk straatje wel streetfood te vinden. Bijvoorbeeld Pretzels, die zie je erg veel! TIP: zoek de Halal Guys op, deze zijn wereldberoemd en hebben lekkere kip & Gyros.

cupcake atm M&M store NYC Pretzel

Populaire bezienswaardigheden 

Als je in New York bent voor de eerste keer, dan is het natuurlijk leuk om ook wat van de populaire bezienswaardigheden zien, zoals het uitzicht bewonderen vanaf de Empire State Building of Rockefeller Center. Vergeet niet een kaartje van te voren aan te schaffen, het is vaak uitverkocht om naar boven te gaan. In een mega snelle lift ben je binnen no-time boven en heb je echt een prachtig uitzicht over de stad! Daarnaast is het leuk om door Central Park te wandelen. Maar wat nog leuker is, een bootje huren en door Central Park varen (kost ongeveer €15 voor een half uurtje). Een bezoekje brengen aan het 9/11 Memorial stond natuurlijk ook op mijn lijstje, wat erg indrukwekkend was! Ook kun je naar het 9/11 Museum, waar het verhaal van de 9/11 gebeurtenis wordt verteld.

Rockefeller Rockefeller

9/11 9/11

Rooftop bars

Voor een top uitzicht en een lekker drankje moet je natuurlijk op een rooftop zijn. Ook in New York vind je die! Zelf ben ik er op 2 geweest: Gansevoort Rooftop en het schijnt dat de Kardashians hier komen, helaas ben ik ze niet tegen gekomen ;-) en Refinery Rooftop: hier stond ik tussen de jongeren uit New York te dansen, die daar op dinsdagavond gewoon lekker op stap gingen! Er zijn natuurlijk nog veel meer rooftop bars, dus zeker de moeite waard om eventjes te kijken. Let wel op de dresscode bij sommige rooftops. rooftop

rooftop

Helikoptervlucht

Het hoogtepunt van mijn trip naar New York was toch wel een helikoptervlucht maken. Het kost je wel wat, maar wat was het 't waard! Ik denk nog vaak terug aan de prachtige skyline van Manhattan. Op verschillende sites bieden ze redelijk "goedkope" tickets aan voor de Heli vlucht. Je kunt deze het beste van te voren boeken, het zit erg snel vol. 

heli

Broadway musical

Broadway, het zegt je vast wel iets! De straat met véél theater! De meest bekende musicals spelen hier waaronder Wicked, Lion King, Aladdin en veel meer. Een musical bezoeken, is voor als je er van houdt, écht de moeite waard! Zelf ben ik naar Wicked geweest en heb ik op de dag zelf nog een voordelig kaartje weten te scoren bij het theater zelf en ik had nog een goede plek ook. Ook kun je ervoor kiezen om op Times Square een ticket te scoren, hier gaan kaartjes vaak voor een wat "goedkopere" prijs weg. Maar dit gaat dan niet om de hele populaire, vaak bezochte musicals, maar om wat kleinere producties. De Amerikaanse humor bij Wicked begrijpen was soms nog wat lastig, maar de muziek, het decor, de musical-sterren... het was echt prachtig! 

Shoppen

Waarom ik dit als laatste heb benoemd snap ik niet, maar dat je in New York kunt shoppen is zeker waar! Van dure winkels tot winkels die je ook in Nederland vindt. Voor dure winkels moet je in the 5th Avenue zijn, hier vind je de mooie chique winkels zoals Chanel, Prada en Gucci en vind je er ook een mega grote Apple store (leuk om te kijken!). Daarnaast heb je de beroemde Macy's, een groot warenhuis. Zelf vond ik het leuk om te shoppen in de 34th street. Een mega grote Victoria Secret winkel, Urban Outfitters, H&M en many more!! 

❤ I fell in love with New York City. Nu jij nog! 

 

brooklyn Dombo Brooklyn

Most-instagrammable straatje van Brooklyn (Naam van de buurt: Dumbo)

Heb jij nog meer New York tips? Laat het ons weten!

Mis nooit meer een topdeal!