Header afbeelding

New York

The city that never sleeps

Als student zijnde is het leven niet altijd even makkelijk. Je houdt je bezig met onder andere werk en deadlines en daarnaast wordt er natuurlijk ook van je verwacht dat je je sociale leven eenbeetje onderhoudt. Niet alleen studenten, maar ook volwassenen zullen deze druk vast en zeker ervaren. Om ervoor te zorgen dat het leven ook een beetje avontuurlijk en leuk blijft, ga ik zo vaak mogelijk op vakantie. Helaas komt het ook wel eens voor dat er niemand is die met mij op vakantie kan gaan. Ik vind dat geen reden om er bij de pakken neer te gaan zitten, en daarom moedig ik iedereen aan om eens alleen op vakantie te gaan. Mijn bestemming eerder dit jaar? The city that never sleeps, the Big Apple: oftewel New York City. Eind januari stapte ik met een flinke koffer de vertrekhal op Schiphol in. Blij, uitgelaten en tegelijkertijd een tikkeltje nerveus. New York is immers meerdere uren en duizenden kilometers van ons koude kikkerlandje verwijderd. Als ik plaats neem op de vliegtuigstoel en Nederland langzaamaan onder een wolkendek zie verdwijnen, neemt mijn enthousiasme al snel weer de overhand.

Hostel of Airbnb in New York

New York is een prachtige en diverse stad waar je in principe alles kan doen wat je wilt. Niet alleen cultuursnuivers, maar ook natuurliefhebbers en sportfanaten kunnen hier hun hart ophalen. Voordat je kan genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft is het natuurlijk belangrijk om uit te vogelen waar je wilt verblijven. Met wijken zoals Brooklyn, West Village, Harlem, SoHo of China Town is het nog best lastig om een keuze te maken waar je verblijft in New York. Om wat kosten te besparen, als je bijvoorbeeld net zoals ik alleen naar New York gaat, raad ik je aan om eerder te kiezen voor een hostel of Airbnb. Op websites zoals booking.com kom je vast en zeker wat leuke plekken tegen.

Ik verbleef acht nachten in de buurt van Times Square en het Central Park en dat maakte het Jazz on Columbus Circle Hostel een fijne plek om te vertoeven.

New York

Wijken genoeg in New York

New York is een makkelijke stad waarin je gemakkelijk van buurt naar buurt kan komen. Persoonlijk heb ik veel gelopen om de buurten zo goed mogelijk te kunnen ontdekken, maar ook met de New York Subway is dit heel erg makkelijk. De meeste metro’s rijden 24 uur per dag en ook voor de prijs hoef je het ritje niet te laten. Voor een rit betaal je namelijk maar zo’n 3 dollar. Zoals ik hierboven al even vermeldde kent New York veel verschillende buurten waar je vaak voor verschillende dingen terecht kan. In China Town kun je cultuur opsnuiven en wat lekkers eten bij één van de vele toko’s en restaurants, in SoHo kan je genieten van de fijne winkels, leuke straatjes en mooie gebouwen. Voor een meer artistieke buurt van New York kan je het best terecht in upcoming Brooklyn. Tijdens mijn verblijf in New York heb ik zoveel mogelijk buurten geprobeerd te bezoeken, maar ik merkte op dat ik na een tijdje vaak terugkeerde naar dezelfde wijken. Zo kon ik urenlang slenteren door de straten van Greenwich, The Village en SoHo.

New York is een enorme stad en zonder een planning raak je misschien snel het overzicht kwijt. Daarom deel ik vandaag een aantal van mijn tips met jullie.

1. Uitzicht van je dromen

Naar mijn idee mag je New York niet alleen vanaf de grond bewonderen. Naast de tientallen rooftop bars heeft de stad namelijk ook meerdere uitkijkpunten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Vanaf The Top of the Rock, boven op het Rockefeller Center is de stad goed te zien. Met uitzicht op onder andere de Empire State Building, Central Park, het Vrijheidsbeeld en de Hudson is dit punt dan ook echt aan te raden.

Rockefeller Center View New York
Uitzicht van bovenop het Rockefeller Center

2. Bewonder de sterren

Vanaf het dak van The Rockefeller Center zijn er vast en zeker wat sterren te zien, maar dat is niet hetgeen waar ik nu op doel. Een leuke activiteit in New York is misschien ook wel het bijwonen van een real life talkshow. In het Rockefeller Center wordt naast de shows van Seth Meyers en Jimmy Fallon ook nog eens het populaire programma Saturday Night Live opgenomen. Een kaartje bemachtigen kan wel eens mislukken wegens de enorme drukte, maar jezelf opgeven is zeker de moeite waard. Op websites zoals 1iota.com kan je hiervoor terecht.

Ticket voor de show van Seth Meyers.

3. Shop till you drop @ New York

Er is haast geen ontkomen aan: in elke straat in New York is er wel een leuk winkeltje te vinden. Of je op zoek bent naar de laatste mode, thrift shops of simpelweg leuke cafeetjes of tentjes. Het is in deze stad allemaal te vinden. In elke buurt van de stad zie je weer andere dingetjes terug en zijn er meerdere stijlen te vinden. Voor de chique winkels bezoek je 5th Avenue en voor een mooie buurt en leuke winkeltjes kan je bijvoorbeeld terecht in SoHo. Bezoek ook eens een winkelcentrum zoals het Oculus gebouw net naast het 9/11 monument. Naast een metrostation en museum is het gebouw een fijne plek om lekker in rond te struinen en te winkelen. Ook Canal Street Market in Chinatown is de moeite zeker waard. Naast het feit dat je hier kan shoppen is hier ook een heleboel lekker eten te vinden. Wat ik persoonlijk altijd heel leuk vind om te doen, is om simpelweg rond te lopen en zo mijn eigen hidden gems te ontdekken.

Oculus gebouw New York
The Mall at the World Trade Center, het Oculus gebouw.

4. Word één met de natuur

Zelfs het overvolle en drukke New York kent meerdere oases van rust, zo kon ik onder andere terecht in het Central Park. Het enorme park vind je midden in Manhattan en het idee dat je je ineen wereldstad begeeft, raak je hier volkomen kwijt. Toen ik in New York was, waren de temperaturen ontzettend laag dus veel tijd buiten kon ik niet volhouden. Ik heb gelukkig wel een flink stuk kunnen lopen en ik heb genoten van de vele leuke plekken. In de lente of zomer kan je naar mijn idee echt van het park genieten.

Central Park New York
Central Park New York

5. Bewandel de High Line

Je zou het haast niet denken, maar op bepaalde plekjes is het goed terug te zien: de High Line is een verhoogd park, 9 meter boven de grond, waar vroeger een spoorlijn overheen liep. Op de High Line vind je veel fijne zit en ligplekken en loop je een flink stuk langs veel leuke en mooie plekjes. Tip: ongeveer aan het uiteinde van de High Line, downtown, vind je Chelsea Market. Eindig je ochtend, middag of avondwandeling hier met onder andere een lekker hapje eten.

High line New York
10th Avenue New York

Ik kan eindeloos doorgaan met verhalen en tips aangezien er zoveel verschillende dingen te zien en te doen zijn. Ik heb negen dagen lang genoten van alles wat deze stad te bieden heeft en ik denk dat als je naar New York gaat, dit automatisch goedkomt. Verdiep je in de stad, kies een paar leuke wijken en activiteiten uit, maar laat je vooral ook verassen. Wandel, verdwaal en geniet!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. new york the city that never sleeps
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.