Header afbeelding

Praktische tips voor New York!

Ga goed voorbereid op reis

The Big Apple, NYC, the Empire State, hoe je het ook wil noemen… In deze blog gaan we het hebben over een van de bekendste steden in Amerika: New York!  

Hoe kom je in New York?

Vliegtickets kun je vinden via verschillende websites, maar ik zou aanraden om Skyscanner te gebruiken omdat je hier vaak goedkope tickets kunt vinden. Hoe duur het is om naar New York te gaan is heel afhankelijk van wanneer je wilt gaan. Ik ben in februari gegaan en dit scheelt aanzienlijk vergeleken met bijvoorbeeld de kerstperiode. Ik zou rekening houden met zo’n €400-€500 voor een retourtje. Je doet gemiddeld zo’n 8 uur over een rechtstreekse vlucht.

one world trade center

One World Trade Center, het hoge gebouw op de achtergrond

Hotels

Hotels kunnen best duur zijn in New York, vooral als je in een populair gebied wil zitten zoals Manhattan. Ik raad daarom aan om vroeg van tevoren je reis naar New York te boeken zodat je de kosten een beetje kan drukken. Daarnaast kan het ook erg schelen als je een hotel of Airbnb zoekt in een van de buitenwijken van New York. Vanaf daar kun je alsnog relatief snel met de metro bij de bezienswaardigheden komen.

Ik zat in hotel Martinique New York on Broadway, Curio Collection by Hilton (ja, een hele mond vol). Prachtig hotel midden in Manhattan, zeker aan te raden!

Wat is de beste reistijd?  

De temperatuur is het meest ideaal in april, mei, september en oktober. In de zomer kan het nog best heet zijn in New York en in de winter behoorlijk koud! Ik vond zelf februari ook prima te doen. Maar je moet uiteraard ook gewoon een beetje geluk hebben met het weer.

Daarnaast zou ik adviseren om ongeveer een week in New York te verblijven. Zeven á acht dagen geven je genoeg tijd om de hele stad te zien! Ik zelf ben er zes dagen geweest. Dit was nét te kort omdat je ook met reistijd zit natuurlijk… Ik had graag nog net een dagje langer gewild!

De bezienswaardigheden

New York staat natuurlijk bekend om The Statue of Liberty, Wall Street, Brooklyn Bridge, Times Square, Central Park, Grand Central Terminal, 9/11 Memorial en nog veel meer… 

The Statue of Liberty

Toch wel een van de eerste dingen waar je aan denkt wanneer je aan New York denkt. Het is een prachtig en enorm beeld om van dichtbij te bekijken. Met een bootje kun je ernaar toe varen om er zelfs in te gaan! Ik heb dit helaas niet gedaan, ik heb haar alleen van een afstand bewonderd, maar goed je moet altijd iets hebben om voor terug te komen! Zo heb ik door gebrek aan tijd ook niet het 9/11 Memorial monument gezien… Die had ik ook graag willen aanschouwen. Ik moet nog een keer terug, dat is een ding wat zeker is!

Tip: je ticket voor The Statue of Liberty boek je eenvoudig  hier!

Wall Street

Heel erg leuk om doorheen te wandelen! Overal waar je kijkt zie je reusachtige, statige gebouwen. Wall Street ligt in Lower Manhattan, dit is het zuidelijke gedeelte van het eiland Manhattan. Wall Street is een soort van synoniem geworden voor de Amerikaanse financiële wereld, deze twee begrippen zijn haast niet meer los van elkaar te zien! Op straat merk je daar anders weinig van, behalve dat er overal dus grote, duur uitziende gebouwen staan.

Brooklyn Bridge

Dit vond ik persoonlijk een van de leukste bezienswaardigheden! Vanaf Manhattan kun je een taxi naar de Brooklyn Bridge nemen. De fanatiekelingen kunnen ook gaan lopen (heb ik ook in eerste instantie geprobeerd, dit is echter niet heel erg aan te raden vanwege de enorme afstand). Wanneer je de Brooklyn Bridge oploopt staan aan de zijkanten allerlei mensen souvenirtjes te verkopen. Op de Brooklyn Bridge heb je een prachtig uitzicht op zowel New York als op Brooklyn dat door water van elkaar gescheiden wordt.

Tip: boek een Brooklyn Bridge-fietstocht!

brooklyn bridge new york

Brooklyn Bridge

Times Square

Nog een van mijn persoonlijke favorieten: Times Square. Vooral in de avond is dit een spectaculaire plek om te bezoeken. Overal hangen enorme banners en reclameborden. Het is er erg druk, maar er hangt een leuke sfeer.

times square

Times Square

Central Park

Central Park is het grootste park wat ik tot nu toe heb gezien, het strekt zich uit over 341 hectare. Dit zijn 682 voetbalvelden! Het is onmogelijk om alles te zien, dus bepaal van tevoren goed welke dingen je wil zien in Central Park. Wij zijn op een ochtend heerlijk een rondje gaan joggen door een gedeelte van het park, waar het zich goed voor leent.

Tip: ook in Central Park kan je heerlijk fietsen en even ontsnappen aan de drukte!

Grand Central Terminal

Dit is een groot treinstation in New York. Wij moesten er zijn, omdat we een treinreisje naar een Amerikaanse college in een andere staat gingen maken, maar ook zonder dat je ergens heen moet is de Grand Central Terminal een aanrader om te bezoeken! De stationshal is van binnen erg mooi.

grand central terminal

Grand Central Terminal

St. Patrick’s Cathedral

Wat ik ook een heel leuk gezicht vond was deze prachtige kerk tussen alle statige, strakke, moderne gebouwen in. Uit het niets doemt dit kerkje, de St. Patrick’s Cathedral op. Je kan er ook naar binnen en binnen is het even mooi als buiten! Er zijn in NYC nog veel meer mooie kathedralen en kerken die je kan bezoeken, maar deze vond ik zelf wel heel erg mooi.

St. Patricks Cathedral

St. Patricks Cathedral

Nog veel meer…

Er is uiteraard nog veel meer te bezoeken in New York. Ga vooral zelf erop uit, plan van tevoren goed in wat je wanneer wilt zien zodat je niet in tijdsnood komt, maar het allerbelangrijkste: geniet er vooral van!

De volgende keer…

De volgende blog ga ik wijden aan de leuke Griekse stad Thessaloniki! Deze toeristentrekpleister is het bezoeken, wanneer je bijvoorbeeld een lang weekend hebt, zeker waard. Lees in de volgende blog wat er allemaal te doen is in de een na grootste stad in Griekenland.  

Vind je de foto’s bij deze blog mooi en wil je meer van dit soort plaatjes zien? Volg dan
@capturingmypointofview op Instagram! Via dit kanaal kun je mij ook altijd vragen stellen mocht je meer willen weten over mijn trip of andere dingen.

  1. Home
  2. blog
  3. ga goed voorbereid op reis
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.