Header afbeelding

New York

Alle hoogtepunten en gratis activiteiten

‘The city that never sleeps’, maar waar het voelt alsof je in een surrealistische droom zit. Een echte wereldstad met adembenemende uitzichten, de meest fotogenieke locaties, ontzettend vriendelijke mensen, veel diversiteit en herkenbare plekken. Kortom: een stad die absoluut niet op je bucketlist mag ontbreken!

De skyline van New York

De skyline van New York

Twijfel je nog of je wel of niet een bezoek aan ‘The Big Apple’ wilt brengen of ben je gewoon op zoek naar handige tips? Ik deel graag mijn ervaringen met jou!

Tip: boek je hotel hier eenvoudig en voordelig!

Been there, done that

In het kader van ‘dit moet je met eigen ogen gezien hebben’, zal ik je meenemen naar een aantal bekende plekken die het bezoeken meer dan waard zijn.

Times Square en Broadway

Wil je het echte gevoel krijgen van ‘the city that never sleeps’? Dan mag een bezoek aan Times Square in de avond natuurlijk niet ontbreken. Je kijkt er je ogen uit. Van winkels tot reusachtige gebouwen vol met billboards en van bekende mascottes tot straatartiesten.

Broadway

Broadway

Wanneer je dan toch op Times Square bent en van plan bent een Broadway musical te bezoeken, dan heb ik hier een tip om goedkopere kaartjes te scoren. Achter de grote trap op Times Square worden namelijk officiële tickets verkocht een aantal uur voor aanvang van de show. Door deze last minute te kopen, ben je goedkoper uit.

Central Park

Natuurlijk kan ik me voorstellen dat je op een gegeven moment even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen. Waar kan dat nou beter dan in Central Park? Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, het is zó de moeite waard! Trek een hele ochtend en middag hiervoor uit om het grootste deel te kunnen zien. Indien je minder tijd hebt is het huren van een fiets een aanrader. Fiets je meteen die hamburger-calorieën eraf. Win-win.

Tip: huur een fiets en verken Central Park!

9/11 memorial museum

Een andere bekende plek die in mijn ogen echt niet op jouw lijstje mag ontbreken, is het 9/11 memorial museum. Bereid je voor op een zeer indrukwekkend bezoek waarbij je voor je het weet een aantal uur verder bent. Neem dus ruim de tijd voor dit bezoek.

NL ♥ gratis

Wij als ‘gierige Nederlanders’ zijn natuurlijk gek op alles wat gratis of een koopje is. Dus wanneer je jouw bezoek aan ‘The Big Apple’ zo goedkoop mogelijk wilt maken, maar toch de volledige ervaring wilt hebben, adviseer ik je de volgende tips mee te nemen.

Airbnb

Buiten de vlucht is het verblijf het grootste kostenplaatsje van jouw bezoek aan New York. Dit kan uiteraard niet gratis, tenzij je onder een brug wilt slapen, maar er is wel een manier om honderden euro’s te besparen: namelijk een verblijf in een Airbnb in plaats van een hotel. Kies dan tevens voor een Airbnb welke niet in het centrum van Manhattan ligt, maar net erbuiten, bijvoorbeeld in Astoria in Queens (een echte aanrader waar ik later nog op terug kom).

MetroCard

New York City is een grote stad waarbij je niet altijd te voet van de ene naar de andere plek zult komen, tenzij je natuurlijk een halve marathon wilt lopen. Het verkeer in New York is enorm druk waardoor je in een taxi vooral de remlichten van de auto’s voor je zult zien. De metro is daarentegen een super handig, snel en vooral goedkoop vervoersmiddel. Voor $29 (ongeveer €26) heb je een metrokaart welke 7 dagen onbeperkt geldig is. Dat is nog minder dan €4 per dag. Probeer daarvoor maar eens een dag door Nederland te reizen. De MetroCard is geldig op alle metrolijnen in Manhattan, Queens, Brooklyn, Long Island City, Staten Island en The Bronx en tevens voor alle lokale bussen. Je koopt de kaart gewoon in een automaat op het metrostation.

Roosevelt Island Tramway

Wanneer je de MetroCard hebt, kun je gratis een ritje maken met de Roosevelt Island Tramway. Gegarandeerd dat je een mooie skyline gaat zien. Wanneer je op Roosevelt Island uitstapt, is het een aanrader om langs het water te lopen richting, daar komt ‘ie: Franklin D. Roosevelt Four Freedoms State Park. Zelf heb ik het ritje in de Roosevelt Island Tramway met zonsondergang gedaan en de skyline bekeken vanuit het park in de avond. Ook de terugweg in de gondel is dan erg mooi.

Roosevelt Island Tramway

Roosevelt Island Tramway

Staten Island Ferry

Om terug te komen op de bekende bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, kan het Vrijheidsbeeld natuurlijk niet ontbreken. Nu heb ik mij laten vertellen dat het beeld zelf best wel lelijk is van dichtbij en niet de moeite waard is. Wat wel de moeite waard is, is om er met een boot langs te varen zodat je deze toch van je lijstje af kunt strepen. Je kunt hier veel geld voor uitgeven door een officiële tour te boeken, echter vaart er ook 24 uur per dag ongeveer iedere 15 tot 20 minuten een gratis ferry tussen Manhattan en Staten Island. De keuze is aan jou.

Battery Park

Wanneer je de Staten Island Ferry terug hebt gepakt, kun je meteen doorlopen naar Battery Park. Hier kun je namelijk getuigen zijn van een super mooie zonsondergang in combinatie met zicht op het Vrijheidsbeeld.

Brooklyn Bridge

Er is één ding waar je geen genoeg van kunt krijgen wanneer je in New York bent, en dat is de skyline. De allerbeste plek om deze te bekijken, is door een wandeling te maken vanuit Dumbo langs het water richting Brooklyn Bridge. Uiteraard mag een wandeling over Brooklyn Bridge niet ontbreken. Dumbo heeft overigens helemaal niets te maken met een olifant: het staat voor ‘Down Under the Manhattan Bridge Overpass’.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Macy’s Thanksgiving Day Parade

Mocht je in november of begin december naar New York willen gaan, probeer je reis dan zo te plannen dat je er met Thanksgiving bent. Op deze dag, de start van ‘Holiday Season’, is er namelijk de Macy’s Thanksgiving Day Parade. Hier komen de grootste ballonnen die je ooit zult zien voorbij, de typisch Amerikaanse School Bands en schitterende praalwagens met hierop bekende artiesten. In 2020 valt Thanksgiving op donderdag 26 november, so save the date!

Macy’s Thanksgiving Day Parade

Macy’s Thanksgiving Day Parade

We’re flying high

Wanneer je bovenstaande tips hebt toegepast, heb je heel wat geld bespaard. Dit geld zou je kunnen gebruiken voor het maken van een helikoptervlucht langs de skyline van New York City. Het is dan wel duur, maar oh zo de moeite waard. Het surrealistische beeld zal nooit van je netvlies verdwijnen, dat beloof ik je!

Wanneer een helikoptervlucht er financieel gezien niet in zit, is het uitzichtpunt vanuit Top of the Rock of One World Observatory een aanrader.

Helikoptervlucht boven New York

Helikoptervlucht boven New York

Shop till you drop

Bij een bezoek aan New York City hoort natuurlijk ook een dagje shoppen. Ook al koop je niets, veel winkels (bijvoorbeeld het grote warenhuis Macy’s) zijn alleen al de moeite waard om eens doorheen te lopen. Mocht je wel echt willen winkelen, dan is de wijk SoHo een aanrader. Voor merken en koopjes bezoek je de outletwinkel Century21. Hier vind je de bekende merken voor zachte prijsjes waarvan je portemonnee niet gaat huilen.

En wanneer je ervoor hebt gekozen om met Thanksgiving in New York te zijn: houd je dan maar vast, want de dag erna is Black Friday. De hele week is er dan al sale, dus inslaaaan!

In the mood for some good food

Van al dat winkelen en geslenter door de stad krijg je natuurlijk honger. En laat ik nu ook wat tips voor de inwendige mens hebben.

Of je nu wel of niet gek bent op fastfood, een bezoek aan de hamburgerketen Shake Shack mag niet ontbreken. Ik beloof je dat je er de lekkerste hamburger en frietjes ever zult eten. En ik kan je vertellen dat ik echt geen fan ben van de grote gele M, maar van alleen al de gedachte aan Shake Shack loopt het water me in de mond.

Ik had beloofd nog terug te komen op de wijk Astoria, nou hier is ‘ie dan. Buiten het feit dat Astoria en super leuke en gezellige wijk is, kun je er ook ontzettend lekker eten. En nee, niet alleen fastfood. Eten in Astoria is overigens tevens een tip die de New Yorkers zelf ons mee hebben gegeven.

Verder wil ik je graag op het hart drukken dat je geen, ik herhaal geen iced tea moet bestellen. Ik dacht namelijk een lekkere ice tea te bestellen, maar nee, er stond iceD tea. Koude thee met ijsklontjes. Geen aanrader kan ik je vertellen.

De prijzen van het eten vallen overigens reuze mee en zijn te vergelijken met het uiteten gaan in Nederland. Alcohol is daarentegen wel echt duur, maar ja nog altijd beter dan die verdoemde iced tea. En jouw bezoek aan ‘The Big Apple’ mag natuurlijk best worden afgesloten met een lekker drankje, dan slaap je tenminste ook goed voordat je bij thuiskomst verrast wordt door een jetlag.

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Meer foto's en reisinspiratie vind je op mijn Instagram, @wanderlicioustraveling

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. alle hoogtepunten en gratis activiteiten
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.