new york city

Het andere New York City

Het andere New York City | Wij hanteren normaal het principe van nooit twee keer naar dezelfde plek, want er zijn tenslotte genoeg mooie "nieuwe" dingen te zien. En toch gingen wij terug naar New York, omdat daar zoveel te zien is dat het wederom een "nieuwe" ervaring was! De eerste keer zijn wij er in september geweest en de tweede keer met kerst en nieuwjaar. Een wereld van verschil zowel qua temperatuur als qua sfeer.

Uiteraard raden wij je aan, wanneer je de eerste keer naar New York gaat, om de highlights te zien. Ga zeker naar één van de observation deks (Empire State, Top of the Rock of the One). Een bezoek aan Times Square, 5th Avenue, Grand Central Station en Central Park kunnen zeker niet ontbreken. Ga naar minimaal één museum (National History, Guggenheim (gratis op vrijdagavond tussen 16.45-19.45u), MoMa, 9/11.

New York in december

Iedereen kent het beeld van de kerstboom bij Rockerfeller Center wel met daaronder de schaatsbaan en de mooi versierde etalages op 5th Avenue. Maar er is meer, je hebt namelijk downtown Brooklyn de wijk Dyker Heights. Mocht je met je accommodatie in Manhattan verblijven dan is dit wel een stukje reizen (45-60 minuten). Dyker Heights is een wijk diep in Brooklyn. Als je gaat googlen op Dyker Height kom je op diverse sites terecht waar ze je een tour aanbieden om deze wijk te bezoeken.

Het is echter niet noodzakelijk om een tour te boeken want dit is gewoon een openbare wijk welke prima met de metro te bereizen is. Zo hebben wij dit zelf namelijk ook gedaan. Wij hadden al een metrocard waar we de hele week onbeperkt mee konden reizen, met deze card kun je helemaal naar Dyker Heights komen.

Wij vonden dit wel een échte must-see wanneer je in december in New York bent. Zo over de top hoe deze huizen versierd zijn. Het ene huis is nog mooier en groter uitgepakt dan het andere.

New York 1

Ferry naar Staten Island

Dit is niet écht het andere New York City maar een mooie tip om een goed beeld te hebben van de skyline van Manhatten. Pak de Ferry naar Staten Island, dit is een gratis Ferry. Je pakt de Ferry naar Staten Island en gaat aan de achterkant op het dek staan. Je vaart steeds verder van Manhattan af wat je een fantastisch beeld geeft. Daarnaast vaar je langs Statue of Liberty welke je gelijk op de foto kunt zetten. Als je snel genoeg bent kun je direct de ferry weer terug pakken, anders is het niet langer dan 20 minuten wachten. Wij hebben beide bezoeken aan New York twee keer de ferry gepakt, zowel overdag als in de avond. Wij blijven het fantastisch vinden.

New York 3

Roosevelt Island

Tussen de wijken Manhattan en Brooklyn ligt het kleine Roosevelt Island. Je kan het bereiken via de brug of met de metro, maar er is mooiere manier! Op de kruising van 2th Avenue en 60th street vind je de opstapplaats. Je gaat staan in een wagon en deze brengt je in een paar minuten naar het eiland. Wanneer je al een metro card hebt dan is het trammetje gratis. Onder je zie je de East River stromen en kijk je op de Queensboro Bridge. Alleen al voor deze "Roosevelt-tram" is het de moeite waard om het eiland te bezoeken. Maar op het eiland zelf ontsnap je even aan de drukte en heb je een schitterend uitzicht op de Upper East Side.

New York 4

Williamsbrug

De meeste toeristen nemen de Brooklyn bridge om vanaf Brooklyn een goed uitzicht te hebben over Manhattan. Wat dan weer jammer is als je over deze brug loopt, je hebt de brug zelf niet in het vizier. Om deze reden zijn wij afgelopen keer via de Williamsbrug naar Manhattan gelopen. Je hebt dan én mooi uitzicht op Manhattan én je hebt de Brooklyn bridge mooi op de foto. Wat een leuke bijkomstigheid is, je hebt hier weinig ‘last’ van andere toeristen. Mooie win-win situatie!

New York 5

Dagtrip Washington

Wij waren de laatste keer vrij lang in New York, namelijk 1,5 week. Omdat dit de tweede keer was hadden wij een aantal standaard must-sees al gedaan en wilden wij graag een dagje naar Washington. Vooraf hadden wij treinkaartjes gekocht via internet (www.amtrak.com) en zijn we met de metro naar Penn station gegaan. Waar je rekening mee dient te houden is dat er vlak voordat de trein vertrekt pas aan wordt gegeven van welk perron de trein gaat. Wij hadden er voor gekozen om een vroege trein heen en een trein aan het begin van de avond terug. Zo haal je het meeste uit je dag in Washington. De reis duurt niet extreem lang, zo’n 3 tot 3,5 uur en je hebt zeer comfortabele stoelen mét wifi aan boord. In Washington aangekomen kan je alle bezienswaardigheden lopend afleggen. Je begint bij het Capitool, dan kun je doorlopen naar het Witte huis en het Washington monument. Vanaf dat punt kun je doorlopen naar Lincoln monument met het WOII memorial. Tussendoor raden wij je aan om lekker ergens een koffie te drinken en bij mooi weer op één van de punten een plekje in de zon te zoeken. Op de terugweg weer richting het station zijn wij het National Museum nog in geweest, waar je gratis naar binnen kunt.

New York 6

 

Bestemmingen

Waanzinnige New York deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!