Header afbeelding

Sky high in New York

De tofste highlights!

Woehoe daar ga je dan eindelijk naar New York, al van jongs af aan droomde ik ervan om een keer naar the Big Apple te gaan, maar nu is het dan eindelijk zo ver!

Mijn eerste trip buiten Europa begint, dat is toch ineens heel wat anders dan normaal. Wat langer vliegen en wetende dat je waarschijnlijk last gaat krijgen van een jetlag.

De vlucht met KLM is erg fijn, omdat je aan boord lekker eten krijgt en ook een tv schermpje in de stoel voor je hebt, waar je allemaal nieuwe films kan kijken en spelletjes op kan doen. Dat wordt geen slapen dus, nu slaap ik toch al niet in een vliegtuig, maar toch.

Ruim 7 uur later kom ik eindelijk aan op JFK. Het liefst duik je meteen in een gele taxi om de stad in te gaan, maar helaas heb je ook nog zoiets als douane en visum controle. Als er dan 5 mensen zitten voor 2 á 3 volle vliegtuigen die aankomen, dan weet je dat het lang gaat duren. Maar goed, ruim 3 uur later stond ik klaar met mijn koffers om te gaan! 

Ondertussen is het al eind van de middag in New York en ben ik goed begonnen door bij een echte American Diner te gaan eten op het vliegveld. Na een lekkere hotdog, fries & milkshake is het nu toch echt tijd om de taxi in te gaan richting het centrum. Ik verblijf in het Watson Hotel; een goed hotel met een top locatie dichtbij allerlei bezienswaardigheden, zoals Central Park en de Columbus Circle.

Times Square

Top of the Rock

Om de grote druktes voor te zijn, ga ik vroeg op pad. Rond 6 uur loop ik via een nog heel rustig Times Square naar Top of the Rock. Heerlijk, want zo kun je foto’s maken, waar (bijna) niemand op staat! Aangekomen bij de ingang was ik eigenlijk zo vroeg, dat ik nog eventjes heb moeten wachten voor de deuren open gingen. Op naar boven voor een mooi uitzicht, via de verschillende niveaus kun je prachtig over de stad heen kijken. Ik heb lang gezocht naar de perfecte plek voor een foto, waar ik op een lager platform sta en mijn moeder op een hoger platform, waardoor ze mij en de stad goed op de foto krijgt, maar het is gelukt, yess!

Uitzicht op het Empire State Building vanaf Top of the Rock

Helikoptervlucht

Hoog op mijn verlanglijstje staat een helikoptervlucht met … open deuren. Dit betekent dat je met je benen uit de helikopter mag hangen boven de stad! Ik twijfelde wel, want het is aardig prijzig en je bent er veel tijd aan kwijt. Niet denken, maar doen. Zo ga ik op weg in een busje naar een plek buiten de stad, waar de helikopter gaat opstijgen. Na uren wachten word ik in een harnas gehesen en ga ik richting de helikopter, wat ben ik zenuwachtig. Op de lucht in, eerst vliegen langs het vrijheidsbeeld, daarna langs de rand van de stad, de Brooklyn- en Manhattan Bridge. Eenmaal in de lucht vind ik het veel minder eng en hang ik meerdere keren met mijn benen boven de stad. Het is de bedoeling om ook over Central Park te vliegen, maar helaas is dit door de mist en regen niet mogelijk. 

Helikoptervlucht boven New York met de deuren open!

De Vessel

Na dit fantastische avontuur is het tijd voor een architectonisch hoogstandje, namelijk de Vessel. Het gebouw lijkt een beetje op een honingraat en is samengesteld uit 154 trappen met in totaal maar liefst 2500 treden. De Vessel is vrij nieuw, want hij is pas klaar sinds maart 2019. Ik raad wel aan om vooraf kaartjes te kopen, deze zijn voor een bepaalde tijd en zo voorkom je de lange wachtrijen. Je kunt de vele trappen beklimmen en genieten van het mooie uitzicht op verschillende niveaus. Mocht je niet zo goed ter been zijn, dan is er gelukkig ook een lift aanwezig, alleen dan moet je wel lang wachten.

De Vessel

High Line

Heb je zin in een mooie wandeling tussen mooie architectuur, groen en street art? Dan is de High Line een echte aanrader. De High Line kan je vinden naast de Vessel en het is daarom makkelijk om dit op 1 dag te combineren. Het looppad is gelegen op een verhoogde oude treinrails, waaraan tussen 2009 en 2019 gewerkt is om het aan te passen naar het High Line park van nu. Langs de route kom je veel mooie street art tegen en hier komt ook steeds meer bij. Tijdens mijn wandeling waren ze namelijk al bezig met een nieuw kunstwerk.

Tijdens de wandeling heb je op meerdere punten een goed uitzicht op Manhattan en de Hudson River. Ook aan de voorzieningen is gedacht, er zijn meerdere bankjes en stoelen, zodat je van de zon kan genieten en even kan uitrusten. Op meerdere plekken zijn trappen, zodat je ook de stukken onder de rails kan ontdekken. Je kan hier namelijk vele gezellige eet & drink plekjes vinden.

Mocht je fan zijn van Starbucks, dan zou ik zeker een bezoekje brengen aan de “Starbucks Reserve Roastery” , dit is een plek waar je de gehele productie van de koffie stap voor stap kan zien en natuurlijk kan proeven en een hapje kan eten. Ook de Chelsea Market is een leuke foodhal waar je verschillende eetstandjes kan vinden en de lekkere etensgeuren kan opsnuiven. 

High Line

Tips & tricks

Er is meer dan genoeg te zien in New York, ik denk dat de ideale reisduur om te gaan ongeveer een weekje is. Ik heb zelf 6 hele dagen gehad, waarbij ik erg veel gezien heb, maar nog steeds niet alles. 

Mijn tips om het meeste uit je verblijf te halen:

  • Maak een lijstje met de bezienswaardigheden die je wilt zien, verdeel dit per dag en per district
  • Reis veel met de metro
  • Check https://www.newyork.nl/ voor veel tips
  • Koop een metrocard en/of voordeelpas, dit scheelt veel geld
  • Maak reserveringen en koop kaartjes van te voren
  • Vergeet je Esta en stopcontact niet
  • Kies een hotel in de buurt van het centrum, dit scheelt reistijd

Voor meer reisfoto’s, neem een kijkje op mijn Instagram www.instagram.com/jamieamberr

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. verenigde staten ontdek de hoogtepunten van new york
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.