The Bali experience: week 6 | Weflycheap

The Bali experience: week 6

The Bali experience: week 6

Afgelopen vrijdag zat ik hier alweer 6 weken. Tijd gaat snel! Vorige week ben ik met een Nederlandse vriendin naar Gili Meno & Gili Air gegaan. De vorige keer dat ik in Indonesië was, had ik Gili Trawangan al gezien. Het thema van deze blog: The Gilis!

Fun fact: veel mensen denken dat bovenstaande Gili eilanden de enige zijn maar in totaal zijn er 8 Gili eilanden! De meest bekende zijn natuurlijk Meno, Air en Trawangan. In het zuidwesten van Lombok liggen er 3 en in het noordoosten 2 andere kleine. Ze zijn zo klein dat er weinig over op het internet over staat. Hoe weet ik dit dan? Van ons verblijf in Lombok! Mocht je daar zijn, vraag er gerust naar want zo kom je meer te weten over deze kleine eilandjes.

gili

Gili Trawangan

Gili Trawangan is de grootste van de drie eilandengroep én daarom ook het meest bezochte eiland. Trawangan wordt ook wel het feesteiland genoemd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat tijdens mijn verblijf niet echt gemerkt heb. Wij verbleven in een mooi hotel (Ombak Sunset) wat een hele rustige en fijne omgeving had. Je steekt de weg over en je ligt heerlijk aan het strand. Het fijne aan Trawangan is dat er heel veel leuke en goede restaurantjes zijn, genoeg supermarkten, ATMs, redelijke goede wegen en gezellig veel leven. Waarom zeg ik dit? Vergeleken met Gili Meno is dit een groot gemis.

gili

Gili Meno

Zoals net gezegd, op Gili Meno is er niet zoveel. Toen ik hier aankwam was ik wel even in shock, van het drukke Kuta leven naar zoveel rust is even wennen. Meno is een prachtig eiland met rust, strand en… ja verder eigenlijk niets, haha! Je hebt er een aantal hotels zitten, restaurants verspreid over het eiland en 2 ATMs. Waarvan 1 soms kapot kan zijn of beide. Ga je naar Gili Meno, zorg dat je altijd genoeg geld op zak hebt. Meno is perfect voor stelletjes die complete rust willen tijdens hun huwelijksreis of reizigers die toe zijn aan complete rust. Wij verbleven in Villa Ganjor. Leuk en niet te duur!

gili

Gili Air

Ik heb alle dagen verbleven op Gili Meno maar 1 dag uitgekozen om Air te bekijken zodat ik hier ook een impressie van heb kunnen krijgen. Hoe heb ik dat gedaan? Met de fiets! Was ook niet veel keus… Te paard, fiets of lopend. Ik ging voor de fiets. Nou dat was me een fietstocht. Ik had verwacht, gezien Air steeds populairder wordt, betere wegen zou hebben. De verhouding was 80% zand en 20% harde weg. Dus ik had mijn workout wel gehad! Ik vond Air een gezellige sfeer hebben maar had er meer van verwacht.

Toen ik zo mijn rondje om het eiland deed vond ik wel dat de echte gezelligheid en drukte maar op een kort stukje van het eiland zit. Naar mijn mening, had ik het leuker gevonden als het meer verspreid zou zitten.

gili

Als ik zou moeten kiezen... Voor de gezelligheid en wat meer faciliteiten kies ik voor Gili Trawangan maar voor de échte rust absoluut Gili Meno.

Volg meer van het dagelijks leven via mijn Instagram: @geenafase.

Mis nooit meer een topdeal!