Header afbeelding

Bali

De allermooiste plekjes

Bali is een ontzettend populaire plek en dat is natuurlijk niet voor niets. Prachtige stranden omringd door de mooiste natuur en de tofste tempels. Het lijkt wel of Bali steeds bekender wordt onder reizigers en geloof me het is zeker de moeite waard. Er is zoveel te zien en te doen in Bali dat je er niet snel uitgekeken zal raken. Ik ben zelf toch wel een klein beetje verliefd geworden op het prachtige eiland. Daarnaast beschikt Bali ook nog eens over een prachtige cultuur met hele lieve mensen, die altijd klaar staan om je te helpen. Natuurlijk heb je heel veel toeristische plekjes, die je kan bezoeken. Maar indien je opzoek gaat naar wat mindere bekendere plekjes zal je kunnen genieten van de heerlijke rust die er heerst.

Nusa Penida
Nusa Penida

De leukste plekjes van Bali

1. Seminyak

Seminyak is een hele fijne plaats om je roadtrip door Bali te beginnen. Het zit echt vol met mega hippe tentjes, waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast vind ik dat Seminyak ook een heerlijk strand heeft. Vooral in het naseizoen is hier genoeg plek te vinden met de leukste gekleurde parasolletjes. In de avond kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang onder het genot van de lekkerste cocktails. Ben je een echte winkelliefhebber? Dan kun je je ogen uitkijken in Seminyak. Er zijn talloze straatjes met allerlei leuke boetiekjes vol met kleding tot aan de mooiste accessoires aan toe.

2. Ubud

Ubud is ook wel het hartje van Bali en is omringd met de mooiste tempels en cultuur. Hier kun je op sommige delen nog het echte Indonesië ontdekken. Je hebt Bali niet gezien, als je geen bezoekje brengt aan Ubud, dus het is zeker de moeite waard. Van een middagje quad rijden tot aan het bezoeken van de traditionele Ubud Market, waar je de leukste inkopen kunt doen. Neem ook zeker eens een kijkje in de natuur van Ubud. Zo heb je de mooiste watervallen omringd met de meest grote rijstvelden.

3. Nusa Penida

Nusa Penida is het buureiland van Bali en het heeft echt een adembenemende natuur. Het kost helemaal niet veel om een overtocht te maken en voordat je het weet ben je er al. Je hebt hier niet super veel tentjes waar je kunt eten of slapen, maar als je goed zoekt, kom je terecht bij de mooiste pareltjes. Zo hebben wij een nacht in een boomhut geslapen, wat echt een dikke aanrader is. Je bent hier echt helemaal afgezonderd van de wereld en in de avond zal je optrekken met de locals, die voor ons een heerlijke maaltijd hadden gemaakt. Een avontuur dat we nooit meer zullen vergeten.

Waterval, Bali
Bali is rijk aan prachtige watervallen!

Bezienswaardigheden Bali

1. Watervallen

De watervallen in Bali zijn werkelijk waar de mooiste watervallen, die ik ooit gezien heb. Je hebt er mega veel en vooral rond Ubud zal je er veel kunnen vinden. Bekende watervallen in Bali zijn de Tegenungan, Kanto Lampo en de Sekumpul waterval. Bij de meeste watervallen kan je ook nog eens super goed zwemmen met heel schoon water. Zo heb je een paar watervallen in Bali, die erg bekend zijn. Hier zal je dan ook erg veel toeristen kunnen vinden. Mocht je deze watervallen alsnog willen bezoeken, dan is het aan te raden om hier vroeg in de ochtend naartoe te gaan. Wij waren hier al rond 8 uur en er was nog helemaal niemand te zien. Bij sommige watervallen staan ook ‘fotografen’, die je helpen met de mooiste foto’s te maken. Het kost helemaal niet veel en je krijgt er een hele toffe herinnering voor terug.

2. Tempels

In Bali is het geloof erg belangrijk. Je zal dan ook gegarandeerd allerlei offers tegenkomen tijdens je rondreis en veel bewoners beschikken zelfs over een eigen kleine tempel. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel openbare tempels te vinden, waarin je een kijkje kunt nemen. De tempels zijn echt prachtig opgezet en hebben een hele ontspannen sfeer. Let wel op dat je met respect omgaat in de tempel. Er zijn namelijk plekjes waar je als toerist niet mag komen, doe dit dus ook niet. De mooiste tempels op Bali vond ik de Pura Besakih, Pura Tanah Lot en de Lempuyang. Al zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden, die ook zeker de moeite waard zijn.

3. Rijstveld

Het tropische klimaat samen met de hoge vruchtbaarheid van de grond maakt Bali een perfecte locatie voor rijstvelden. Er zijn er echt mega veel te vinden op het kleine eilandje en wat zijn ze stuk voor stuk toch prachtig. Je hebt er een ontzettend mooi uitzicht, omdat bijna alle rijstvelden heel groot zijn aangelegd. Vooral het rijstveld Tegallalang trok mij echt aan. Ook is dit wel weer een plekje dat erg toeristisch is, maar het uitzicht was echt adembenemend. Als je geluk hebt, kan je ook nog eens meemaken hoe dat oogsten nu precies gebeurd. Heel indrukwekkend om te zien!

4. Be active!

Houd je ervan om spanning om te zoeken? Dan is een quad tour of raften een echte aanrader om te doen. Je kan kiezen uit verschillende routes, waarbij er voor iedereen wel wat tussen zit. Wij hebben zelf een uitdagendere quad tour gedaan en het was echt ontzettend tof. Je ziet Bali zo van een hele andere kant en komt op plekjes waar je normaal nooit zomaar zou komen. We reden echt door de kleinste dorpjes heen, waar geen enkele toerist te zien was. Daarnaast neem je ook een kijkje in het tropische regenwoud, waar je de gekste dieren tegenkomt en de gevaarlijkste modderpoelen door moet crossen. Een ervaring om nooit meer te vergeten! 

Dewi Café, Bali
Dewi Café, Bali

Natuurlijk heeft Bali veel meer te bieden dan alleen een paar watervallen en rijstvelden. Mocht je ooit naar Bali gaan, is het aan te raden om je goed te oriënteren, zodat je niks overslaat. Het is namelijk helemaal niet zo duur en je kan er van alles doen. De tips hierboven zijn wel echte grote aanraders, als je er nog nooit geweest bent. Want wat is Bali toch prachtig zeg! Meer lezen over Bali? Klik dan hier!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de mooiste plekjes van het adembenemende bali
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.