Header afbeelding

Nusa Penida, vlakbij Bali

5 dingen die je niet mag missen

Nusa Penida is (nu nog) een rustig eiland wat ongeveer 30 minuten varen vanaf Bali ligt. In verschillende havens aan de zuid/oost kust kan je retourtjes of enkeltjes naar het eiland kopen. Wij zijn vanaf Sanur gegaan en hebben bij aankomst in de haven een ticket gekocht. Als je zekerheid wil hebben kan je een dag van te voren naar de haven gaan om alvast een ticket te bemachtigen. Na mijn ervaringen zijn er altijd wel plekjes vrij bij een van de aanbieders. Een retourtje kost tussen de 400.000 IDR en 600.000 IDR per persoon. De prijzen zijn wel afhankelijk van het hoogseizoen en afdingen kan natuurlijk altijd ;).

Eenmaal aangekomen op Nusa Penida is aan te raden direct een scootertje te huren. Wij waren met z’n tweeën en hebben met de scooter ook onze spullen vervoerd naar ons bungalowtje. Wij overnachtten in Singabu Bungalows, kleinschalig met een zwembad, heerlijk na een dag strandjes bezoeken.

1. Kelingking Beach

Dit is hét plaatje van Nusa Penida! Een prachtig klif met beneden een rustig strand waar bijna niemand te bekennen is. Dit strand is 45 minuten naar beneden klauteren, omdat wij er pas om 16:00 uur waren hebben wij dit niet gedaan. Vanaf boven was het uitzicht al adembenemend wat echt alleen al de moeite waard is om naar Nusa Penida af te reizen.

2. Broke Beach

Broke Beach is met de scooter een behoorlijk uitdagend ritje, maar het is het meer dan waard. Nusa Penida is een ruig eiland, niet alleen met kliffen, maar ook de wegen zijn zeer ruig! Doe dus rustig aan en neem de tijd bij het bezoeken van eigenlijk alle viewpoints en stranden. Eenmaal aangekomen bij Broke Beach wijst de weg zich vanzelf en kan je wandelen over de natuurlijke brug die de ruige zee als het ware heeft doorbroken. Een mooi stukje Nusa Penida die je niet mag missen.

Op de route naar de natuurlijke brug kom je langs een soort natuurlijke pool, waar je even in kan zwemmen. Kijk hier wel uit de hoge golven slaan hier tegen de rotsen aan, dus kom nooit te dicht bij de rand. Dit is iets wat vele toeristen wel doen, daardoor zijn er al een aantal ongelukken gebeurt. Badder daar dus lekker met een gezond verstand :-).

3. Utah Viewpoint

Utah Viewpoint staat bekend om het boomhutje waar je in kan overnachten. Hebben wij niet gedaan, waar ik eeuwig spijt van heb, want wat een prachtig uitzicht heb je daar! Een korte maar steile klim naar beneden en daarna weer omhoog brengt je bij Utah Viewpoint. Loop zo ver mogelijk de zee kant op om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht. Dit viewpoint kan je makkelijk in combinatie doen met Utah Beach die in tip 4 naar voren komt.

4. Utah Beach

Als je iets verder door rijdt vanuit het Utah Viewpoint kom je bij Utah Beach terecht. Utah Beach ligt precies aan de andere kant van het viewpoint. Een steile, maar verharde trap naar beneden brengt je op een klein strand. Ga hier op tijd heen, want zodra het eb begint te worden moet je je over stenen begaan als je het water in wil. Op dit stand zijn verschillende strand tentjes te vinden waar je een bedje kan huren of lekker kan eten en drinken. Tijdens de route naar beneden kan je aapjes tegen komen, die zich soms ook op het strand laten zien! Super leuk om ze hier in het wild te spotten! Kijk wel uit voor je spulletjes, want ze zijn dol op zonnebrillen :-).

5. Zwem met Manta roggen!

Bij alle viewpoints op Nusa Penida is er een kans dat je de Manta roggen van boven af kan spotten. Je ziet dan een soort zwarte vleermuizen in het water zwemmen J. Als je een van de vele boottrips boekt heb je vaak gegarandeerd kans op het spotten van aan Manta rog en hiermee te gaan snorkelen is natuurlijk een toppunt! De boottrips zijn altijd te boeken bij de havens of een ander toeristisch punt.

Nusa Penida is dus een echte aanrader als je door Bali gaat reizen. Het is een prachtig ruig eiland met vele stranden en uitzichtpunten, waar je geen spijt van gaat krijgen.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. nusa penida bali
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.