Header afbeelding

Het paradijsje Nusa Lembongan

Kom alles te weten voor jouw reis

Je hebt er vast wel eens over gehoord, de Nusa eilanden. Het zijn de drie kleinere eilanden ten zuidoosten van het mooie Bali. Je kunt op alle drie de eilanden verblijven, het is maar net wat je graag wilt.

Hoe ga je naar Nusa Lembongan?

De enige manier om er te komen is met de boot. De boot vertrekt vanaf de haven van Sanur en is ongeveer vijfenveertig minuten varen. Het is goed te combineren met je vakantie op Bali, het is zelfs zonde om over te slaan!

Hoe regel je het?

Om aan een ticket voor de boot te komen is erg gemakkelijk. Ze worden op verschillende plekken verkocht, maar ook het hotel waar je op dat moment verblijft kan dit gemakkelijk voor je regelen. De prijzen verschillen dus het is wel goed om te vergelijken. Bij je ticket zit vaak ook een transfer, waarbij je opgehaald wordt bij je hotel en gebracht wordt naar de haven van Sanur. Wij hadden een open retour ticket, dit betekent dat de datum terug nog niet vast stond en we dat later konden bepalen. Een dag van tevoren geef je aan dat je terug wilt naar Sanur. Hierdoor ben je heel erg flexibel en kan je de tijd en rust nemen op een nieuwe plek.

Je kan rechtstreeks naar Nusa Lembongan met de boot, bij de andere twee eilanden maak je een tussenstop in Nusa Lembongan. Dit regelt zich vanzelf bij het gekocht hebben van je boot ticket. Maar het is wel handig om te weten dat de eerste stop altijd bij hetzelfde eiland is.

Nusa Lembongan Bali

Welk eiland kies je?

Nusa Penida is het grootste eiland van de drie Nusa eilanden. Dit eiland is erg geschikt voor avonturiers. De kleinere twee eilanden zijn meer om lekker te kunnen relaxen. Zonder ons eigenlijk heel erg verdiept te hebben in welke te kiezen, kozen we voor Nusa Lembongan. We waren blij met de keuze, het is een fijn en rustig eiland waarbij je ook makkelijk de andere eilanden kan verkennen. Dit kan trouwens vanaf alle drie de eilanden zonder problemen!

Planning kills magic!

Omdat we nog geen hotel geboekt hadden, deden we dit bij aankomst op het eiland. Er is overal internet waar je gebruik van kunt maken, dus een slaapplek vinden is hierdoor ook geen probleem!

Wij ervaren meer rust door niet teveel te plannen op vakantie, dat doen we tenslotte in Nederland al genoeg. Het fijne van Azië is dat dit heel makkelijk kan, je kan altijd en overal wel slapen. Omdat we niet wisten wat we konden verwachten en hoelang we nodig hadden, begonnen we met het boeken van twee nachten. Uiteindelijk hebben we dit verdubbeld en zijn we vijf dagen op het eiland gebleven. Voor sommige zal dit te lang zijn voor sommige te kort. Ik denk dat 4 dagen genoeg is om de twee kleinste eilanden goed te verkennen, een dag Nusa Penida zou dan ook nog lukken. Langer op de eilanden is echt geen straf en we verveelden ons in ieder geval niet.

Yellow Bridge

Een gele brug over het water verbindt de prachtige eilanden Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Dit zorgt voor mooie plaatjes in combinatie met het heldere blauwe water. Het is ook meteen een plek waar je met de boot naar het grote eiland Nusa Penida kan. Je kan ter plekke een enkel of retour ticket kopen, dit hoef je niet lang van tevoren te beslissen want er gaan genoeg boten naar toe. Wij hebben dit ook een dag gedaan vanaf Nusa Lembongan. Vroeg erheen en aan het einde van de middag weer terug naar Nusa Lembongan. De boottocht duurt nog geen tien minuten dus je bent er echt zo. Een scooter heb je hier wel nodig om de leuke plekjes te bezoeken op het eiland met een prachtige natuur.

Yellow Bridge Bali

Wat is er te doen?

Wat wij erg leuk vonden is dat er genoeg stranden zijn om elke dag een andere plek te ontdekken. Dream Beach en Secret Beach waren onze twee favorieten! Het mooiste uitzicht op blauw water vind je bij de Blue Lagoon, ook zeker niet iets wat je moet overslaan. Bij Sunset Beach kun je de mooiste zonsondergang bekijken.

Wat wij ook hebben gedaan is een school bezocht. De eigenaar van het huisje waar wij sliepen, is een leraar en hij nodigde ons uit in zijn klas. Het was erg leuk om zo wat meer tussen de lokale mensen te zijn en met ze te praten. Ook hebben we zo een beetje kunnen zien hoe er les gegeven wordt. We hebben hier ook een leuke foto gemaakt met de hele klas.

 

School Bali

Leuke en handige tips:

- Een scooter is een must op het eiland. Hier kan je de mooiste plekjes mee opzoeken en ben je heel vrij.

- Lemongrass is een heel leuk restaurant om te eten, reserveren is hier wel aan te raden omdat de keren dat wij er gegeten hebben het altijd vol zat. Misschien zal je hierdoor even moeten wachten. Maar het is is zeker de moeite waard om een leuke avond door te brengen!

- Iets wat zeker belangrijk is om te weten is dat er weinig manieren zijn om aan geld te komen op het eiland. Zorg dat je genoeg contant geld meeneemt hier naar toe want de pinautomaten accepteren je bankpas vaak niet of ze werken helemaal niet. Als het wel lukt zou ik ervoor kiezen om meteen maximaal te pinnen! Het beste is alsnog om vanaf Bali te zorgen dat je voldoende geld mee neemt, zodat je er weinig last van zult hebben.

Zoals je kan begrijpen en aan de foto’s te zien is zouden we hier zeker nog een keer naar terug willen gaan!

Nusa Lembongan Bali

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. het paradijs van bali nusa lembongan
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.