Header afbeelding

Uluwatu

op zoek naar de mooiste stranden en lekkerste ontbijtjes

Hi reisliefhebbers,

Hier in Nederland is het koude en donkere weer aangebroken, dus ik denk graag terug aan het zonnige en warme Indonesië en dan Uluwatu in het bijzonder. Een paradijsje in het heeeerlijke Bali! Uluwatu ligt in het zuiden en is een uurtje rijden vanuit Canggu. Aangezien de afstanden tussen de plaatsen ontzettend meevallen, kun je hier zeker een aantal dagen verblijven en Uluwatu meenemen in je planning.

Bingin Beach

Bingin Beach is het eerste strand waar we naartoe gaan en het is vlakbij ons huisje, hoe leuk is dat! We slapen een aantal nachtjes in een heel gezellig huisje en de eigenaren hebben zulke lieve hondjes waar ik natuurlijk gelijk verliefd op ben en iedere ochtend komen ze ons ook begroeten en willen ze met ons spelen. Het liefste neem ik ze mee in mijn backpack naar huis, wat een schatjes zijn het! Naast ons zit een gezellig restaurantje waar we eerst even gaan lunchen voor we op pad gaan. We nemen allebei fried noodles met heel veel groente en sambal, want die is vers gemaakt en dat moeten we natuurlijk proeven. Dan is het tijd om de scooter te pakken en om op avontuur te gaan. Om bij Bingin Beach te komen, moet je een lange trap naar beneden nemen en je merkt gelijk dat er een goeie sfeer hangt en het is ook fijn dat het er niet te druk is. Het is alleen niet echt een strand waar je makkelijk de zee in loopt om een duik te nemen, want er liggen aardig wat stenen.

Nyang Nyang Beach

Nyang Nyang Beach is het strand waar we de volgende dag naar op zoek gaan. Ons vervoersmiddel is toch wel echt de scooter en dat is meer dan prima te doen hier, want de wegen zijn goed en rustig. Voor een paar euro per dag huur je al een scooter en kun je zelf gaan en staan waar je wilt. Wel is het belangrijk om altijd een helm te dragen, omdat ik ook genoeg mensen zie zonder een helm, maar dat is echt heel erg gevaarlijk en het is een kleine moeite om er één op te doen.

Na een paar keer verkeerd te hebben gereden, komen we uiteindelijk aan bij het juiste strand. Als we de scooter wegzetten is er nog niet veel te zien, maar zodra we dichterbij komen zien we een prachtig strand waar bijna niemand is, dit is echt geweldig! Om bij het strand te komen, is er wel een soort rots weggetje die je moet trotseren en waar je voorzichtig moet zijn, want je kunt gemakkelijk uitglijden. Dit is het wel echt meer dan waard want wie wil er nou niet een (bijna) privé strand. Wat wel een aanrader is, is om zelf eten en drinken mee te nemen voor als je lekker op het strand wil chillen, want er zijn geen restaurantjes of beachclubs te bekennen hier waar je even iets kunt halen. Zelf hebben we bij een bakkerij twee grote broodjes gehaald met salami en een aantal kleine snacks in de supermarkt.

Dreamland Beach

Dreamland Beach is ook echt een must do om naartoe te gaan, want het is een prachtig mooi strand met turquoise water en hoge golven. Wel is het beter om niet te ver de zee in te gaan vanwege de hoge golven, maar wat wel echt tof is om te doen, is het kijken naar alle surfers, want daar is het echt een perfecte plek voor.

Ook zijn er een paar zaakjes waar je lekker wat kunt eten en drinken en je kunt hier heerlijk genieten van de prachtige zonsondergang die iedere dag weer een feestje is om naar te kijken. De zonsondergang is toch wel een favoriet moment van de dag, de kleuren verschillen iedere keer weer en een filter voor over de foto’s is hier zeker niet nodig haha!

Dreamland Beach Ulutawu
Dreamland Beach Ulutawu

Nieuwsgierige aapjes bij de Uluwatu tempel

Nieuwsgierige aapjes zijn zeker aanwezig bij de Uluwatu tempel. Het is daarom ook handig om altijd een slotje bij je te hebben, zodat ze je rugzak niet open kunnen maken en ook het opbergen van je zonnebril is een echte must do. We zagen genoeg aapjes de zonnebrillen pakken van de toeristen, omdat ze dit toch wel erg interessant vonden haha!

De Uluwatu tempel bevindt zich op een klif van ongeveer 70 meter hoogte dus het uitzicht is echt prachtig. Het is ook één van de zes belangrijkste tempels in Bali en de tempel moet Bali beschermen tegen kwade geesten. In de avond rond een uurtje of 5/6 uur, is er een Kecak dans en hier gaan we zeker een kijkje nemen. De Kecak dans is te zien tijdens zonsondergang en het is handig om op tijd binnen te zijn, want dan heb je nog een plekje waar je kunt zitten voordat het bomvol wordt.

Ulutawu tempel Bali
Ulutawu tempel

Smoothie bowls en andere favoriete ontbijtjes

Smoothie bowls kun je mij echt heel gelukkig mee maken en dat heb ik dus ook ontzettend vaak gegeten in Bali en overal waar ik het zag tijdens onze reis, want je kunt het in veel restaurantjes bestellen en ze maken er echte kunstwerkjes van. Een gezellige hotspot is ‘Nalu Bowls’, een top plek om je smoothie bowl te eten. Daarnaast is ‘Breadbasket’ een heerlijk zaakje om de dag op te starten, want er is hier lekker vers brood en ook de smoothies en scrambled eggs zijn een reden om hier nog veel vaker naartoe te komen.

Smoothie bowl Ulutawu
Smoothie bowl

Relaxen in de spa

Relaxen in de spa is toch wel echt even een ultiem geniet moment en dit was dan ook de planning voor de laatste dag in Uluwatu. Bij de ‘Esthetic Day Spa’ kun je gelijk naar de kapper gaan, je nagels laten doen en je kunt verschillende massages kiezen. Voor een klein bedrag ben je een aantal uurtjes zoet en voel je je weer als herboren. Op naar de volgende plek in Bali!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. uluwatu
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.