Inside tips, Granada, Nicaragua

Inside tips, Granada, Nicaragua

Tijdens mijn derde jaar heb ik stage gelopen in Nicaragua. Niet het eerste land waar je aan denkt wanneer je denkt aan een buitenlandstage. Toch was het er fantastisch. Dat kwam voor een groot deel ook omdat we tussen het werken door veel konden reizen.  Toch wil ik jullie in deze blog liever wat goede tips geven over Granada, de stad waar ik woonde.

Als je naar informatie zoekt over Nicaragua valt er veel te lezen over Granada. Het wordt genoemd als een stad waar veel reizigers langer blijven hangen dan dat ze van plan waren omdat ze het er zo fijn vinden. Naast alle tips die je al op internet kunt vinden, wil ik graag deze informatie met jullie delen, omdat het te leuk is om niet te weten.

Spaanse les

Veel mensen willen tijdens hun reis door Nicaragua of Centraal Amerika Spaanse lessen nemen. Ik ook. Sterker nog, ik had wel Spaanse lessen nodig voor mijn stage, want veel verder dan ‘Holá’ en ‘¿Como estas?’ kwam ik niet. Ik heb drie weken lang Spaanse les gevolgd aan Spanish School Xpress. De Spaanse lessen waren wel heel intensief. De leraren wilden je zo veel mogelijk leren in een korte tijd en spraken amper Engels. Dit zorgde er wel voor dat ik wel moest en na drie weken toch een aardig woordje Spaans sprak. Ook leerde je veel over de cultuur. De lessen werden afgewisseld met spelletjes, uitstapjes naar de markt, de sigarenfabriek en sociale werkplaatsen. In de middag deden we verschillende activiteiten waarbij we onder andere de Masaya vulkaan hebben bezocht, yuca hebben gegeten bij een boer, mojito’s leerden maken, Nicaraguaans eten kookten en dansles hadden van de echte Miss Teen Gay van Nicaragua. Een super leuke ervaring, waarbij je niet alleen de taal maar ook het land leert kennen.

nicaragua

Chocolade cheesecake

Calle de Calzade is eigenlijk de hoofdstraat als het gaat om uit eten gaan, maar parallel aan deze straat loopt Calle de Libertad. In deze straat vind je Garden Café en eigenlijk is dit de allerbeste plek om te eten. Ik woonde in een gastgezin en kreeg dagelijks rijst, bonen en kip en vrijwel geen groente. In het weekend gingen we vaak met een groep stagiairs uit eten en eigenlijk eindigden we altijd bij Garden Café omdat ze hier fantastische salades, pastas en bruschetta’s hadden. We zorgden er wel altijd voor dat we ruimte overhielden voor een toetje. Ze hebben er namelijk chocolade cheesecake en de eerste keer dat ik die at, kon ik wel huilen van geluk. Als we herinneringen ophalen aan Nicaragua krijgt die cheesecake nog altijd een beetje extra aandacht.

nicaragua

La Esperanza Granada

Achter Garden Café ligt het kantoor van de organisatie waar ik stage heb gelopen, La Esperanza Granada. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet voor het onderwijs in de arme wijken van Granada. De organisatie biedt tours naar verschillende projecten aan. Dit kan een klein beetje dubbel zijn omdat het een beetje voelt als aapjes kijken. Toch is het ook heel interessant. Je kunt een kijkje nemen in het leven van de mensen die in die wijken wonen en zien hoe het er op een Nicaraguaanse school aan toe gaat. Het is mooi om te zien hoeveel positieve impact de organisatie heeft en ook maakt het je heel bewust van hoe goed we het in Nederland hebben. Erg cliché, maar ook erg mooi. Op woensdagavond organiseren de vrijwilligers een pubquiz bij de Ierse pub O’Sheas in de Calzada. Een leuk avondje uit, met kans op een fles Flor de Caña rum, waarbij je ook nog eens het goede doel steunt.

nicaragua

Mis nooit meer een topdeal!