Header afbeelding

Wat te doen in Sevilla

15x de leukste bezienswaardigheden

Het zonnige Sevilla is een fantastische bestemming voor een citytrip! Maar wat kun je er nou allemaal doen. In een woord: genoeg! Kijk je ogen uit naar de prachtige architectuur en ga lekker tapas eten in het zonnetje. Dat kan het hele jaar door, vanwege het aangename Zuid Spaanse klimaat! Kleine tip van ons, ontdek Sevilla in de lentemaanden omdat het in de zomer 40+ graden kan worden. Hier hebben wij een overzicht van alle bezienswaardigheden van wat je kan doen in Sevilla!  

Top 15 bezienswaardigheden in Sevilla 

  1. De parel van Sevilla: Plaza de España
  2. Alcazar Sevilla
  3. Ga naar een wedstrijd van FC Sevilla
  4. Kathedraal Sevilla
  5. La Giralda
  6. Torre del Oro
  7. Ontdek Santa Cruz
  8. Struin door Parque Maria Luisa
  9. Prachtig uitzicht vanaf Metropol Parasol - Setas de Sevilla
  10. Ontdek Sevilla met de fiets
  11. De gezelligste wijk van Sevilla: Triana wijk
  12. Plaza de Toros
  13. Bewonder een Flamenco show
  14. Geniet van authentieke tapas bij Eslava
  15. Plaza de América

Stedentrips naar Sevilla

1. De parel van Sevilla: Plaza de España

Als je naar Sevilla gaat, mag je Plaza de España simpelweg niet missen! Dit gigantische en bijzondere plein is echt een pareltje voor het oog. Bekleed met mozaïek overal waar je kijkt, is het een gigantisch kunstwerk. De tegeltjes zijn in typisch Andalusische stijl, waar je bij elk bankje dat je vindt een andere Spaanse provincie afgebeeld ziet. 

TIP! Aan het einde van de middag gaat de zon precies onder, waardoor er prachtig licht aan het einde van de dag op het plein staat. Een onvergetelijk golden hour!

Wat te doen in Sevilla - Plaza de Espana Plaza de España, Sevilla 

2. Alcazar Sevilla 

Het koninklijke paleis van Sevilla is zeker een toeristische trekpleister die je moet bezoeken. Alcazar Sevilla is een kasteel dat nog steeds in gebruik is door de Spaanse koninklijke familie. Daar zouden wij ook wel willen wonen. Maar zonder grappen, er is genoeg te zien in dit paleis. Struin door de prachtige gangen, kamers, binnenplaatsen en tuinen en laat je omver blazen door deze prachtige bezienswaardigheid.

Tickets voor Alcazar Sevilla

Wat te doen in Sevilla - Alcazar Sevilla Alcazar Sevilla, Sevilla

3. Ga naar een wedstrijd van Sevilla FC

Eén ding weten we zeker, Spanjaarden houden van voetbal. En de 'Sevillanos' zijn zeker trots op hun club Sevilla FC. Een voetbalwedstrijd in het buitenland is altijd al leuk, maar als je geluk hebt, speelt Sevilla FC net wanneer jij op een stedentrip bent. Dan is het zeker een aanrader om een avondje tussen de locals een wedstrijd van de Sevilla-club te kijken!

4. Kathedraal Sevilla

De kathedraal van Sevilla kun je echt zien als het middelpunt van de stad. Officieel heet de kathedraal ‘Catedral de Santa María de la Sede’ en is een van de grootste kerken ter wereld. Met bruisende straten rondom de kathedraal is het onmogelijk om deze trekpleister te missen.

Tickets voor kathedraal van Sevilla

wat te doen in Sevilla - kathedraal sevilla Kathedraal van Sevilla 

5. La Giralda 

Naast het feit dat de kathedraal gigantisch is, waardoor je deze makkelijk herkent, is de kathedraal ook te herkennen aan La Giralda. Deze toren is het enige overgebleven element van de voormalige moskee die op de plek van de kathedraal stond. Het beklimmen van La Giralda is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een prachtig uitzichtpunt over de stad.

Wat te doen in Sevilla - La GiraldaLa Giralda, Sevilla 

6. Torre del Oro

Aan het water van de Guadalquivir vind je Torre del Oro, wat vertaald naar de toren van goud, is zeker een bezienswaardigheid waar je even langs moet wandelen. Daarnaast vind je in de toren een museum, maar is vooral een aanrader als uitzichtpunt! 

wat te doen in sevilla - Torre del OroTorre del Oro, Sevilla

7. Ontdek Santa Cruz

Santa Cruz is het toeristische hart van Sevilla. De kronkelende straatjes leiden je door de pittoreske straten heen van de Joodse Wijk. Met kleine boetiekjes en schattige restaurants links en rechts verveel jij je niet snel hier! Daarnaast zijn er vele bezienswaardigheden te zien in deze wijk. Kortom, zeker een aanrader als jij naar Sevilla gaat! 

8. Struin door Parque Maria Luisa

Aan de voet van Plaza de España vind je het stadspark Parque Maria Luisa. Gevuld met prachtige gebouwtjes in combinatie met natuur is het een aanrader om hier doorheen te fietsen of te lopen. Het is echt een prachtig park waar je uren kunt rondlopen en heerlijk kunt ontspannen!

9. Prachtig uitzicht vanaf Metropol Parasol - Setas de Sevilla

Metropol Parasol is wel een hele bijzondere bezienswaardigheid. Het is namelijk het grootste houten kunstwerk van de wereld. Vanaf de grond is het al heel indrukwekkend, je moet je voorstellen hoe het is vanaf de bovenste verdieping! Dan bekijk je het kunstwerk vanuit een hele andere hoek, wat net zo indrukwekkend is. 

wat te doen in sevilla - Setas de SevillaMetropol Parasol, Sevilla 

10. Ontdek Sevilla met de fiets

Een van de leukste manieren om Sevilla te ontdekken is met de fiets. Het zou je misschien verrassen, maar de stad is goed te begaan met de fiets. Met fietspaden die jou overal heen brengen naar waar jij wilt kun je gemakkelijk de stad zelf ontdekken of met een gids. Daarnaast is het zeker ook een goedkope manier om de hele stad in 1 dag te ontdekken. 

Fietstour Sevilla

11. De gezelligste wijk van Sevilla: Triana wijk 

Triana is de echte volkswijk van Sevilla, waar je volop de Spaanse sfeer kan proeven van de stad. Dus zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je citytrip! Oorspronkelijk is Traina de wijk waar de stierenvechters en flamencodansers vandaan komen. Dat zegt al genoeg over hoe authentiek gezellig deze wijk is, toch? 

Tip! Neem een bezoek aan de markt van Triana, om een hapje eten te halen of om lekker doorheen te struinen. 

12. Plaza de Toros

In Sevilla vind je de grootste en belangrijkste arena voor stierenvechten, namelijk de Plaza de Toros. Op een kleine loopafstand van Torre del Oro vind je het stadion. Het leukste aan deze indrukwekkende bezienswaardigheid is dat het stadion nog steeds wordt gebruikt voor stierengevechten. Als je geluk hebt is er een traditioneel stierengevecht tijdens jouw stedentrip, hoe vet is dat! 

13. Bewonder een Flamenco show  

De Flamenco dans is wel echt authentiek Spaans. Het is een hele indrukwekkende dansstijl die van oorsprong van de gypsies van Spanje komt. En Sevilla bast er van. De geïmproviseerde dansstijl is echt een kunstwerk om naar te kijken. Dus zeker een tip om tijdens je stedentrip naar een Flamenco show te gaan. 

Leuke tip van ons, bij Plaza de España zijn de hele dag door Flamenco dansers te bewonderen. 

Tickets Flamenco show

14. Geniet van authentieke tapas bij Eslava

Zeg je Spanje, dan zeg je tapas! Hoewel tapas eigenlijk altijd wel lekker is, is er een tapasbar in Sevilla die er met schouders bovenuit steekt! Eslava is toch wel dé lekkerste tapasbar! De gezellige sfeer en goed eten tegen een eerlijke prijs maken Eslava een toppertje! 

15. Plaza de América

Sevilla is gevuld met indrukwekkende architectuur. Bijna elk gebouw waar je naar kijkt is mooi gedecoreerd. Op Plaza de América is dat in alles terug te zien. Aan de rand van Parque Maria Luisa vind je dit plein dat gevuld is met cultuur, letterlijk want aan beide kanten vind je een museum. Namelijk het Archeologisch museum van Sevilla en museum van moderne kunst. Geen liefhebber van museum? Dan is Plaza de América nog steeds een bezoekje waard om lekker op terras te zitten met een café con leche.

wat te doen in sevilla - Plaza de America Plaza de América, Sevilla 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in sevilla
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.