Stedentrip in combinatie met een super vet festival!? Ga naar Boedapest.

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Stedentrip in combinatie met een super vet festival!? Ga naar Boedapest.

Stedentrip in combinatie met een super vet festival!? Ga dan naar Boedapest.

Boedapest is een geweldige stad, het heeft er alles, voor ieder wat wils. Het is de perfecte stad voor een stedentrip waarin je zin hebt aan feesten, winkelen, eten, cultuur en relaxen.  Het bestaat uit Buda en Pest, beide vind ik totaal verschillend. Mocht je er willen verblijven dan raad ik Pest aan. Hier is meer te beleven als je het hebt over restaurantjes, ruïne bars, winkels etc.

Wil jij de perfecte combinatie van een stedentrip en een festival ga dan naar Boedapest op het moment dat het Sziget festival er is. Sziget is één van de grootste multiculturele evenementen van Europa. Het festival had in 2016 bijna 500.000 bezoekers van over de hele wereld. Sziget festival vindt plaats op het eiland Sziget, dit staat voor freedom. Het eiland is 2,2 km lang en het wordt goed benut, ze hebben aan alles gedacht en ze houden met iedereen rekening. In 2017 vindt Sziget festival plaats op: 9 t/m 16 augustus.

Ik zelf ben er afgelopen zomer geweest, wat een geweldige ervaring en een super vet festival. 50 podia, zoveel verschillende soorten muziek, geweldige artiesten waaronder: Sia, Hardwell, David Guetta, Jess Glyne en nog veel meer, zoveel verschillende mensen, verschillende culturen, circus en kunst, gezelligheid, heerlijk eten, supermarkten etc. Echt aan alles is gedacht. 

Dus ook aan een camping, hier kun jij met je vrienden verblijven. Alle nachten of een paar nachten, wil je dat niet dan is het eiland ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het wordt overal goed aangegeven en het vervoer of je nou kiest voor een taxi of trein, metro of tram, het is allemaal betaalbaar. Vanaf 25 september kun je al weer tickets kopen voor 2017. Ze hebben verschillende opties voor het halen van je tickets, wil je met camping en entree of alleen entree alles kan. Kijk even op de website van het Sziget Festival!

schermafbeelding-2016-09-09-om-16-40-19schermafbeelding-2016-09-09-om-16-43-17

Tips voor Boedapest zelf:

  • Verblijf in Pest
  • Boek een fietstour (dit kan heel makkelijk via internet)
  • Ga naar de 360 bar, zorg dat je er rond 6/7 uur bent en ga er lekker eten en drinken en je kan geweldige foto’s maken en je ziet een mooie zonsondergang. Je moet betalen om naar boven te gaan maar dit is zeker de moeite waard.
  • Bezoek de badhuizen. Mijn aanraders zijn: Gellert en Széchenyi (ZEKER DE MOEITE WAARD). Vooral in combinatie met het festival.
  • Bezoek een of meerdere ruïne bars, bijvoorbeeld: Szimpla kert

ghya4168szigetschermafbeelding-2016-09-09-om-16-43-04

Mis nooit meer een topdeal!