Header afbeelding

Sziget: hét festival van Boedapest!

Een echte bucketlist festival!

Boedapest is een geweldige stad in Hongarije. Deze stad heeft echt van alles te bieden en er is voor ieder wat wils. Echt perfect voor een stedentrip als je zin hebt in feesten, winkelen, eten, cultuur en relaxen! En wat mag je hier al helemaal niet missen? Het Sziget Festival natuurlijk!

Sziget Festival

Wil jij de perfecte combinatie van een stedentrip en een festival? Ga dan naar Boedapest op het moment dat het Sziget Festival plaatsvindt. Sziget is één van de grootste multiculturele evenementen van Europa. Het festival had in 2023 bijna 420.000 bezoekers van over de hele wereld!

Waar en wanneer

Het festival vindt plaats op het eiland Sziget in de rivier de Donau, Sziget staat voor freedom. Het eiland is 2,2 km lang en elke centimeter wordt goed benut. Ze hebben letterlijk aan alles gedacht en ze houden met iedereen rekening. 

Het Sziget Festival vindt plaats van 7 t/m 12 augustus 2024!

Soorten tickets

Het Sziget Festival kan je op allerlei manieren bewonderen. Of je nu een paar nachten op de camping wilt blijven, of dat je in een hotel overnacht en slecht één dag geniet van het festival. Het kan allemaal met de verschillende soorten Sziget tickets. 

Sziget line up

De Sziget line up voor 2024 is al gedeeltelijk bekend! Zo kan je op dit festival Martin Garrix, Sam Smith, Louis Tomlinson, Goldband, Fred again.., Becky Hill en nog véél meer zien!

Sziget festival boedapest

Hotels in Boedapest

Het eiland Sziget ligt in de Donau van Boedapest. Daarom kan je prima een hotel in het centrum boeken en vervolgens met het openbaar vervoer naar het festival gaan. Hier vind je de beste hotels:

  • Booking.com
    Bij Booking.com vind je hotels voor elk budget! Het aanbod is hier inmens groot. Er is ook nog ontzettend veel aanbod voor 7 t/m 12 augustus 2024. Hier kan je altijd een geschikt hotel vinden!
    Bekijk hotels op Booking.com
  • TUI
    Hier vind je niet alleen fantastische hotels, maar je kan er ook de vluchten bij boeken. Wees er wel snel bij, want op=op en het gaat ontzettend hard!
    Bekijk hotels op TUI hier!
  • Bebsy
    Bebsy is dé website als het aankomt op stedentrips! Via Bebsy vind je echt de aller goedkoopste deals inclusief vluchten! Vaak kan je hier ook nog kiezen voor de optie inclusief ontbijt. Als je daar zin in hebt na een festival tenminste. 😉
    Bekijk hotels op Bebsy hier!

Tips voor Boedepest

Sziget is een festival waar je een keer geweest moet zijn. Maar ook Boedapest zelf raad ik aan. Wij geven je graag een aantal tips voor Boedapest zelf:

  • Verblijf in Pest, dit deel van de stad is veel gezelliger.
  • Boek een fietstour, hierdoor ontdek je de stad op een hele leuke manier.
  • Ga naar de alle super gezellige barretjes.
  • Bezoek de badhuizen. Onze aanraders zijn: Gellert en Széchenyi. 
  • Daarnaast zijn ook de Kettingbrug, de Grote Boulevard, het Hongaars Parlementsgebouw en de Sint Stephanusbasiliek een absolute must-see! 

Bekijk de leukste Boedapest uitstapjes hier!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. boedapest sziget
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.