Must see steden van Europa!

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

must see steden europa

Must see steden van Europa!

Must see steden van Europa!

Nog lang niet klaar met reizen en nieuwe plekken ontdekken, maar met de geweldige steden die ik al heb mogen afvinken is het zelfs lastig om een top 3 te maken. Toch heb ik een poging gewaagd en neem ik je mee naar mijn favoriete steden in Europa. Het lentezonnetje schijnt, de meivakantie in het vooruitzicht, dus het kriebelt. Snel plannen die stedentrip!

Madrid

Jarenlang was Barcelona mijn favoriete Spaanse stad. Inmiddels al 3 keer bezocht en natuurlijk ben ik nog steeds fan... maar ook Madrid heeft er een fan bij! Een perfecte stad als startpunt voor een leuke trip door het Zuiden van Spanje.

Must see - Grote historische gebouwen domineren de stad. Dit in combinatie met fantastische winkels en horeca, maakt het een genot om enkele dagen door Madrid te struinen. Bezoek zeker Plaza Mayor, maar sla ook het vele groen wat de stad te bieden heeft niet over. Locals komen graag in de grote parken samen, dus perfect om een beetje cultuur te snuiven.

Must do - Het klinkt misschien gek, maar eigenlijk moet je soms even helemaal niets doen. Nou ja, nippen aan je wijntje is uiteraard toegestaan! Madrid is een gemoedelijke stad en bij mooi weer lijkt werkelijk iedereen buiten te zijn, dus neem dat eens lekker in je op.

Must eat - Lekker eten kan op veel plaatsen en wij waren erg gecharmeerd van Taberna del Chato. Knus, kleine tafels en stoelen, maar het eten in de vorm van tapas echt zalig.

madrid

Brugge

Lekker dichtbij huis, dus een relatief goedkoop stedentripje als je een weekend Brugge boekt.

Must see - Natuurlijk ga je de historische binnenstad in en laat je je verwonderen hoe mooi deze Belgische stad is. Wat dagjesmensen echter niet doen en jij als stedentripper wel, is even weglopen van de drukte. Loop een mooie route langs het water wat door de stad kronkelt en bezoek de molens aan de rand van het centrum.

Must do - Slenteren maakt dorstig, dus pak een gezellig terrasje en geniet van een koude Brugse Zot in de zon. Meer uitleg is niet nodig dacht ik zo.

Must eat - Ik zou zo vanuit Breda naar Brugge rijden om te gaan eten bij Tom's Diner. Als ik terug denk aan mijn voorafje, de Gelakte Buikspek, loopt het water me al in de mond. Hadden we ook nog eens topplekken aan de bar!

Brugge 2
Brugge

Boedapest

Boedapest was echt één grote aangename verrassing! Niet voor niets heb ik al eens een hele blog gewijd aan deze stad, want dat is wel wat Boedapest verdiend.

Must see - De hele stad is een must see als je het mij vraagt, door de aaneenschakeling van prachtige gebouwen. Bezoek zowel Boeda als Pest, want dat is echt de moeite waard en je zult het verschil zeker proeven. Daarnaast is het erg leuk om via één van de mooie bruggen de Donau over te steken.

Must do - Pak de fiets, want Boedapest heeft fietspaden genoeg. Je bent sneller van A naar B, je pakt een aangenaam briesje mee én je bent minder moe op het einde van de dag. Ga als je de tijd hebt ook heerlijk ontspannen bij de thermale baden, zelfs in de zomer is het warme water een zalige onderbreking.

Must eat - Ga echt ontbijten bij Bistro Deryne! De prachtige, creatieve gerechtjes met een eitje en de verse jus d'oranje maken je dag al goed. Je luncht bij Bistro Fine, met de leukste bediening en heerlijkste gerechten. s' Avonds doe je dat nog eens dunnetjes over bij Monk's Bistrot, waar je buiten kunt genieten met uitzicht over de Donau.

Nu dus een keuze maken, voor welke stedentrip ga jij? Ik kan je garanderen dat je geen slechte keuze zult maken als je uitkomt bij één van deze drie. Have fun! In mijn volgende blog gaan we wat verder weg, met steden buiten Europa.

Boedapest 2
Boedapest

Mis nooit meer een topdeal!