Low budget backpacken op Bali

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Low budget backpacken op Bali

Low budget backpacken op Bali

Goedkoop overnachten in een homestay

Je kunt  een overnachting boeken in een homestay en  bij een Balinees gezin verblijven.  Liefdevolle en gastvrije Balinese families verhuren vaak meerdere kamers aan toeristen en laten je helemaal thuis voelen. In de meeste homestay’s kun je voor een klein bedrag ontbijten, lunchen en dineren. Je kunt kiezen uit lokale gerechten en die met liefde worden bereid. Voor een overnachting in een homestay betaal je gemiddeld 10 euro per nacht.

Met de scooter rondrijden over het eiland

In een taxi stappen is natuurlijk heel gemakkelijk, maar rondrijden op een scooter is goedkoper én veel leuker.  Voor ongeveer 10 euro per dag huur je een scooter en rij jezelf het eiland over. Bij sommige bedrijven kun je zelfs een wifi dongel erbij huren en kun je de weg vinden via Google Maps. Voor het huren van een scooter heb je wel een internationaal rijbewijs nodig. Je kunt aangehouden worden door de politie die je naar  de juiste papieren vraagt. (foto 20150511_100015)

bali-1

Loop door de straten en ontmoet de locale bevolking

Onderweg naar het strand  kom je langs de huisjes van de lokale bevolking. Neem de tijd om een praatje te maken met de mensen om je heen en luister naar de mooie verhalen die zij te vertellen hebben. Zo hebben wij een familie ontmoet in Lovina. Zij waren voorbereidingen aan het treffen voor een ceremonie. Tijdens deze ceremonie werd de geboorte van een meisje gevierd en hiervoor werd een varken geofferd. De hele ceremonie mochten wij bijwonen. Een unieke ervaring om nooit meer te vergeten.

Eten bij een warung

Wil je goedkoop, lokaal en lekker eten, kies dan voor een warung. Dit zijn kleine restaurantjes die in elke straat te vinden zijn. Hier maken ze de lekkerste smoothies en verse gerechten van lokale producten en specerijen. Je eet er voor nog geen 5 euro per persoon een volledige maaltijd. 

bali-2

Genieten van het uitzicht over de rijstvelden

De Jatiluwih rijstvelden mag je abosuluut niet missen als je op Bali bent. Deze rijstvelden staan op de UNESCO werelderfgoed lijst. Zodra je het dorp Jatiluwih binnenrijdt betaal je 20.00 RP (ongeveer 1,40 euro) per persoon. Je kunt zelf op je gemak door tussen rijstvelden lopen en je laten verrassen door wat je hier allemaal tegenkomt. 

bali-3

Fietstocht door de rijstvelden van Ubud

Ook de rijstvelden in Ubud zijn de moeite waard om doorheen te lopen. Vanuit het centrum van Ubud wandel je gemakkelijk naar de rijstvelden. Je kunt ook voor kiezen voor een fietstocht door de rijstvelden. Tijdens deze tocht word je naar een dorpje ten noorden van Mount Batur gebracht waar een fiets voor je klaar staat. De route gaat voornamelijk bergafwaarts door verschillende kleine dorpjes. Onderweg krijg je een goede indruk van het dagelijks leven van de Balinezen. Je ziet kinderen spelen op straat, vrouwen de was doen en mannen voorbereidingen treffen voor een ceremonie. Alle mensen zwaaien naar je en begroeten je vriendelijk.

bali-4

Relaxen op het strand

Op bali heb je stranden waar je geweldig goed kunt surfen en relaxen. Bezoek ‘Dream beach’ in de buurt van Uluwatu en surf op  de super hoge golfen. Wil je relaxen en snorkelen dan kun je beter de noordelijke stranden opzoeken in Pemuteran. 

bali-5

Bali is echt een aanrader voor wie kennis wil maken met de Oosterse cultuur.

Mis nooit meer een topdeal!