Goedkoop naar IJsland; hoogtepunten, budget en reisafstanden | Weflycheap

Goedkoop naar IJsland; hoogtepunten, budget en reisafstanden

Goedkoop naar IJsland; hoogtepunten, budget en reisafstanden

Ik ben eind mei naar IJsland geweest. Het is hier dan nog koud (is het er ooit warm?), maar de sneeuw is wel van de rondweg over het eiland af. Het is geen hoogseizoen, dus niet alles is fulltime open, maar er zijn gelukkig ook nog niet zo veel toeristen. Alles moet bijna geïmporteerd worden dus ik vond het allemaal relatief duur. Elke avond uit eten zat er dus helaas niet in voor mij. Maar met wat handige kostenbesparende maatregelen, kun je nog relatief goedkoop op vakantie naar IJsland.

Route:

Op onderstaande afbeelding de route die we hebben gereden met daarnaast een tabel met de reisafstanden en tijden per dag. IJsland is perfect geschikt voor wandelingen. Fantastisch mooie en grote watervallen zijn gratis te bezoeken. De natuur van IJsland is in één woord overweldigend en veelal gratis. En dat is maar goed ook, want de rest van IJsland is erg duur.

ijslandijsland

Wat mag je zeker niet missen op deze route:

- Je mag IJsland niet verlaten zonder naar de Blue Lagoon geweest te zijn. Het meest beroemde, natuurlijke zwembad ter wereld. Het staat in een magische omgeving en maakt je helemaal zacht. Natuurlijk hebben ze ook een bar in het water.

ijsland-4jpg

- Pingvellir National Park is een heel mossig park. Het is de plaats waar twee tektonische platen elkaar raken. De grond golft en veert als je erover loopt.- Golden Circle; het welbekende IJslandse rondje van heetwaterbronnen, borrelende modder, geisers en watervallen. Gulfoss waterval is erg overweldigend.

ijsland-5- Vik; hier heb je gitzwarte stranden, grote kliffen in zee en heel veel papegaaiduikers. Zeker bij wat slechter weer is dit een hele onheilspellende omgeving.

ijsland-3jpg

- Jökulsárlón gletsjer meer; een gletsjer die af breekt in een meer en waarvan de ijsbergen langzaam naar zee drijven. Hoe bijzonder is dat. En je kunt er met een boot tussendoor varen. Zeker doen!

ijsland-7jpg

- Ga paardrijden op IJslandse paardjes. Zelfs voor mensen die niet kunnen paardrijden, zijn deze dieren een aangename rit. Je kunt door beekjes, over ijsplaten, door vulkanisch landschap. De wereld is zo veel mooier vanaf de rug van een paard!

ijsland-6jpg- Onderweg kom je talloze watervallen, meertjes, bergen en stranden tegen. Allemaal even bijzonder. De natuur in IJsland is buitenaards en fantastisch. Je kunt je auto prima even ergens parkeren en een wandeling maken, maar kijk wel uit voor het ijs en smeltwater (of vulkaan uitbarstingen ;)).

Budget:

Budgettip: Iceland Air geeft je de mogelijkheid om tot 7 dagen overstap in je ticket op te nemen zonder extra kosten. Ik had een retourtje Canada met een overstap van 6 dagen in IJsland. Hierdoor vloog ik gratis op en neer naar IJsland en had ik eigenlijk twee vakanties voor de prijs van één. WeFlyCheap heeft vaak genoeg goedkope vluchten naar IJsland in de aanbieding mocht je niet naar Canada of de VS kunnen met een stop in IJsland. Hieronder een overzicht van de kosten die ik heb gemaakt op mijn reis naar IJsland. Dit zijn kosten per persoon, we reisden met z’n tweeën.

ijsland

Geld besparen in IJsland:- ga buiten het seizoen om- combineer je reis naar IJsland met een reis naar Canada of Amerika, 2 vakanties voor de prijs van 1 ticket.- regel je eigen ontbijt en lunch- huur je slaapplaats via Airbnb- sla veel eten in bij een supermarkt in Reykjavik. Buiten Reykjavik zijn alleen maar nog duurdere supermarken/buurtsupers- maak vrienden in IJsland en ga daar eten en slapen ;)

Mis nooit meer een topdeal!