Mijn roadtrip door IJsland

Mijn roadtrip door IJsland

Tijdens mijn studie ben ik vrienden geworden met een IJslandse studente, Lara, die ik heb ontmoet toen zij meedeed aan een uitwisselingsprogramma tussen haar universiteit in Reykjavik en die van mij in Amsterdam. Ik heb haar toen veel van Nederland laten zien en nu nodigde zij mij uit om samen IJsland te ontdekken zodat ik het land kon ervaren door de ogen van de IJslanders. Ik ben een week naar haar toe gegaan en in deze blog vertel ik je graag de hoogtepunten van mijn reis!

Startpunt van de roadtrip: Reykjavik

Als je naar IJsland reist is de kans groot dat je aankomt op Keflavik International Airport. Vanaf dit vliegveld is Reykjavik gemakkelijk te bereiken en daardoor is de hoofdstad van IJsland de ideale plek om je reis te starten. Eén van de hoogtepunten in de omgeving van Reykjavik zijn de thermale baden Laugarsdalslaug en Blue Lagoon. Vooral Blue Lagoon is erg populair. Dit gebied bevindt zich in het hart van een lava veld en daardoor kun je er heerlijk ontspannen in het verwarmde water. Echt een aanrader om één van deze thermale baden te bezoeken als je reist door IJsland! Ik ben hier op mijn eerste dag met Lara heen gereden en zo hebben we de eerste dag gelijk al heerlijk kunnen relaxen.

IJsland Blue Lagoon

Jökulsárlón, het grootste gletsjermeer van IJsland

Het Jökulsárlón meer heeft veel impact op mij gemaakt. Dit meer is het grootste en bekendste gletsjermeer in IJsland en ligt tussen het stadje Höfn en het nationale park Skaftafell in. Als je deze omgeving bezoekt dan snap je gelijk dat deze plek het decor is geweest van maar liefst twee James Bond films. Wij hebben het meer overgestoken met een boottocht en daarna een wandeling gemaakt over het ‘zwarte strand’. Ik raad je aan om dit ook te doen, want je zult het geweldig vinden. Het is mogelijk om dit gletsjermeer te bezoeken vanuit Reykjavik, maar je kunt ook heerlijk overnacht in Höfn. Wij sliepen bijvoorbeeld in een voormalige melkfabriek, de Milk Factory, met uitzicht op de gletsjer.

IJSland Jökulsárlón

Geysir & Strokkur: must see’s tijdens je roadtrip door IJsland

Lara vertelde mij dat onze trip door IJsland niet compleet was als we de meest bekende geiser van IJsland niet hadden gezien: Geysir. Vroeger was deze geiser erg actief, maar de laatste tijd is dit wat afgenomen. Ondanks dat we de geiser veel heet water hebben zien spuiten besloten we ook nog even naar de Strokkur geiser te rijden. Deze geiser ligt vlakbij de Geysir geiser en is een stuk actiever. Deze spuwt regelmatig heet water de lucht in tot een hoogte van wel 30 meter. Sla de Strokkur geiser dus vooral niet over als je in de buurt bent, want dit was echt heel indrukwekkend om te zien.

Al met al heb ik een hele leuke week gehad in IJsland samen met Lara. Wil je meer reisverslagen lezen zoals deze? Neem dan een kijkje op opvakantieblog.

IJsland berg

Ben jij ook enthousiast over een reis naar IJsland? Check dan snel onze super gave deals!

Mis nooit meer een topdeal!