Blog IJsland | Weflycheap

Blog IJsland

IJsland

Voor iemand die houdt van klagen over het weer, stiekem toch een beetje bang is in het donker, en daarnaast een hekel heeft aan degelijk schoeisel, is IJsland wellicht niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij het boeken van een weekje ertussenuit. Toch heb ik Reykjavik en omgeving mogen open krassen op m’n Scratch Map. Mét een IJslandse kroon welteverstaan. Deze maand vertel ik jou mijn ervaringen met dit fantastische eiland, maar eerst een korte introductie.

Waarschijnlijk denk jij net als ik: waarom zou je in godsnaam gefermenteerde walvis eten bij -10˚c als je ook op een tropisch strand kan liggen? Goede vraag. Tja, als echte Hollander heb ik gewoon een zwak voor goede deals. Combineer dit met een snelle Google Image Search en twee vliegtickets lagen in mijn virtuele winkelmandje. Plus gloednieuwe winterwear. Bij aankomst bleken die lange onderbroeken en matchende ANWB fleecetruien dan ook bepaald geen overbodige luxe.

Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel kou, wind en sneeuw meegemaakt. Niet eens als ik alles bij elkaar optel. Ik heb letterlijk doodsangsten uitgestaan. De zalm is duurder dan een wortel (bij wijze van). En had ik al gezegd dat het koud was?

IJsland

Was het het waard?

Tip 1: ken jij ook zo’n persoon die vanaf half september al bijna klaarkomt van de gedachte aan de Elfstedentocht, die zonder schaamte rondloopt met een Unox muts op z’n hoofd en echt “helemaal klaar” is met die matige winters hier in Nederland? Geef hem een ticket naar IJsland cadeau en je hoort hem nooit meer. Graag gedaan.

IJsland

Maar, was het het waard?

De afgestorven vinger, die alleen met vele kopjes koffie te redden waren? De valpartij(en) op het ijs? De klonten sneeuw in je haar? De lege bankrekening? Het eeuwige gezeur van je vriendin (ik in dit geval)? Die ochtend dat we met ons koekblik van een huurauto de vangrail inreden dankzij een sneeuwstorm die uit het niets kwam opzetten, dacht ik van niet. In tegendeel. Gelukkig heeft deze fuck-het-noorderlicht-stemming niet al te lang aangehouden. Vandaar dat ik jullie toch vriendelijk maar direct wil verzoeken om dat ticket potverdorie te boeken. Nu.

Tip 2: road.is is er niet voor niks. Als je niet nu nog bij je ouders in de schulden wil zitten, maak er dan wijs gebruik van. Liever 10e uro besteden aan data roamen, dan 3000euro besteden aan schade die achteraf misschien niet nodig was geweest.

Tip 3: KOOP JE EIGEN RISICO AF.

Lieve lezers, even serieus. IJsland is de perfecte bestemming als je houdt van woeste, ongerepte natuur, foto’s maken waar al je vrienden stikjaloers op zullen zijn, romantisch tegen elkaar aankruipen in een ijskoude auto onder het genot van een bak Skyr, nog meer ongelofelijke natuur, geen kip op de weg en niet platgedrukt worden door Chinezen met telelenzen op hun camera’s.

Ijsland

Waar wacht je nog op?

Ps. Benieuwd naar waar ik volgende keer over schrijf? Ik geef je een hint: het heeft te maken met explosies op de zon.

Ijsland

Mis nooit meer een topdeal!