The Bali Experience: week 5

Blog Bali: The Bali Experience: week 5

Hallo lieve allemaal! Na vandaag live via CBS het nieuws van Amerika gevolgd te hebben, ben ik maar snel aan het bloggen geraakt ter afleiding.  Vorige week ben ik met mijn lieve vriend en een vriend van hem naar Lombok gevlogen voor een aantal dagen en ik wil graag dat prachtige eiland in de spotlight zetten voor deze blog.

Lombok

Bali

Bereikbaarheid

Lombok is een eiland vlak naast Bali. Je kan de boot nemen maar ook het vliegtuig. Wij hebben voor het vliegtuig gekozen omdat ik door eerdere ervaring weet dat met de boot reizen een lange en vermoeiende dag kan zijn. Binnen 45 minuten sta je buiten het vliegveld van Lombok, Bandar Udara. Het vliegveld ligt in het zuiden van het eiland dus als je bijvoorbeeld naar de hoofdstad (Mataram) wilt, zit je wel een tijdje in de auto dus misschien komt de boot dan net wat beter voor je uit gezien de locatie van de haven.

Kuta

Huh Geena? Kuta...? Ja, Lombok heeft ook een Kuta. Ik kan je zeggen dat de Kuta op Lombok compleet anders is. Waar op Bali de clubs, de shops, de honderden scooters en taxi’s een mengelmoes van drukte creëren is het op Lombok heerlijk rustig. De tientallen scooters die je op een dag tegenkomt, kleine, gezellige restaurants en prachtige lege stranden is waar het hier om gaat. Perfecte plek voor rust, zon en strand.

Bali Bali

Omgeving

Wil je niet alleen rust, zon en strand maar ook een adembenemende natuur en landschap? This is the place to be. Ik heb natuurlijk alleen het zuiden gezien van Lombok maar ik kan je garanderen dat waar je ook op het eiland bent, de omgeving prachtig is. Groene heuvels, rijstvelden, parelwitte stranden, blauw water en mooie en vriendelijke mensen.

Bali

Ik wist van tevoren door verhalen te hebben gelezen dat Lombok minder toeristisch is en wat minder ontwikkeld vergeleken met Bali. Dit is ook zeker het geval. Ik vermoed dat het in de hoofdstad wel anders zal zijn maar regio Kuta is een gedeelte dat nog veel ontwikkeling tegemoet gaat. Het aantal keer dat de stroom uitvalt op een dag is al een voorbeeld. Des al niet te min is de bevolking bezig met leuke restaurants te bouwen, nieuwe hotels, leuke bars etc. De manager van onze homestay zei daarom ook dat het over 10 jaar heel anders zal zijn.

Bali

Malaria

Belangrijk om te weten! Overal op internet staat dat je malariatabletten moet innemen als je Lombok wilt bezoeken. Wij hadden dit niet dus de nodige stress waar er eventjes totdat ons werd verzekerd dat in Kuta (durf niks te zeggen over andere gebieden!) géén malaria meer aanwezig is. Handig om te weten!

Volg voor meer dagelijkse updates mijn Instagram pagina @geenafase.

Foto credits gaan uit naar @heijboerpieterpics.

Mis nooit meer een topdeal!