Bali: the experience week 1 | Weflycheap

Bali: the experience week 1

Bali: the experience week 1

Goedemorgen allemaal! Of moet ik zeggen goedenacht?! Ja, het is hier 6 uur later… Met ‘’hier’’ bedoel ik Kuta, Bali. De komende 3 maanden verblijf ik een heerlijke studio 10 minuutjes van het strand. Dat is natuurlijk het belangrijkst als je op dit prachtige eiland bent.

Jetlag

Deze blog heet week 1 maar eigenlijk ben ik hier nog maar 3 dagen. Ik heb nog niet super veel ondernomen want helaas is de jetlag zwaar gevallen. Je moet er wat voor over hebben! Mocht je zelf ook vaak last hebben van een jetlag en je hebt veel gepland staan, plan het zo in dat je de eerste aantal dagen kan bijkomen en slapen. 

Nachtleven

Ik heb natuurlijk niet 3 dagen op bed gelegen dus wat heb ik wél gedaan? Ik kwam zaterdagavond half 8 (lokale tijd) aan op Bali. Natuurlijk super blij om mijn vriend weer te zien na 1,5 maand! Zaterdagavond zijn we het nachtleven van Seminyak met een groepje ingedoken. Als je van deephouse/techno houdt is club Mint een zekere aanrader. Houd je meer van de remixen en top 40 muziek is club La Favela een aanrader. Er komen vast nog meer leuke clubs bij maar dit zijn de enige die ik tot nu toe heb gezien.

Boodschappen

Klinkt misschien gek maar ik vind boodschappen doen leuk. Zondag was het dus tijd voor boodschappen. We gingen naar een mega supermarkt, wat een eten. Over het algemeen is het eten goedkoop maar een pot yoghurt kost dan weer bijna 10 euro?! Goed kijken naar de prijs en helaas zal je in zulke gevallen ook wat moeten compenseren.

Double Six Beach

Toen was het alweer maandag en moest ik mezelf zien te vermaken. Ondanks dat ik ontzettend moe was, wilde ik niet heel de dag op bed blijven liggen. Dus ik had gekozen voor het strand. Liggend aan de zee op het strand Double Six Beach in Seminyak was niet verkeerd om een beetje bij te komen. Het geluid van de zee, de zon op je gezicht, heerlijk briesje, wat een momentje van geluk.

Verkeer in Indonesië

Het verkeer in Indonesië maar voornamelijk op Bali is erg chaotisch. De lokale mensen rijden hard, halen overal in en de toeristen doen juist weer het tegenovergestelde of hetzelfde maar dan heel erg gevaarlijk. Je hebt met zoveel mensen en genoeg gevaren te maken op de weg. Ik heb wel een scooter gehuurd maar ik wacht nog even met rijden. Ik kijk voor de eerste dagen het verkeer aan en rijd stukjes in onze straat voordat ik de drukke weg op ga. Je kan natuurlijk goedkoop een taxi nemen of een Go Jek bestellen maar dat wordt voor 3 maanden wel duur. Bovendien is het met de scooter zoveel sneller omdat je overal tussendoor kan rijden. Ga je met de taxi bijvoorbeeld naar Kuta ben je zeker wel 15 minuten langer onderweg dan met een scooter. Ben je hier voor 2 weken op vakantie bijvoorbeeld, neem lekker de taxi en laat de scooter staan.

Sportschool

Ik heb mezelf hier ingeschreven bij de sportschool natuurlijk! Celebrity Fitness heet het en is een uitstekende sportschool in een mooi gebouw, goed apparatuur én hygiënisch wat zeer belangrijk is. Wel de duurste van Bali maar dan krijg je er ook wat voor. Via mijn persoonlijke Instragram pagina of Health.U kun je overal van op de hoogte blijven!

Bali

Bali

Bali

Mis nooit meer een topdeal!