Bali: hoe en wat voorbereiden?!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Bali: hoe en wat voorbereiden?!

Bali: hoe en wat voorbereiden?!

Hallo lieve allemaal en welkom bij mijn eerste blog! En 3x raden waar ik naartoe ga... Bali? Nou, wat goed! In deze blog wil ik jullie vertellen over hoe je zo’n reis als deze moet voorbereiden. Natuurlijk is iedere reis en ieder land anders maar ik kan je wat tips geven met betrekking tot Bali.

Ik ben zelf echt een enorme (vooruit) planner dus ik was al vroeg in de ban met regelen. Ten eerste is het belangrijk om jezelf goed in te lezen op verschillende websites over de regels van visums, verzekeringen, bankieren en eventuele inentingen of tabletten.

Bali

Visum

Laten we beginnen met het visum. Er zijn verschillende websites die een visum voor je kunnen regelen en aanbieden maar ik raad het toch aan om dit zelf te regelen en aan te vragen via de officiële website van de Indonesische Ambassade. Je zal 2x naar de Indonesische Ambassade moeten, om je visum aan te vragen (09.00-12.00) en om je visum op te halen (15.00-16.00).

Ik ga zelf voor 3 maanden (88 dagen om precies te zijn) naar Bali en had een sociaal cultureel visum nodig. Bij dit visum was er een garantieverklaring nodig van een Indonesische burger. Dit was gelukkig met wat hulp snel geregeld! Let er dus wel op, dat zonder connecties, het nog een best moeilijke klus kan zijn.

Reis- en zorgverzekering / inentingen

Ook belangrijk is het checken van je reisverzekering en zorgverzekering. Zorg dat je internationaal of voor een specifiek land/continent verzekerd bent mocht dit mogelijk zijn. Beter het zekere voor het onzekere nemen... toch! Denk er ook aan om je bankrekening aan te zetten op Azië in dit geval. Kan heel gemakkelijk via de app of website!

Ook zeer belangrijk zijn de inentingen. Het is slim om dit per eiland te bekijken. Ik heb zelf de inentingen tegen hepatitis gehad. Meer was er voor mij niet nodig. Zelf wil ik naar Lombok waar malaria aanwezig is of kan zijn dus voor mij ook een aandachtspuntje!

Inpak tips

Voor de dames… We pakken natuurlijk altijd te veel kleding in onze koffer. Stapel jurkjes, broekjes, topjes en T-shirts waarvan je de helft nog niet eens hebt aangehad en een kwart van bent vergeten dat je die in je koffer hebt gestopt. Het ligt er natuurlijk aan hoelang je weggaat máár een handje vol T-shirts, een paar shorts en een paar jurkjes zijn voldoende! Er zijn genoeg wasserettes waar je voor een prikkie je was kan doen. En mocht je nou echt iets vergeten zijn, genoeg winkeltjes waar je wat kan scoren!

De persoonlijke behoeftes voor het inpakken etc. zijn voor iedereen anders maar ik hoop je met bovenstaande tips toch wel genoeg geïnformeerd te hebben over de must-do’s die je niet mag vergeten!

Leuke tip, via mijn Instagrampagina Health.U kun je meer van mijn dagelijks leven in Bali mee krijgen. Zeker een volg waard!

Bali

Mis nooit meer een topdeal!