Backpacken in Vietnam? Dit zijn de highlights die je niet wilt missen! | Weflycheap

Backpacken in Vietnam? Dit zijn de highlights die je niet wilt missen!

Test

Vietnam is één van de landen die als een magneet werkt op backpackers. Het is goed bereisbaar, heeft waanzinnige natuur, cultuur, vriendelijke mensen en overheerlijk eten. De populairste route is die van het noordelijke Hanoi naar het zuidelijke Ho Chi Minh City. Je reist langs de gehele kustlijn met hier en daar een uitstapje naar het binnenland. De reizigers van Stop and Stare noemen de plekken die je absoluut niet wilt missen!HanoiDe hoofdstad van Vietnam is het startpunt van je reis. En misschien zelfs wel de meest culturele plek die je tegen gaat komen. Verwacht geen Vietnamese versie van Bangkok: Hanoi is namelijk lang zo toeristisch niet. Chaotische is het er wel! Zet je schrap voor hordes voorbijrazende scooters en een doolhof van steegjes en straatjes. Ga in ieder geval voor een wandeling door The Old Quarter. Je slentert door prachtige straten vol met ambachten en krijgt oprecht een glimp van het lokale leven. Ook een bijzondere tussenstop: het mausoleum van Ho Chi Minh!SapaHet bergachtige Sapa ligt net buiten de logische noord-zuid route en wordt om die reden vaak overgeslagen door backpackers. Zonde, want het is absoluut een highlight! Pak bijvoorbeeld de nachttrein vanuit Hanoi en word de volgende dag wakker in een compleet nieuwe wereld. Sapa, gelegen bij de grens met China, is een absoluut hikers walhalla. Het is hier een stuk koeler, je bent omringt door bergen en eindeloze rijstterrassen en je maakt kennis met inheemse volken. Je kunt hier prachtige meerdaagse trekkingen doen, maar ook een dagje een scooter huren is al een aanrader!Sapa

 

Halong bayDe foto’s van deze plek kent iedereen: een sprookjesachtige baai met honderden kalkstenen bergen die uit het water reizen. Daartussen varen talloze authentieke boten, waarop ook jij kan plaatsnemen. Een dag op het water is al een bijzondere ervaring, maar je kunt ook kiezen voor een meerdaagse tocht, waardoor je ook de minder toeristische plekken ziet.

halong bay_web

  

halong bay2_web

HueHet wordt ook wel The Imperial City genoemd en dat is niet voor niets. Het historische Hue bevat een ommuurde keizerlijke citadel waar je dagen kan ronddwalen zonder dezelfde plek twee keer te zien. Het wemelt er van de dynastieke tempels, paleizen, gigantische parken en ruïnes. Een unieke plek!Hoi AnHet is eigenlijk een soort openluchtmuseum geworden, maar dan doet niets af aan deze bijzondere plek. Hoi An is een kleine stad waarin je even terug in de tijd gaat naar het oude Vietnam. Winkels met houten gevels, talloze ateliers en een idyllische rivier vol met lampjes maken van Hoi An een van de meest charmante plekken die je zult zien. Het zit er bovendien vol met kleermakers, dus wil je nog een spotgoedkoop pak laten aanmeten dan is dit de plek!

Hoi An

  

hoian2_web

Ho Chi MinhTen zuiden van Hoi An vind je nog populaire plekken als Nha Trang en Da Lat. Voor beide plaatsen is wat te zeggen. Zo heeft Nha Trang prachtige stranden, maar wemelt het er ook van de dronken Russen. Da Lat, gelegen in het binnenland is een fijne afwisseling met de drukke kustplaatsen, maar als je niet heel veel tijd hebt is het niet direct een must see. Zit je krap in tijd, dan kan je het beste de lange afstand naar Ho Chi Minh in één keer afleggen.Deze metropool is de enige plek in Vietnam waar je echt het stadsgevoel zal ervaren. Sluit aan bij een sportles met locals in het park en drink cocktails op een van de vele rooftop bars. Ho Chi Minh is op zich al een ervaring om te ontdekken, maar net buiten de stad liggen ook de Cu Chi tunnels die zeker een bezoek waard zijn. De tunnels werden tijdens de Vietnamoorlog gebruikt door de Vietcong. Het guerrillaleger verplaatste zich door ruim 400 kilometer aan gangenstelsels en tegenwoordig kan je hier een kijkje in nemen. Een indrukwekkende ervaring, al is het geen aanrader als je claustrofobie hebt!Phu QuocWie nog geen haast heeft om naar huis te gaan, kan na Ho Chi Minh de reis nog voortzetten richting het paradijselijke eilandje Phu Quoc, gelegen in het uiterste zuiden. Hier gaat het leven een paar versnellingen langzamer. Dit is de ideale plek om even echt vakantie te vieren en te zonnen, zwemmen, duiken of snorkelen. Een perfecte afsluiter van je backpacktrip door Vietnam!

Details

  • Locatie: Vietnam
  • Vliegticket Vietnam: Cheaptickets.nl
  • Vertrekdata: december - april zijn de maanden met de minste regen
  • Verblijfsduur: 3 a 4 weken is ideaal voor een rondreis van Hanoi naar Ho Chi Minh of andersom

Mis nooit meer een topdeal!