Header afbeelding

Het prachtige Ninh Binh

Een rustig stadje in het noorden van Vietnam

Tijdens onze rondreis in Vietnam kwamen we heel wat mooie plekjes tegen, die ons keer op
keer verliefd lieten worden op het land. We nemen jullie graag mee naar een rustig stadje in
het Noorden van Vietnam.

Halong Bay op het platteland

Op zo’n twee uur rijden van Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, vindt je het prachtige Ninh
Binh. Ninh Binh wordt ook wel het Halong Bay op het platteland genoemd, en dat heeft een goede
reden. Wanneer je met de fiets of scooter hier ronddwaalt zie je tal van rotsachtige
eilanden, die bedekt zijn met verschillende tinten groen.

Een hoogtepunt

De eerste dag waren we al vroeg uit de veren, we gingen namelijk de Hang Mua op. Hang Mua is het punt dat uitkijkt over Tam Coc, een kleiner dorpje op 5 minuten rijden van Ninh Binh. Om het hoogtepunt te bereiken moet je zo’n 500 trappen doen. Omdat het in die periode heel warm was, was vroeg in de ochtend starten echt nodig. Eens je boven bent is het de wandeling helemaal waard. Je ziet prachtige rotseilanden, rijstvelden, de rivier en de lokale huisjes. Wij namen dan ook uitgebreid de tijd om hier even te genieten en ontspannen.

Vietnam, Ninh Binh, Hang Mua

Uitzicht vanaf de Hang Mua, Vietnam

Heerlijke boottocht

In de namiddag brachten we een bezoek aan de Trang-An rivier. Je kan hier een boottochtje doen op de rivier. Wees gerust, je hoeft niet zelf te roeien, een local doet dit voor jou. Al konden we het toch niet laten om zelf even mee te roeien om andere bootjes in te halen en er een kleine wedstrijd van te maken. Bij het aankomen aan de rivier moet je een keuze maken tussen drie verschillende routes. Wij kozen voor de route waarbij je verschillende kleine tempels en pagoda’s zag en een stop maakte op ‘Kong Skull Island’. Tijdens het draaien van deze film namen ze een stukje op in Vietnam, heel cool om dat eiland eens te zien. Bij het bezoeken aan de Trang-An rivier mag je zeker geen hoedje of pet vergeten dragen. Je zit namelijk best wel lang in het bootje dus wordt het heel warm onder de vlakke zon.

Vietnam, Ninh Binh, Hang Mua

De Trang-An rivier in Ninh Binh, Vietnam

Jungle avonturen en verloren op de scooter

De tweede dag bezochten we een stukje jungle in het Cuc Phuong National Park. Dit was een heel bijzondere ervaring. Je kon met je eigen scooter doorheen het park rijden en stops maken aan verschillende culturele bezienswaardigheden zoals een eeuwenoude boom en een vleermuizengrot. Wij waren hier niet echt goed op voorbereid en dat zag je aan onze kledij. Een lange broek, kousen en goede schoenen zijn echt aangeraden aangezien je er spinnen en slangen kan tegenkomen, brr. In het park kan je een bezoek brengen aan een apenverblijf. Daar zitten aapjes die verzorging krijgen totdat ze sterk genoeg zijn om terug naar hun eigen regio te gaan.

Vietnam, Ninh Binh, jungle

De jungle bij Ninh Binh, Vietnam

Om even tot rust te komen van onze jungle ervaring besloten we om rond te rijden met scooter doorheen Ninh Binh en Tam Coc. Na best wat kilometers af te leggen kwamen we uit aan de Bai Dinh Pagoda. Deze pagoda staat in een heus tempelcomplex waar je ook een gigantische Boeddha ziet. We waren best laat toegekomen aan het complex, maar wilden er toch nog even doorlopen. Neem dat lopen maar letterlijk, want het was bijna sluitingstijd en het was best nog ver stappen. In het noorden van Vietnam, komen heel wat kinderen eens een praatje slaan om hun Engels bij te schaven, dat was nu niet anders. Een groot gezin met de meest schattige kindjes kwamen op ons af om even te kletsen. Ze nodigden ons uit om bij hun te dineren, wij waren razend enthousiast, maar ook twijfelend want je bent natuurlijk in een vreemd land. Na wat wikken en wegen besloten we om mee te gaan, en wat een goede beslissing dat was! We kregen een heerlijke uitgebreide maaltijd, vers fruit en frisse biertjes voorgeschoteld. Laten we zeggen dat verloren rijden dus niet altijd slecht is.

Vietnam, Ninh Binh, Vietnamese familie

Eten bij een Vietnamese familie in Ninh Binh, Vietnam

Charmante homestay

Wij verbleven in een super gezellige homestay in Tam Coc waar je iedere ochtend een vers ontbijtje krijgt en een straffe Vietnamese koffie, klaar wakker ben je daarvan! De uitbaters zijn super vriendelijk maar spreken geen Engels, waardoor alle communicatie verloopt via een translator device. In ‘Tam Coc Mountain Bungalow’ kan je kiezen of je slaapt in een slaapzaal of in een privekamer. Wij kozen voor de privekamer, omdat je dan in een soort hutje slaapt en uitzicht hebt op een rotseiland. De privekamer kost je amper iets. Via Airbnb boekten wij deze leuke verblijfplaats voor maar 22,00 euro per nacht voor twee personen. Daarnaast verhuren ze ook scooters voor een prikje.

Ik raad zeker aan om een scooter te huren, je ziet zoveel meer van de omgeving en je kan heerlijk (ver)dwalen. Een scooter huren is helemaal niet duur in Vietnam. Je zal opmerken dat je dit meestal kan huren in je accommodatie, zoniet vraag zeker even na bij de uitbaters waar zij je scooters aanraden. Daarbij is het tanken ook heel goedkoop, en je hoeft dit niet zelf te doen. Je betaalt een prijsje en de uitbaters van het tankstation vullen hem voor jou. Let wel op, het verkeer in Vietnam is vaak druk en er wordt heel wat getoeterd. Houdt dus steeds je ogen op de weg en wees niet bang om zelf eens op de toeter te duwen.

Barbecueën in Ninh Binh

Wanneer je in Ninh Binh aan locals tips vraagt waar je het best eet, dan is dit in het ‘Family Restaurant’. De specialiteiten van het huis zijn eend en geit op de barbecue, en terecht! Vraag bij je vlees nog wat witte rijst en een frisse bia (een biertje in het Vietnamees) en je hebt een heerlijke maaltijd. Het Family Restaurant is een gekende waarde in de stad, dus je zal vaak eventjes moeten wachten op een plekje. Ondertussen kan je wel kijken hoe de chefs de eenden aan het spit klaarmaken, heel speciaal.

Kort samengevat: Ninh Binh is zeker een stop in je backpacktrip waard!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. ninh binh een rustig stadje in het noorden van vietnam
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.