Header afbeelding

Mijn reis door Zuid-Vietnam

In één woord: geweldig!

Vietnam, in één woord: geweldig! Ik wist niet wat ik moest verwachten, want ik was nog nooit in een Aziatisch land geweest. Ik liet het volledig op mij afkomen. Ik kan je vertellen dat ik echt aangenaam ben verrast. Wat een mooie mensen, steden, cultuur en wat een heerlijk eten.Reizigers beginnen de route door Vietnam meestal vanuit het noorden of vanuit het zuiden. Het is een vrij makkelijk land om door te reizen, want alle plekjes volgen elkaar als het ware op. Het is dus ook zeker een tip voor soloreizigers om in Vietnam te beginnen. Het is ten eerste een zeer gemakkelijk land om doorheen te reizen qua vervoer. Zo heb ik mijzelf per bus van plek naar plek vervoerd. Je kan vrijwel overal bustickets kopen en ze zijn ook nog eens erg comfi, als je ze vergelijkt met andere landen in Azië. Toch kiezen heel veel mensen niet voor deze comfort, maar kiezen ervoor om met de motor door Vietnam te reizen. Zelf heb ik verschillende stukken wel per tweewieler gedaan, maar niet het gehele land. Toch doen veel mensen dit wel. Je koopt een motor en (hopelijk) zorgt deze vriend ervoor dat jullie samen aan de andere kant van het land eindigen. Toch lukt dit niet bij iedereen en brengen sommige meer tijd door in garages dan in het land zelf. Dus zorg ervoor dat je de motor goed checkt voordat je hem koopt!

Ho Chi Minh Vietnam

Mijn avontuur begon in Ho Chi Minh, ook wel bekend als Saigon. Dit is de grootste stad van Vietnam. Het was vrij heftig om mijn reis hier te starten, als beginnende reiziger in Azië. Het is namelijk één van de drukste gebieden van het land, even die knop om draaien en gaan. Zeker de eerste keer oversteken zal ik noot meer vergeten. Niemand stopt. Je moet zelf bepalen wanneer je gaat lopen en de auto’s en scooters manoeuvreren zich dan om je heen. Bizar! Dat was het eerste wat ik dacht, maar het went ook snel en binnen no-time weet je eigenlijk niet beter. Welcome in Asia!

Wat je niet moet overslaan als je in Ho Chi Minh bent:

1. Bezoek het War Museum van Vietnam

Het War Remnants museum is één van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad. Het museum staat in het teken van de Vietnamoorlog en er wordt hier duidelijk (benadrukt) wat de rol van de Amerikanen tijdens deze oorlog was. Het museum is opgedeeld in fases en onderwerpen. Hierdoor wordt je van begin tot eind meegenomen door de aangrijpende gebeurtenissen tijdens de Vietnamoorlog. Er worden verhalen van slachtoffers verteld, foto’s van afgrijselijke daden gedeeld en voertuigen die gebruikt zijn tijdens de oorlog worden tentoongesteld. Zeker de moeite waard om hier heen te gaan en ze vragen maar 15.000 dong entree, omgerekend is dat €0,56 cent.

Ho chi minh war museum
War museum Vietnam
ho chi minh war museum
War museum Vietnam

2. Kruip door de Cu Chi Tunnels in Vietnam

Als je net zoals ik ook erg geïntrigeerd bent geraakt door de Vietnamoorlog en er meer over wil weten ben je hier op de goede plek. De Vietcong tunnels werden door de Vietnamese soldaten gebruikt om de Amerikaanse soldaten af te schudden. De tunnels zijn net buiten Ho Chi Minh te vinden, maar het is het ritje zeker waard. Je beleeft hier hoe de Vietnamese soldaten zich verstopten voor de Amerikanen en welke trucjes en vallen zij bedachten om de Amerikaanse soldaten te slim af te zijn. Je kan zelf door het ondergrondse netwerk van de tunnels kruipen. Fact: de tunnels zijn groter gemaakt voor toeristen, in werkelijkheid waren ze nog smaller.

3. Ga naar een rooftop bar in Ho Chi Minh

Er zijn er genoeg te vinden in Ho Chi Minh. Zelf ben ik fan van de Chill Skybar. Deze rooftopbar bevindt zich op de 25e verdieping van de Saigon AB Tower. Ze zijn hier best wel streng als het omde dresscode gaat, dus laat je slippers in je backpack, anders kom je er zeker niet in. Let wel op; deze Skybar is niet goedkoop, maar in het motto van treat yourself zou ik het zeker aanraden. Je hebt hier een waanzinnig uitzicht over de stad.

Rooftop bar ho chi minh
Rooftop bar Ho Chi Minh

Mui Ne, kustplaatsje in het zuiden van Vietnam

Dit is een kustplaatje en vlakbij de stad Phan Thiet in het zuiden van Vietnam. Ik verbleef in Mui Ne Hills Backpackers Hostel voor drie dagen voor drie euro per nacht. Het hostel leek eigenlijk meer op een hotel of resort. Er waren drie zwembaden en wel 400 slaapplekken. Perfect! Mui Ne staat bekend om haar prachtige zandduinen. Witte, gele en rode zandduinen en die dan vervolgens weer samen lijken te komen in de Fairy Stream. Het bezoeken van deze zandduinen in Mui Ne is dan ook de bekendste bezienswaardigheid van dit kustplaatsje. Maar ook staat Mui Ne bekend om haar goede golven. Veel toeristen komen hier naar toe om te leren surfen. Ook kitesurfen is hier erg populair.

mui ne zandduinen
Mui Ne Vietnam

Wat je niet moet overslaan als je in Mui Ne Vietnam bent:

Met een quad door de zandduinen crossen!

Dit was mijn favoriete activiteit in het zuiden van Vietnam. Wij kozen voor een tour tijdens zonsopgang. Dit betekent dat je om 04.30 opgehaald wordt bij je hostel, om vervolgens naar de zandduinen te rijden. Zodra je aankomt bij de duinen kan je ervoor kiezen om zelf je weg door de duinen te vervolgen, maar er staan ook quads en jeeps klaar om je naar boven te brengen. Wij kozen ervoor om achterop een quad te gaan, zodat we helemaal naar de bovenste duinen konden rijden. Eenmaal boven als de zon opkomt, kleurt het zand in prachtige kleuren en waan je je even in een hele andere wereld. Als je weer met beide benen op de grond staat en zelf nog even door de duinen bent gelopen staat de quad driver weer voor je klaar. Hij gaat met een bloedgang naar beneden, stukken waar je lopend nooit kan komen, en de adrenaline stroomt door je lijf.Dikke vette aanrader, ik zeg het je!

Zandduinen Mui Ne
Zandduinen Vietnam

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. mijn reis door zuid vietnam
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.