Header afbeelding

Hoi An, kuststad in Vietnam

7 leuke activiteiten

Een veelzijdige stad in Vietnam waar je overal gemakkelijk op de fiets heen kunt. Je hebt het centrum met schattige straatjes waar je aan alle kanten de Franse invloeden ziet maar je hebt ook een prachtig strand op een korte afstand van het centrum. Overal zijn heerlijke restaurantjes en de straten zijn versierd met kleurrijke lampionnen.

1. Het oude centrum van Hoi An

Het oude centrum van Hoi An bestaat uit vele kleine straatjes waar heel duidelijk de Franse invloeden te zien zijn. In elk straatje in het oude centrum hangen overal kleurrijke lampionnen die in de avond branden en er hierdoor onwijs veel sfeer is. In het centrum zijn auto’s verboden en zijn alleen fietsers en wandelaars toegestaan. Het oude centrum zit vol met restaurants, cafés en souvenirwinkels. Je hoeft je dan ook zeker niet te vervelen en je kan jezelf gemakkelijk de gehele dag je hier vermaken. Naast het oude centrum loopt een rivier en hier varen lokalen mensen met een bootje waarbij je overdag of in de avond een boottour kan boeken.

Boten Hoi An Vietnam
Boten Hoi An Vietnam

2. Bezoek de Night Market van Hoi An

Vlakbij het water en tegenover het oude centrum vind je de leukste avondmarkt in Vietnam. Op deze markt zijn ook de prachtige lampionnen te koop in alle kleuren en formaten. Er zijn talloze kraampjes met eten, drinken en souvenirs waar je jezelf gemakkelijk een aantal uur kunt vermaken. De markt is elke dag geopend van 17:00 uur tot 23:00 uur.

3. Volg een in Hoi An met lokale producten!

Zoals iedereen weet, staat Vietnam bekend om hun heerlijke eten. Eén van de beste plekken om een kookles te volgen in Hoi An. Via mijn hostel had ik geïnformeerd voor een goede kookles en zij raadden mij Hoi An Eco Coconut Tour aan. Hiermee ging je eerst naar de lokale markt om boodschappen te doen voor de kookles. Daarna ga je met een boot naar de kleine bamboe bootjes en dan ga je krabben vissen. Na afloop liep je naar de plek waar de kookles plaats vond. Hier gingen we vier verschillende gerechten maken en leerden we niet alleen hoe je het moest maken maar ook de achtergrond van deze gerechten.

Krabben vissen Hoi An
Krabben vissen in Hoi An Vietnam

4. Ga fietsen in Hoi An

Het fijne van Hoi An is, dat je hier gemakkelijk rond kan fietsen, omdat alles een goede afstand van elkaar vandaan is. Het strand is ongeveer 20 minuten rijden vanaf het centrum maar als je de andere kant op gaat dan zit je midden in de rijstvelden. Bij je hostel of hotel kan je gemakkelijk een fiets huren en vaak bieden ze ook fietstours aan.

Fietsen in Hoi An
Fietsen in Hoi An

5. De stranden van Hoi An

Een groot voordeel van Hoi An is dat het vlakbij verschillende stranden ligt. Je kan hier gemakkelijk op de fiets of scooter komen. Hier kan je even bijkomen van de drukte en heerlijk relaxen. Huur een bedje en maak een duik in de prachtige zee.

6. Hai van Pass

Als je in Hoi An bent, kan je gemakkelijk de Hai van Pass motortour doen. Dit is een tour van Hoi An naar Hué een stad meer naar het noorden van Vietnam. Dit is een route langs de beroemde kustweg van de Zuid-Chinese Zee die je op de motor of scooter kan afleggen. Onderweg passeer je prachtige uitzichtpunten en kun je meerdere keren gemakkelijk stoppen om iets te eten of om prachtige foto’s te maken. Het is wel handig om vooraf het weer te checken, als het heel mistig is of het regent zijn de uitzichten wel minder spectaculair. Als je de route van Hoi An naar Hué doet, kan je de scooter daar gewoon achterlaten en je koffer of backpack daar weer ophalen zodat deze niet mee hoeft op de scooter.

Brug in Hoi An
Brug in Hoi An

7. Laat je kleding maken

Het bekendste ding om te doen in Hoi An, is kleding maken. De meeste mensen die je hier dus tegenkomt zijn speciaal naar Hoi An gekomen om pakken, jurken, laarzen of andere kledingstukken te laten maken. Er zijn talloze winkels waar je naar binnen kan lopen en vertellen wat je wilt laten maken. Alle maten worden dan opgemeten en je moet dan een aantal keren terugkomen om doorpassingen te doen. Na zo’n 3 á 4 dagen kan je je kledingstukken ophalen. Sommige mensen kopen een hele nieuwe zomer of winter garderobe en laten dit in een doos naar Nederland sturen. Dit is namelijk ook niet heel prijzig en zo heb je voor een leuke prijs nieuwe kleding.

Leukste hostel familie van Hoi An: Tribee

Ook in Hoi An zijn talloze plekken waar je kan verblijven. Eén van de meeste bekende hostels is Tribee. Dit is een familie van hostels, zo zijn er in Hoi An vijf van. Ik verbleef in Tribee Ede het grootste hostel mét zwembad en hier verzamelt iedereen zich met de activiteiten. Het leuke aan deze hostels is, dat ze ontzettend veel gratis activiteiten organiseren. Bijna elke avond van de week is er wel een activiteit. Zo zijn er gratis fietstours, een les springrolls maken, maar ook gratis drankjes voor bepaalde uren in de avond. Wat ook erg fijn is, is dat ondanks dat het een druk hostel is, ze bij de receptie precies weten wie je bent en van wanneer tot wanneer je hier verblijft. Ik heb hier ook de kookles en Hai van Pass scooter geregeld. Je geeft het aan en het wordt met veel plezier voor je geregeld.

Hoe kom je er?

Hoi An is op verschillende manier te bereiken. Je kan niet in Hoi An komen met het vliegtuig. Het dichtstbijzijnde vliegveld ligt in Danang en dan is het nog een trip van 45 minuten met de taxi. Natuurlijk kan je ook de goedkopere manier kiezen en met de bus gaan. Welke route je neemt ligt eraan of je vanuit het zuiden of het noorden reist. Het is wel een aardig stukje, vanaf Nha Trang (zuiden) is het ongeveer 10 uur en vanaf Hué (noorden) is het ongeveer vier uur. Je kan natuurlijk ook overal komen met de motor. Hoi An is één van de meest veelzijdige en prachtige steden van Vietnam. Het is dan ook zeker een aanrader als je in Vietnam bent. Neem vooral ook goed de tijd om de stad te ontdekken en heerlijk uit te rusten.

Hoi An

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. hoi an een kuststad in centraal vietnam
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.