Liefs uit Londen | Weflycheap

Liefs uit Londen

Liefs uit Londen

De kou die me zowaar bij mijn strot grijpt op het moment dat ik de deur achter me dicht trek. De schemering die al rond vijven invalt terwijl ik van mijn werk naar huis rijd. Nee, ik ben niet echt een herst, of wintermens. Toch kan ik ook wel weer genieten van dit seizoen. Bijvoorbeeld nu, terwijl ik de regen zachtjes tegen mijn ramen hoor tikken en de theepot in de verte staat te pruttelen. Heerlijk verstopt achter dichte rolluiken, ondergedompeld in de warmte van de kachel die aanstaat.

Heb jij net als ik wat moeite met de koudere maanden? Laten we ons dan vooral verheugen op de leuke dingen die deze seizoenen met zich meedragen. Grote gekleurde hopen van gevallen blaadjes, warme sloffen, dikke truien, en heel veel chocoladekruidnootjes. En rond deze tijd van het jaar vind ik het echt geweldig om binnen Europa een stedentrip te maken. Het heeft iets romantisch om bedekt met drie lagen truien, een dikke winterjas, muts, wanten en een sjaal op pad te gaan om een stad te verkennen.

Londen

Lange slingers van lampjes die zachtjes heen en weer schommelen in de brede winkelstraten, de stoet van de mensen buiten terwijl de wintergloed op hun gezicht valt. Ik heb al heel wat leuke stedentrips mogen afstrepen op mijn lijstje waaronder meerdere keren Londen. Rond deze tijd van het jaar vind ik het daar echt o zo gezellig!

Londen

Leuke tips

Mocht jij ook binnenkort een stedentrip willen maken en je nog bedenken waar naar toe te gaan, dan wil ik je de leuke tips van Londen in ieder geval niet onthouden:

Hot Tub Cinema: Een film kijken vanuit je luie st.. uhh hot tub :) Bovenop het dak met een prachtig uitzicht terwijl je niet bang hoeft te zijn dat je het koud krijgt. Een hele toffe ervaring!

Als wijnliefhebber is de Humble Grape een aanrader. Je kunt hier ook heerlijk eten. Goed eten en lekkere wijn, dat vind ik een top combinatie.

Het pop-up winkelcentrum: Boxpark Shoreditch. In hartje Shoreditch vind je een winkelcentrum opgebouwd uit zeecontainers. Je kunt er naast winkelen, ook weer gezellig een hapje eten en drinken. Echt een hele toffe hotspot in Londen.

Camden Town, ten noorden van het centrum van Londen. Een hip gedeelte waar jongeren graag komen. Hier vind je de Camden Market bestaande uit verschillende leuke markten om te bezoeken.

Als musical liefhebber kun je je hart ophalen in Londen. West End in Londen is magisch. Zoveel musicals, wow! Hoe je hier een keuze kunt maken? Geen idee. Kop, of munt.

Voor de museumliefhebbers is er ook genoeg te beleven. Vier populaire museau in Londen zijn het: British museum, Science Museum, Natural History Museum en het Musem of Londen.

Het is een toeristische trekpleister, maar wel de moeite waard: De London Eye. ร‰รฉn van de grootste reuzenraden ter wereld.

En verder om deze dagen de kou door te komen zijn er genoeg leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld: Buiten foto's maken, marshmallows opwarmen boven een kaars (of natuurlijk buiten bij een gezellig knisperend vuurtje), fotoboeken inplakken, een cursus volgen vanuit je warme woonkamer, bordspellen, binnen kamperen (trรฉs romantisch met tent en al), recepten uitproberen, of misschien zelfs alvast een zomervakantie plannen en heerlijk wegdromen naar een warm oord. Weg met die winterblues!

Londen

Mis nooit meer een topdeal!