Header afbeelding

Wat te doen in Londen?

Ontdek de 15 leukste activiteiten

👩🏽‍💻 Geschreven door Esmée

Londen is de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koningkrijk, er is dan ook genoeg te doen! De stad staat bekend om de historische gebouwen, iconische bezienswaardigheden en gezellige straten! Bij weflycheap helpen we je met het ontdekken van de leukste hotspots in Londen die je niet mag missen tijdens je stedentrip. Time to go!

1. Tower Bridge

Wie kent de Tower Bridge niet? Deze bekende brug over de Theems is gebouwd in 1894 en een absolute must see! Wandel over het glazen voetpad en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en de rivier! Bezoek de machinekamer en leer meer over de geschiedenis. De Tower Bridge is veel meer dan zomaar een mooie brug! 

Bekijk hier tickets voor de Tower Bridge

Tower Bridge Londen

2. London Eye

Vanuit dit grote reuzenrad heb je een prachtig uitzicht over de stad. Tip: ga in de avond in de Londen Eye, met alle lichtjes is het uitzicht nog magischer! Wil je een ritje maken in de London Eye dan is het aan te raden om van tevoren je tickets te halen, dan kun je lange rijen overslaan. Ideaal! 

Scoor tickets voor de London Eye

3. Oxford street 

Londen is een echte winkelstad! De bekendste straat met de leukste winkels is Oxford Street, hier kan je uren ronddwalen. In de 2,4 km lange straat vind je luxe warenhuizen zoals Selfridges en Mark & Spencer, maar ook merken zoals Topshop en Adidas hebben hun winkel gevestigd in deze geliefde straat. Shop till you drop! 

4. Covent Garden

Covent Garden zit vol met leuke restaurantjes, pubs en boutique winkeltjes! Maar vooral Covent Garden Market mag je niet missen. Op deze overdekte markt werd vroeger groente en fruit verkocht, nu vind je er van alles! Rondom de markt zie je vaak straatartiesten spelen, dus ben je op zoek naar een leuk plekje om ergens te gaan eten dan zit je in deze wijk goed. Het is hier altijd gezellig! 

5. Big Ben & Westminster Palace

Nog een iconische bezienswaardigheid: de Big Ben en Westminster Palace! De Big Ben is de grootste klok ter wereld en hangt in de Elizabeth Tower die onderdeel is van Westminster Palace, het parlementsgebouw. Het paleis heeft meer dan 1000 kamers en kan voor een deel bezocht worden met een rondleiding. Ontdek indrukwekkende zalen en kamers en voel je voor even een echte royal!

Check tickets voor Westminster Palace

Big Ben Londen

6. Varen over de Theems

De bekende rivier de Theems gaat dwars door Londen heen. Tijdens de boottocht kom je langs veel bekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben en Tower Bridge. Vanuit het water kan je ze zelfs nog beter bewonderen. Wat een unieke ervaring! 

Bekijk tickets voor een boottocht over de Theems

7. Notting Hill

Notting Hill is een van de bekendste wijken in Londen. Dat is niet alleen te danken aan enkele bekende films die er zijn opgenomen! Er hangt een gezellig sfeertje in de wijk en de huizen zijn allemaal even mooi. In Notting Hill vind je veel markten zoals Portobello Road Market. En wie weet kom je Hugh Grant of Julia Roberts wel tegen terwijl je je ogen uitkijkt in Notting Hill ;)

8. Buckingham Palace 

Buckingham Palace is misschien wel een van de bekendste paleizen in Europa en dat is niet voor niets! Ontdek de staatskamers of breng een bezoekje aan The Royal Mews, waar je de gouden koets kan bekijken! Leer meer over het Britse koningshuis tijdens je rondleiding en laat je verrassen door Buckingham Palace! 

Scoor tickets voor Buckingham Palace

Buckingham Palace Londen

9. British Museum 

Bezoek het grootste museum van Groot-Brittannië, het British Museum. Bekijk relikwieën uit Egypte, Griekenland en Italië en ontcijfer hiërogliefen. Dit museum huist meer dan 13 miljoen (!) objecten. Wow! Het museum is gratis te bezoeken, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen. Wil je meer leren over het museum, kies dan voor een betaalde rondleiding langs alle topstukken! 

Scoor tickets voor het British Museum

10. Hyde park

Wil je even de natuur opzoeken? Wandel door het rustgevende Hyde park en luister naar de kwetterende vogels en het geluid van spelende kinderen. Hyde Park staat vol met fonteinen en mooie standbeelden die je kunt bezoeken of ga op een bankje genieten van het zonnetje. Tip: Hyde Park verkennen op de fiets is ook heel leuk! 

11. Harry potter Warner Brothers Studio

Wingardium Leviosa! Als echte Harry Potter fan moet je deze attractie bezoeken wanneer je in Londen bent. Tijdens je rondleiding kun je kostuums, rekwisieten en filmsets bekijken uit de bekende Harry Potter films. Loop over de Wegisweg, bezoek Platform 9 ¾ en vertrek naar Hogwarts! 

Scoor tickets voor Harry Potter Warner Brothers Studio

12. St. Paul’s Cathedral

Deze kathedraal is een echt plaatje! Ontdek de unieke architectuur, bewonder alle kunst in de kathedraal en ervaar een prachtig panoramisch uitzicht vanuit de koepel. Leer alles over de geschiedenis en laat je betoveren door dit meesterlijke bouwwerk. De St Paul’s Cathedral is prachtig!

Check tickets voor St. Paul's Cathedral

St. Paul's Cathedral

13. Tower of London

Een van de oudste gebouwen in Londen is de Tower of London. Vroeger was dit een gevangenis waar geregeld executies werden uitgevoerd. Tegenwoordig kan je er onder andere de schatkamer van het koningshuis, gereconstrueerde kamers en oude wapens bekijken. Heel cool! 

Bekijk tickets voor Tower of London

 14. Musicals in Londen

Als liefhebber van musicals ben je in Londen aan het juiste adres! Van The Lion King tot Mary Poppins en Wicked. In de wijk West End kun je altijd genieten van een avondje muziek en theater. Alle grote theaters van Londen liggen in West End. Deze wijk is echt een droom als je musicals leuk vindt! 

15. Natural History Museum

Ontdek de wondere wereld van dinosauriërs, zoogdieren en meer! Dit museum is een van de grootste ter wereld en ook erg leuk voor het hele gezin.  Je mag er wel een hele middag voor uittrekken want in het museum vind je meer dan 80 miljoen (!) objecten. Sta oog in oog met een T-rex, leer over de Neanderthalers en geniet van je bezoek aan dit indrukwekkende museum. 

Check tickets voor het Natural History Museum

Natural History Museum Londen

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen in londen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.