Header afbeelding

5x de leukste stedentrips met de trein

Ontdek de mooiste Europese steden voordelig per trein!

Op stedentrip met de trein door Europa reizen is mega populair! Dit is de manier om de leukste steden van Europa zoals Parijs, Londen of Berlijn te bezoeken! Tegenwoordig kun je super veel gave plekken bezoeken met de trein en daardoor wordt de keuze uit een stedentrip met de trein steeds diverser. Ideaal! Wij hebben de beste tips voor een onvergetelijke stedentrip op een rijtje gezet! Welke Europese stad wil jij graag met de trein bezoeken? 

Beste tips voor jouw citytrip met de trein in Europa! 

  1. Op reis naar Parijs met de trein
  2. Citytrip naar London met de trein
  3. Ontdek Berlijn met de trein
  4. Stedentrip de trein naar Antwerpen
  5. Met de trein naar Düsseldorf

1. Op reis naar Parijs met de trein

Als je aan een stedentrip met de trein denkt, dan denk je al snel aan de Franse hoofdstad Parijs. De stad van de liefde is namelijk super gemakkelijk, snel, comfortabel én goedkoop te bereiken met de trein vanuit Nederland. De hogesnelheidstrein van Thalys vertrekt 10 keer per dag vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal zonder overstap naar Paris Gare du Nord. Vanaf Rotterdam Centraal is de reistijd naar Parijs slechts 2 uur en 40 minuten, veel sneller dus dan met de auto en ook nog eens een stuk duurzamer en gemakkelijker. Tijdens de treinreis word je van alle gemakken voorzien, zodat je heerlijk ontspannen op je bestemming aankomt. Je kunt direct instappen, zonder inchecktijd, en komt aan in hartje Parijs. Dat is toch ideaal? Je hebt al een enkeltje naar Parijs vanaf slechts €35!

🚅 Je bent vanuit Rotterdam in Parijs met de trein binnen 2 uur en 40 minuten vanaf €35

👉 Haal hier je ticket!

5x leukste stedentrips met de trein londen

2. Citytrip naar Londen met de trein

Londen is de perfecte stad voor een citytrip met de trein! De Eurostar rijdt vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal rechtstreeks naar London St. Pancras. In tegenstelling tot de Thalys, moet je voor de Eurostar inchecken en door de douane gaan. De twee Nederlandse stations beschikken beide over deze faciliteiten en het is dan ook zo dat je 45 tot maximaal 30 minuten voor vertrektijd aanwezig moet zijn voor de douane en paspoortcontrole. De treinen van Eurostar zijn erg modern en heel comfortabel én een bijkomend voordeel is dat je je ruimbagage te allen tijde gratis mag meenemen. Ook kom je aan in hartje Londen, wat super handig is! Je hebt al een retourtje naar Londen vanaf slechts €88. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs!

🚅 Je bent vanuit Amsterdam ongeveer 4 uur onderweg naar London vanaf €94

👉 Boek hier je treinticket!

5x leukste stedentrips met de trein londen

3. Ontdek Berlijn met de trein

De Duitse hoofdstad Berlijn is heel gemakkelijk te bereiken met de trein. In tegenstelling tot Parijs en Londen, rijdt deze trein niet op een hogesnelheidslijn, waardoor de reistijd iets langer is dan bij de andere twee steden. Je bent nog steeds sneller met de trein dan wanneer je met de auto gaat, en het enige wat je hoeft te doen is relaxen. Chill! De Intercity rijdt in 6 uur en 20 minuten rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Berlijn. Tijdens de reis kom je langs de volgende stations in Nederland: Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Ook vanaf Amersfoort Centraal kun je rechtstreeks naar Berlijn met de trein, daar doe je zo'n 5 uur en 45 minuten over. Je hebt al een enkeltje naar Berlijn vanaf slechts €38!

🚅 Vanuit Amsterdam ben jij ongeveer 6 uur onderweg naar Berlijn vanaf €38. 

👉 Haal hier je treinticket!

5x leukste stedentrips met de trein Berlijn

4. Stedentrip met de trein naar Antwerpen

Het gezellige Antwerpen is dichterbij dan je denkt en leent zich perfect voor een geweldige stedentrip met de trein! Vanaf Amsterdam Centraal reis je met Thalys in 1 uur en 15 minuten rechtstreeks naar Antwerpen. Vanaf Breda is de reistijd naar Antwerpen slechts 34 minuten! Dit is zo kort, dat je ook prima een dagje naar Antwerpen kan gaan. Ook vanaf Schiphol kun je rechtstreeks naar Antwerpen met de trein. Je kunt ervoor kiezen om met Thalys of de Intercity Brussel naar Antwerpen te gaan. In beide gevallen kun je direct instappen, zonder inchecktijd, en kom je aan in hartje centrum. Heerlijk... Je hebt al een enkeltje naar Antwerpen vanaf slechts €21! 

🚅 Vanuit Amsterdam Centraal ben je al binnenn 1 uur en 15 minuten op Antwerpen Centraal vanaf €21

👉 Boek hier je ticket

5x leukste stedentrips met de trein Antwerpen

5. Met de trein naar Düsseldorf

Düsseldorf is een prachtige stad  aan de Rijn, en is perfect om te shoppen of om van de heerlijke Duitse bratwurst en biertjes te genieten tijdens je stedentrip of dagje weg. De hogesnelheidstrein ICE International vertrekt dagelijks meerdere keren rechtstreeks vanuit Amsterdam en Utrecht naar Düsseldorf! Vanaf Utrecht Centraal reis je in ongeveer 1 uur en 45 minuten naar hartje stad. De ICE is modern en super comfortabel om mee te reizen. Je hebt al een enkeltje naar Düsseldorf vanaf slechts €20! Ook hier geldt: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je ticket!

🚅 Vanuit Utrecht ben jij binnen 2 uur in het centrum van Düsseldorf vanaf €20! 

👉 Haal hier je treinticket!

5x leukste stedentrips met de trein Dusseldorf

  1. Home
  2. blog
  3. 5x leukste stedentrips met de trein
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.