De leukste stedentrips met de trein!

5x voordelige citytrips

In deze blog vertellen we je over de leukste stedentrips die je kunt maken met de trein. Alle info die je nodig hebt, vind je hier!

Parijs

Als je aan een stedentrip met de trein denkt, dan denk je al snel aan de Franse hoofdstad Parijs. De stad van de liefde is namelijk super gemakkelijk, snel, comfortabel én goedkoop te bereiken vanuit Nederland. De hogesnelheidstrein van Thalys vertrekt 12 keer per dag vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal zonder overstap naar Paris Gare du Nord. Vanaf Rotterdam Centraal is de reistijd slechts 2 uur en 40 minuten, veel sneller dus dan met de auto en ook nog eens een stuk duurzamer. Uiteraard is het ook mogelijk om te vliegen naar Parijs. Het is echter wel zo dat de tickets vaak duurder zijn dan de trein en je moet natuurlijk rekening houden met inchecktijden, douane, etc. Ook land je buiten het stadscentrum, in tegenstelling tot de trein, je komt dan aan in hartje Parijs. Van deur tot deur is de trein simpelweg de snelste optie! Als je tot maximaal 2,5/3 maanden voor vertrek boekt, dan krijg je de goedkoopste prijs, namelijk €35 voor een enkeltje.

Voorheen was het nogal een gedoe om met de trein naar Londen te gaan. De reistijd was lang en je moest altijd overstappen in Brussel. Goed nieuws, hier gaat binnenkort verandering in komen! Het Britse Eurostar rijdt vanaf 30 april 2020 twee keer per dag vanuit Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal (in respectievelijk 4.10 uur en 3.29 uur) naar London St. Pancras. In september gaat de frequentie waarschijnlijk omhoog naar 4 keer per dag. In tegenstelling tot de Thalys, moet je voor de Eurostar inchecken en door de douane gaan. De twee Nederlandse stations beschikken beide over deze faciliteiten en het is dan ook zo dat je 45 tot maximaal 30 minuten voor vertrektijd aanwezig moet zijn voor de douane en paspoort controle. De treinen van Eurostar zijn erg modern en zeer comfortabel. Een bijkomend voordeel van de trein is dat je ruimbagage ten alle tijden gratis mee mag nemen. Ook kom je aan in hartje Londen en hoef je niet ook nog eens met een bus of trein naar de stad te gaan, wat wel het geval is als je met het vliegtuig zou reizen. De vliegvelden van Londen liggen namelijk bijna allemaal op een aanzienlijk grote afstand van het stadscentrum. De trein naar Londen is super voordelig, je boekt al een enkeltje vanaf €40.

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is gemakkelijk te bereiken met de trein. In tegenstelling tot Parijs en Londen, rijdt deze trein niet op een hogesnelheidslijn, waardoor de reistijd langer is dan bij de andere twee steden. De Intercity rijdt 7 keer per dag in 6 uur en 20 minuten vanuit Amsterdam naar Berlijn. De volgende stations in Nederland worden tijdens de reis aangedaan: Hilversum, Amersfoort Centraal, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. Je reist al vanaf €38 enkele reis naar Berlijn. Ook hier geldt: hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je ticket!

Antwerpen

Het gezellige Antwerpen is dichterbij dan je denkt en leent zich perfect voor een leuke citytrip! Vanaf Amsterdam Centraal reis je in 1 uur en 51 minuten rechtsreeks naar Antwerpen. Vanaf Breda is de reistijd slechts 34 minuten! Dit is zo kort, dat je ook prima een dagje naar Antwerpen kan gaan. Een ticket voor een enkele reis scoor je al vanaf €9, super goedkoop dus! Studenten die reizen met 100% korting in Nederland boeken al een enkeltje vanaf €5,50.

Düsseldorf

 

Deze stad aan de Rijn is perfect om te shoppen of om van de heerlijke Duitse bratwurst en biertjes te genieten. Gelukkig voor jou kan je ook hier gemakkelijk naartoe met de trein. De hogesnelheidstrein ICE vertrekt dagelijks meerdere keren rechtstreeks vanuit Amsterdam, via Utrecht en Arnhem naar Düsseldorf! Enkeltjes zijn er al vanaf €19! De ICE is modern en super comfortabel.

Mis nooit meer een topdeal!