Waarom Bonaire méér is dan zon, zee en strand | Weflycheap

Waarom Bonaire méér is dan zon, zee en strand

Waarom Bonaire méér is dan zon, zee en strand

De gemiddelde toerist op Bonaire brengt bovengemiddeld veel uren door op een bedje aan het strand. En dat is fijn. En chill. En helemaal gerechtvaardigd, want voor je het weet zit je weer in de Nederlandse regen. Maar voor de dagen dat je erop uit wil, je wil bewegen ter compensatie voor al het vakantie-eten (guilty) of simpelweg meer over het eiland wil leren: ook daarvoor ben je op Bonaire aan het juiste adres. Hierbij wat inspiratie voor de dagen dat je je los hebt weten te krijgen van je favoriete plekje op het strand.

bonaire

Surf’s up

Door de, bijna, constant aanwezige passaat wind én hoge watertemperatuur is Bonaire een waar surfparadijs. Lac Bay trekt windsurfers uit alle windstreken, maar ook als beginner kun je er terecht voor jouw eerste surfles! En mocht je gewoon willen chillen, cocktails drinken en surfboys spotten, dan kan dat op het (gratis!) strandje van Jibe City. De zuidoost kant van het eiland leent zich dan weer perfect om te kitesurfen in helderblauw water.

bonaire

Roadtrippen

Er is nog zóveel meer te zien op Bonaire dan het strand bij je resort en de boulevard. Huur een pick-up (kan elke auto zijn, maar een pick-up maakt je het leven een stuk gemakkelijker, believe me) en maak een roadtrip over het eiland. Ga langs bij één van de bovengenoemde surfspots, bezoek de Donkey Sanctuary (té schattig), ga terug in de geschiedenis bij de slavenhuisjes, bewonder de roze zoutpannen, rijd door het Washington Slagbaai National Park of ga cliffjumpen bij Boca Slagbaai.

bonaire

Duiken

Bonaire en duiken zijn eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Borden langs de weg wijzen je erop “voorzichtig te zijn voor overstekende duikers”. Enough said, als je het mij vraagt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen op georganiseerde duik-trips te gaan, maar als je al een ervaren duiker bent en een pick-up huurt (de auto die je toch al hebt voor je roadtrip ;-)), is het ook super leuk om er zelf op uit te gaan! Je kunt praktisch overal op het eiland wel je auto langs de kant van de weg zetten om je vervolgens een tijdje in één van de mooiste onderwaterwerelden ter wereld te wanen. Must-dive sites zijn onder andere 1000 Steps, Alice in Wonderland, Bari Reef en Karpata.

 bonaire

Water fun

Je hebt op Bonaire geen vaarbewijs nodig om een boot te kunnen huren, dus een middagje op het water inclusief wakeboarden, tuben en waterskiën is (krijg je vaak bij de boot, yes!) voor, zo goed als, iedereen een optie. En dit middagje op het water is niet compleet zonder een snorkel-stop bij Klein Bonaire. Mocht je niet zelf willen varen, dan kun je ook vanaf enkele stranden met de watertaxi (vaak 10-15$) naar dit kleine bounty-eilandje om een middagje vissen te kijken. Let wel: er zijn geen faciliteiten op Klein Bonaire, dus je zult zelf eten, drinken etc. mee moeten nemen.

Zo zie je maar: je hoeft niet je hele vakantie op een strandbedje door te brengen. Ontdek Bonaire, geniet van de meest tropische gemeente van Nederland en have fun!

Mis nooit meer een topdeal!