Header afbeelding

Let's Move To Bonaire

'Ik was verkocht aan het eiland'

Say what? Een half jaar naar Bonaire? Wauw jij durft. Eind 2018 was dat de beslissing. En nu is de volgende stap alweer gekomen, ik ga officieel emigreren naar Bonaire. Wat ging daar aan vooraf? In november was ik in mijn eentje op reis gegaan naar Bonaire om het eiland te verkennen en samen te werken met coach Christel Cosijn aan mijn schrijf skills en persoonlijke ontwikkeling. Ik wist het zelf op dat moment nog niet, maar ik was verkocht aan het eiland. Pas toen ik terug kwam in Nederland besefte ik wat er was gebeurd en ging het ineens heel snel. De maandag na mijn vakantie kwam ik weer op mijn werk en ik dacht letterlijk “wat doe ik hier”?

Bonaire Beach wegwijzer
Bonaire Beach wegwijzer

Ik nam ontslag bij de kinderopvang waar ik al 10 jaar werkte zonder nog maar enig plan te hebben. Niks voor mij. Ik wil altijd alles precies uitgestippeld hebben. En toch was die drang om het op die manier te doen sterker en was het alsof ik niet anders kon. Het was nu of nooit en alles viel al snel op zijn plek. Huurders voor mijn woning in Nederland waren gevonden, een woning in Bonaire was geregeld, ik kreeg een baan aangeboden als virtual assistant die ik vanuit Bonaire kon blijven uitvoeren.

Een half jaar naar Bonaire

In april begon mijn nieuwe avontuur. Voor een half jaar in het buitenland wonen. Dat was de eerste dagen helemaal niet zo leuk als ik dacht. Ik voelde me nog niet thuis in mijn nieuwe woning, ik had geen vriendinnen en werkte thuis. Gelukkig duurde dit niet lang en kon ik vrij snel mijn weg vinden. Ik maakte nieuwe vriendinnen en binnen een paar weken begon ik samen het bedrijf Beachsocks Bonaire met Louise, zij heeft haar eigen zwemschool en ik ontmoette haar in de eerste maand dat ik hier was. Mijn beste vriendinnen uit Nederland kwamen vakantie met mij vieren en mijn moeder kwam een paar dagen op bezoek. Waar ik in het begin dacht dat een half jaar genoeg zou zijn kreeg ik buikpijn wanneer de datum van terug gaan naar Nederland dichterbij kwam.In plaats van een plan van terugkomst bedenken, ging ik hier op het eiland solliciteren. Een half jaar lang maar 15 uur per week werken en verder vakantie vieren was echt fantastisch, maar nu werd het wel weer tijd om aan de slag te gaan. Ik vond een nieuwe job in een resort als frontdesk medewerker. Een functie waar ik nog helemaal geen ervaring mee had. Hier op het eiland geen probleem, een paar dagen na het gesprek kon ik al aan de slag. In een paar maanden tijd is er een hoop veranderd. Ik ben een nieuw leven op Bonaire begonnen. Ik heb nieuw werk, straks in oktober een nieuw huis (met uitzicht op onbewoond eiland “Klein Bonaire :)), leuke vriendinnen en een lieve vriend. En met dit alles voel ik me heel happy!!

Natuur Bonaire
Natuur Bonaire

Nederland achterlaten voor Bonaire

Nu is het volgende week tijd om mijn andere leven in Nederland af te sluiten. Dat is ontzettend lastig. Het is echt een tweestrijd om deze keuze te maken. Ik mis Nederland niet, ik voel me hier thuis, maar familie en vrienden blijft wel een gemis. Regelmatig komen er nog gedachtes of dit wel de juiste keuze is. Gelukkig kunnen we videobellen met elkaar en is dit natuurlijk nu de ideale vakantiebestemming voor al mijn bekenden. Als ik wakker word en de zon schijnt en binnen 10 minuten ben ik op een prachtig strand, dan weet ik weer, ja dit is mijn thuis.Het wordt een drukke maand. In Nederland mijn huis leeg halen, spullen verkopen, alles regelen en bij terugkomst in Bonaire nogmaals verhuizen. Een van mijn beste vriendinnen die op vakantie bij mij kwam een paar maanden geleden besloot direct “hier wil ik ook wonen”. Ze ging naar Nederland en binnen 3 weken was ze terug en kwam in de studio naast mij wonen. Nu hebben we besloten samen een huis te gaan huren waardoor we een grotere woning hebben en de kosten kunnen delen.

Muurschildering Bonaire
Muurschildering Bonaire

Een emigratie naar Bonaire kost behoorlijk wat tijd, want alles gaat hier poco poco (rustig aan). Het kan dus nog wel even gaan duren voordat alles helemaal in orde is. Geduld is het codewoord. Super leuk dat ik vanaf nu mijn eilandleven met jullie mag gaan delen. Jullie hebben nu alvast een klein kijkje in mijn (nieuwe) leven kunnen nemen. Binnenkort vertel ik jullie graag meer over vorige reizen die ik heb gemaakt en natuurlijk alle ins en outs van Bonaire. Tot snel!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. lets move to bonaire
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.