Header afbeelding

De onontdekte plekjes van Bonaire

Meer dan alleen mooie stranden

Bonaire staat bekend om het duiken, snorkelen en blauw helder water (bijna net als een zwembad) zoals je op weinig plekken ziet. Toch is er nog veel meer dan dat te ontdekken op het eiland. De onderwater wereld is natuurlijk prachtig, maar ook op het land zijn er vele mooie plekjes en leuke dingen om te doen. Vandaag licht ik 1 van mijn vrije dagen uit dat ik op pad ging met mijn vader. Het is het makkelijkst om deze activiteiten met de auto te doen!

Tip: boek je verblijf op Bonaire hier eenvoudig en voordelig!

Aletta’s goat farm

Op mijn to-do list stond nog een bezoekje brengen aan de geiten boerderij van Aletta (bekend van het tv-programma Boer Zoekt Vrouw). Nu mijn vader voor een aantal weken op vakantie is bij mij, is dat het perfecte moment om dit samen te gaan doen. Hij vind het ook leuk om nieuwe plekjes te ontdekken en een bezoek aan de geiten lijkt hem wel wat.

Op de lange weg naar Rincon vind je aan de linkerkant van de weg een bordje die wijst naar de boerderij. Het is nog een stuk over de onverharde weg en dan zie je uiteindelijk nog een bordje bij de ingang van de boerderij van Aletta. Geef een klingel aan de bel en laat jezelf naar binnen. Het heeft meteen al een knusse uitstraling om zo binnen te komen.

Aletta's goat farm bonaire

Op maandag, woensdag en vrijdag ochtend is de boerderij geopend voor bezoekers. Van 9 tot 10 uur is het mogelijk om een rondleiding te krijgen. Als je liever op eigen houtje rond loopt kun je van 10 tot 12 uur komen. Een tour kost $15 pp en als je zelf de boerderij gaat verkennen kost het $10. Hier zit een huisgemaakte ijsthee bij inbegrepen. De geiten hebben alle ruimte om rond te lopen en worden duidelijk goed verzorgd. Aletta heeft zo’n 60 geiten rondlopen. Een heerlijk boerderij leventje. Wandelen tussen de loslopende geiten, kakelende kippen en er wordt in de tuin gewerkt. De relaxte vibe is voelbaar. 

Super leuke ervaring om tussen de geiten rond te kunnen lopen. Sommige zijn wat bang als je in de buurt komt, maar er zijn er ook genoeg die de aandacht maar al te leuk vinden en met je komen knuffelen. 1 geit blijft maar bij me terug komen en kopjes geven tegen mijn been aan. Tijdens dit bezoek waren er ook 2 baby geitjes, zo schattig. Deze worden goed door hun mama beschermd en we mochten ze niet knuffelen jammer genoeg maar het was heel lief om te zien.

Je ziet dat Aletta deze mooie plek met veel passie runt en vertelt graag over de boerderij. De geiten doen lekker hun eigen ding, stoeien met elkaar, zijn aan het eten, liggen op een rustig plekje of zoeken nieuwsgierig de bezoekers op en eisen hun aandacht op. 

aletta's goat farm bonaire

Je krijgt de mogelijkheid om geitenyoghurt, geitenkaas en geitenmelk te proeven en ook maakt ze zelf ijsthee waar je een glaasje van krijgt. Ik dacht dat ik het niet lekker zou vinden, maar in tegendeel, de yoghurt heeft bijvoorbeeld een zachte, milde smaak . Puur natuur zonder extra toevoegingen, dat proef je, en ik vond het eigenlijk juist wel lekker. Op een rustig plaatsje onder de bomen op pallets met kussens kun je lekker even zitten de alles in je opnemen.

Je krijgt met de tour ook de mogelijkheid het melkproces te bekijken. Er is een kleine giftshop waar je leuke aansluitende spulletjes kunt kopen en waarmee je de boerderij steunt. 

Er zijn nog meer kleine baby geitjes op komst, dus ben je binnenkort in de buurt kom dan zeker even een kijkje nemen bij al die leuke geitjes!

Chanti Wawa hiking trail 

Op onze weg naar Aletta kwamen we een bordje met een hiking trail tegen en we werden nieuwsgierig. Aletta kon ons vertellen dat een korte hike is die goed te doen is dus we besluiten ook een kijkje te nemen nu we er toch in de buurt zijn. Oppassen voor de losliggende stenen waardoor je weg kan glijden, maar verder is het inderdaad een prima stukje om even te lopen. Het is een kort stukje omhoog klimmen en dan heb je een mooi uitzicht ervoor terug. We zijn warm geworden van de klim en een fris regenbuitje zorgt er weer voor dat we afgekoeld zijn voordat we terug naar beneden gaan. Leuk om nog een nieuwe hike route te ontdekken. Als ik niet naar de boerderij was gegaan had ik deze route niet geweten en dat is wel met meer dingen. Als je zelf lekker op pad bent aan het touren kom je plotseling andere plekjes tegen om te ontdekken. 

Chanti Wawa trail bonaire

Rincon 

We vervolgen onze weg naar Rincon. Het oudste dorp op het eiland.. Het is het culture centrum van Bonaire. We zetten de auto neer en struinen door de haast uitgestorven straatjes van dit dorp. Leuk om een beetje rond te dwalen en foto’s te maken. We zien een bordje met “Grotten van Lourdes” en besluiten daar ook even heen te rijden. Mooi om even gezien te hebben en als je actief wilt zijn kun je ook de trappen omhoog klimmen voor nog een extra view. Na deze activiteiten hebben we wel trek gekregen en we doen een lunch break bij Posada Para Mira. Para mira betekend niet voor niets “stop en kijk”. Je hebt hier namelijk lunch met een view. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van lokale gerechten zoals leguanen soep of geiten stoofvlees. Dit heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd, ik ging voor een broodje bakkeljauw. 

Botanical garden

Op de terugweg willen we nog een stop doen bij de botanische tuinen. Helaas is het hek op slot en lijkt het er op dat het gesloten is. Toch nog iets wat op de to-do list blijft staan voor de volgende keer dus. Ik ben best wel benieuwd naar de planten en kruiden die hier groeien en wat de werking daarvan is. Hopelijk kan ik daar snel in een volgende blog meer over vertellen. Soms denk ik alles zo’n beetje gezien te hebben op het eiland, maar toch blijf ik nieuwe plekjes ontdekken waar ik nog niet geweest ben. 

Tip: boek je goedkope vakantie naar Bonaire hier!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. meer dan alleen mooie stranden
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.