4 x Bonaire-tips die je niet in reisboekjes vindt

4 x Bonaire-tips die je niet in reisboekjes vindt

4 x Bonaire-tips die je niet in reisboekjes vindt

Tegenwoordig is er haast geen enkele reisbestemming waar géén tien reisboekjes of een ontelbaar aantal Google-pagina’s aan gewijd zijn. Je kent het wel: de top tien activiteiten/restaurants/winkels/whatever. Maar waarom verteld ons nu niemand, anno 2016, wat de meest instagrammable plekjes van je bestemming zijn? Of waar je de aller-aller-aller beste koffie kunt drinken? Of gewoon over dingetjes die te random zijn om het reisboekje te halen, maar eigenlijk toch heel erg leuk zijn? Als je nog een tripje Bonaire op de planning hebt staan: hierbij precies deze tips!

Instagram-proof spots

Vroeger hadden we Facebook albums; nu hebben we Instagram waar we onze volgers met vakantiefoto’s spammen. Niks mis mee: ik doe het ook. Op Bonaire is praktisch elk strand, met helder water en wit zand, de perfecte plek voor mooie foto’s, maar ook tijdens je roadtrip over het eiland kom je langs de meest fotogenieke plekken. In Rincon vind je talloze mooie gekleurde muren waar je voor kunt poseren en in Kralendijk heeft een briljante kunstenaar een muur omgetoverd tot te leuke Bonaire achtergronden. Wedden dat jij de meest originele insta-feed hebt bij terugkomst.

bonaire

Beste koffie

Bonaire mistte nog een leuk koffietentje, maar gelukkig was daar opeens een creatieve ondernemer die een pand aan de boulevard (met uitzicht op zee!) omtoverde tot de Coffee Company Bonaire. Hier kun je niet alleen terecht voor je dagelijkse cafeïne-behoefte (Illy koffie = Italiaans = lekker, yay!), maar ook voor een gebakje, bagels en panini’s. Daarnaast kun je door het pand doorlopen naar Luciano’s Ijssalon, waar ze – je raadt het al – Italiaans ijs serveren. Tip: neem de salty caramel smaak.

bonairebonaire

Webcam-groetjes

Ik weet niet welke genie dit concept bedacht heeft, maar allereerst een grote shout out naar diegene. Over het hele eiland vind je namelijk webcams waarmee je groetjes naar huis kunt sturen en één van de cams bevindt zich zelfs onder water bij Someting Special dive site. Hoe leuk!

bonaire

Terramar museum

Ondanks dat dit, net geopende, Terramar museum binnen de kortste keren wél in alle reisboekjes te vinden is, doen we voor nu gewoon alsof dit een hele exclusieve tip is. De, deels interactieve, expositie neemt je mee door 7000 (!) jaar archeologie en historie van Bonaire en andere Caribische eilanden en is echt een must-do als je meer over het eiland en het omliggende gebied wil leren.  Als je geschiedenis-hart hier nog niet snel genoeg van is gaan kloppen, dan kun je er ook voor kiezen een guided tour te krijgen van de directeur van het museum. Ruud heeft jarenlang onderzoek gedaan naar Caribische archeologie en geschiedenis, weet er dus alles van en kan ook nog eens heel leuk vertellen!

P.S. mocht je het leuk vinden, kun je mij volgen op Instagram via @linnhuijsman :-)

Mis nooit meer een topdeal!