treinreis zwitserland

Treinreis Zwitserland

Een treinreis naar Zwitserland biedt comfort, maar ook een reis vol avontuur. Neem een paar goede boeken mee, download goede podcasts en geniet van de prachtige treinreis naar Zwitserland. Ontdek al het moois wat het land te bieden heeft tijdens jouw reis. Neem plaats in de trein naar Zwitserland en laat het avontuur maar beginnen!

Met de trein naar Zwitserland

Zwitserland, een prachtig land die zeker een plekje op jouw bucketlist verdient. Het is een land vol met prachtige natuur en mooie steden. Vooral natuur- en sportliefhebbers halen hun hart op in Zwitserland. Wintersporters zoeken jaarlijks uitdagende pistes (en de gezelligste après-ski’s) op en wandelaars bewandelen de mooiste routes in de bergen. 

Haal alles uit jouw vakantie naar Zwitserland en reis per trein naar het land. Een treinreis geeft je de mogelijkheid om uit te stappen waar je maar wilt, lekker uit het raam te kijken naar de omgeving en je kiest zelf hoe lang je overal blijft. Bovendien is reizen met de trein veel beter voor het milieu dan met de auto of per vliegtuig. Waar wacht je nog op?! Ga met de trein naar Zwitserland!

Georganiseerde treinreis door Zwitserland

Treinreizen zijn upcoming. Het is makkelijk, goedkoop, comfortabel en het is een groot avontuur. Reisaanbieders spelen hierop in en stellen de vetste treinreizen naar Zwitserland samen. Kies voor een georganiseerde treinreis door Zwitserland en je hoeft zelf helemaal niks meer te regelen. Comfortabeler kan het niet worden. 

TUI treinreis in Zwitserland

TUI biedt treinvakanties aan naar verschillende landen. Zwitserland staat nog niet tussen de bestemmingen. Wel kun je een TUI reis boeken naar Zwitserland waarbij een rit met de Bernina Express zit inbegrepen. De Bernina Express is misschien wel een van de mooiste treinreizen ter wereld. De rest van de dagen vul je helemaal zelf in.

Treinreis naar Zwitserland met ANWB

ANWB organiseert allerlei avontuurlijke vakanties. Zo ook treinreizen naar Zwitserland. Reis door de prachtige landschappen van Zwitserland, langs ruige bergtoppen en, als je in de winter gaat, witte sneeuwvelden. Is het ‘s zomers? Geniet dan van prachtige groene vergezichten. Een treinreis naar Zwitserland biedt de ideale combinatie tussen adembenemende natuur, authentieke bergdorpen en levendige steden. De Bernina Express Zwitserland mooiste treinreis Europa

De Bernina Express

Verschillende bestemmingen tijdens jouw reis naar Zwitserland met de trein

Zwitserland zit vol met verrassingen. Leer tijdens een treinreis in Zwitserland verschillende steden kennen, zoals Basel, Bern en Zürich. Omdat je met de trein bent, stap je uit waar jij wilt. En ook hoe lang je wilt. Ideaal! Zo stel jij gemakkelijk jouw ideale reis samen. 

Trein naar Basel

In een kleine zeven uur bevind je je al in Basel vanaf Amsterdam. Hoe fijn is dat?! In de trein naar Basel lees je een goed boek, kijk je lekker uit het raam, voer je gesprekken met medereizigers en rust je heerlijk uit. NS International biedt al tickets aan vanaf €38,-. 

Kunst- en cultuurliefhebbers halen hun hart op in de Zwitserse stad, want Basel zit vol met interessante musea. Maar er is nog veel meer dan dat. De stad ligt aan de Rijn. Met lekker weer zitten de oevers van de rivier vol met mensen. Neem hier zeker een kijkje, ook met minder lekker weer. 

Trein naar Bern

Ook Bern is een stad waar je al voor een prikkie naartoe reist. Voor slechts €38,- koop je een ticket bij NS International. De reistijd van de trein naar Bern is een kleine acht uur. Je hoeft slechts een keer over te stappen. 

Midden in de Alpen, vind je de stad Bern. Bern is een kleine, betoverende stad in Zwitserland. Omdat het niet zo groot is, zie je in een weekend al heel veel van de stad. Bezoek de Berner Münster, bewonder alle fonteinen in het centrum en leer van alles over de rijke historie van de stad. 

Trein naar Zürich

Zürich is misschien wel een van de bekendste steden van Zwitserland. Hoe leuk is het dat jij daar gewoon met de trein naartoe reist?! Vanaf €38,- boek je al een enkeltje met de trein naar Zürich. Neem je de nachttrein? Dan stap je ‘s avonds in de trein en kom je ‘s ochtends aan in Zürich. Ideaal, want zo voelt het niet alsof je een hele dag kwijt bent aan reizen. 

Hoewel Zürich niet de hoofdstad is van Zwitserland, is het wel een van de belangrijkste steden van het land. Struin lekker rond door Zurich en ontdek alles wat de stad te bieden heeft.

Veelgestelde vragen over treinreizen naar Zwitserland

Wat is de mooiste treinreis in Zwitserland?

Hoe duur is het met de trein naar Zwitserland?

Hoe lang duurt de trein naar Zwitserland?

Doe alvast inspiratie op voor je reis naar Zwitserland met de trein

Lees blogs over Zwitserland van reizigers die jou voor gingen. 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!