visum turkije eenvoudig online aanvragen

Visum Turkije: eenvoudig online aanvragen & binnen 24 uur geleverd!

Het visum Turkije in een paar stappen geregeld!

Ga jij binnenkort op vakantie of voor zaken naar het prachtige Turkije? Dan is het belangrijk om voorafgaand een visum voor Turkije aan te vragen. Wij snappen dat je geen zin hebt om daar veel tijd en moeite in te steken. Daarom kun je heel gemakkelijk via deze site je visum voor Turkije binnen 5 minuten aanvragen. Je ontvangt het visum dan binnen 24 uur, zelfs in het weekend. Ideaal!

Visum Turkije aanvragen

Vraag het visum snel en veilig aan via je smartphone of pc. Houd je paspoort of identiteitskaart bij de hand als je het aanvraagformulier invult. Het is belangrijk dat de gegevens die je invoert overeenkomen met die op je paspoort of identiteitskaart. Je mag dus zowel een paspoort als een ID-kaart gebruiken om je visum mee aan te vragen. Maar let op: een visum voor Turkije is altijd gekoppeld aan één document (paspoort óf ID-kaart). Als je het visum aanvraagt met je paspoort, moet je dus ook je paspoort meenemen op reis. En andersom; als je je ID-kaart gebruikt bij het invullen van het visumformulier, moet je die ook meenemen naar Turkije. Volg de volgende stappen om je visum aan te vragen:

  1. Vul het visumformulier in voor jezelf en je medereizigers
  2. Vergeet niet dat je kinderen ook een eigen visum nodig hebben!
  3. Betaal de aanvraagkosten (met iDeal, Mister Cash of per overboeking)
  4. Ontvang het visum per e-mail

Nadat je het visum hebt ontvangen kun je het printen, maar bij de paspoortcontrole in Turkije accepteren ze het ook als je het visum op het scherm van je telefoon kan laten zien.

Spoedvisum Turkije binnen 15 minuten

Vertrek je op zeer korte termijn naar Turkije? Dan kun je kiezen voor een spoedprocedure. Hiervoor dien je het normale aanvraagformulier in te vullen, waarbij je aangeeft dat het om spoed gaat “Spoed (15 min)”. Je aanvraag wordt dan direct in behandeling genomen en je visum wordt binnen 15 minuten geleverd! Lees hier meer informatie over het spoedvisum.

Voorwaarden visum Turkije

Een visum voor Turkije is geldig voor zowel zakelijke als toeristische reizen. Aanvragen worden vrijwel nooit afgekeurd. Wel moet je aan een aantal visumvoorwaarden voldoen, de belangrijkste zijn:

  • Je dient in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitskaart welke nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Turkije
  • Je mag maximaal 90 dagen in Turkije blijven
  • Je mag niet voor een Turkse baas gaan werken
  • Je mag niet gaan studeren tijdens je verblijf
  • Je mag met één visum meerdere keren naar Turkije*

* Let op: het Turkse visum is 180 dagen geldig, nadat het is verlopen mag je uiteraard niet meer in Turkije zijn. Je mag die 90 dagen dus verdelen over meerdere vakanties.

Ook als je van plan bent om met de auto naar Turkije te gaan, dien je over een visum te beschikken. Reis je per cruiseschip naar Turkije? Dan heb je alleen een visum nodig als je langer dan 72 uur in een Turkse plaats verblijft. Voor vrachtwagenchauffeurs, journalisten en archeologen gelden trouwens andere voorwaarden; hen wordt aangeraden contact op te nemen met het Turkse consulaat om te checken welk speciaal visumtype benodigd is. Alle informatie vind je op de pagina over de voorwaarden van het Turkije visum.

Hoe ver van tevoren het visum aanvragen?

Over het algemeen wordt elke aanvraag vrijwel direct goedgekeurd, maar om risico’s te vermijden is het altijd verstandig om je visum voor Turkije een aantal dagen of weken voor vertrek aan te vragen.

Wat te doen als mijn reisplannen nog niet bekend, of veranderd zijn?

Weet je nog niet precies wanneer je naar Turkije gaat, maar wil je je visum wel vast regelen? Dat is geen enkel probleem. In het aanvraagformulier wordt gevraagd wanneer je verwacht aan te komen, maar deze datum is niet bindend. Je mag zo vaak als je wilt naar Turkije reizen zolang het visum geldig is, de data hoef je daarvoor niet steeds weer door te geven. Twijfel je of je wel een visum zult ontvangen? Vraag dan eerst je visum Turkije aan en boek daarna pas je vlucht, maar zoals eerder benoemd; de kans op afwijzing is vrij klein.

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!