Header afbeelding

Cappadocië, magische wereld

Een ballonvaart mag hier niet ontbreken

Cappadocië is een sprookjesachtige streek in Turkije. Het landschap bestaat uit tuf en kalksteen. Deze twee rotsformaties zorgen voor wonderbaarlijke landschappen van Cappadocië dat ook benoemd is op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Met de ballonvaarten in de vroege ochtend en Fairy Chimneys is het één van de bekendste en belangrijkste trekpleister van Turkije.

Ballonvaarten in Cappadocië.

Goreme

Met haar 2000 inwoners is Goreme een rustig maar vooral sfeervol dorp en de ideale verblijfplaats om Cappadocië te ontdekken. In het dorpje zie je veel terug van de traditionele leefwijze maar zijn ze ook voorbereid op de toeristen. Je vindt er veel gezellige restaurants en knusse winkeltjes waar de gekleurde tapijten aan de muur een lust voor het oog zijn.

Koop authentieke Turkse kleden in Goreme.

Ballonvaart

Als je in Cappadocië bent dan kan je eigenlijk een ballonvaart niet overslaan. Al begrijp ik heel goed dat het duur kan zijn voor mensen. Een leuk alternatief is ‘’s morgens vroeg je bed uit te gaan en te genieten op het dakterras van sommige hotels. Wij hadden via ons hotel de ballonvaart geregeld en betaalden 160 euro p. pers. Maar na deze geweldige ballonvaart (wat ongeveer een uur duurt) was me dit zeker meer dan waard. Vanuit het hotel werden we om 4.45 opgehaald om in 10 minuten naast tientallen luchtballonnen te staan, op dat moment werd voor mij ook duidelijk waarom deze streek magisch word genoemd. Nadat we onze lunchbox hadden gekregen moesten we nog even geduld hebben om het mandje in te stappen. Je merkt dat de mannen het vaker hebben gedaan en zo mooi we de lucht in gingen om van het magische uitzicht te genieten, werden we ook weer met veel kunde op een aanhanger gezet en proostten we met z’n allen op de goede afloop en een onvergetelijke ervaring.

De valleien van Cappadocië

De streek kent verschillende valleien. Zo bezocht ik meerdere valleien waaronder Love Valley, dat net buiten Goreme ligt. Vanuit het uitkijkpunt heb je een uitzicht over de champignon vormige rotsformaties. Neem plaats in één van de hartvormige stoeltjes en laat je fotograferen door de mannen die klaar staan met hun fototoestel om je een leuk souvenir voor thuis te geven.

Devrent Valley staat ook bekend als verbeeldings vallei en als je hier staat snap je de naam helemaal. Je kan je fantasie hier de vrije loop laten gaan. De vallei heeft veel diervormige rotsen, zo vind je er een kameel, zeehond en dolfijn. Er is zelfs een rots die lijkt op Maria die Jezus vast heeft.

Midden in een wijngaard vind je Monks Valley. Hier bevinden zich de meeste opvallende feeënschoorstenen. Sommige pilaren zijn wel 15 meter lang en hebben soms meerdere schoorstenen. Er wordt gezegd dat hier vroeger een monnik heeft gewoond en dat daar dan ook de naam Monks Valley vandaan komt. Hier moet je gewoon genieten van de natuurlijke schoonheid en je eigen sprookje maken als je door de vallei heen loopt.

Laat je fantasie erop los in de valleien van Cappadocië.

De reis naar Cappadocië

Ik vloog met Turkish Airlines naar Nevsehir met een overstap in Istanbul, dat al met al ongeveer 6 uur duurde. Vanuit Nevsehir hadden wij een transfer van het hotel die ons in een half uur in Goreme bracht.In Goreme kan je veel te voet doen, maar je kan ook de bus pakken naar veel bezienswaardigheden. Veel touroperators bieden excursies aan om Cappadocië te ontdekken.

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. turkije cappadocie
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.