leukste excursies antalya

De leukste excursies in Antalya!

Cultuur, historie, gastronomie: hier vind je alles - #TUITurkishDelight

Wil je tijdens jouw vakantie in Turkije eropuit? Overweeg dan eens om de volgende excursies in Antalya te doen! Ontdek bijvoorbeeld eeuwenoude stadscentra, indrukwekkende grotten en Romeinse overblijfselen. Of je nou in Side, Alanya of Belek verblijft, er worden dagelijks TUI excursies aangeboden naar de tofste plekjes!

Ontdek het historische centrum van Side

Eén van de mooiste bezienswaardigheden rondom Antalya is toch wel het oude centrum van Side. Naast de overweldigende all inclusive resorts is dit een welverdiende verademing tijdens jouw reis. Side heeft een lange historie, waarbij afwisselend Romeinen en Grieken geheerst hebben. Vandaar dat je er tegenwoordig een prachtig antiek theater aantreft.

De eeuwenoude tempels van Apollo en Athene in Side

Wanneer je iets verder door het oude centrum wandelt zul je veel restanten uit de vroegere tijden zien, veelal tentoongesteld via glazen vloeren. Aan de zee vind je de tempels van Apollo en Athene. Dit is de perfecte fotostop met de blauwe zee en palmbomen op de achtergrond. Daarnaast vind je vele lokale winkeltjes in het historische centrum. Even uitrusten doe je op een knus en zonnig terrasje, zoals Side Liman Restaurant Lounge Club.

Bewonder de prachtige Damlataş Caves

In Alanya vind je de indrukwekkende Damlataş Grotten. De ingang bevindt zich bij het bekende en tevens prachtige Kleopatra Beach. De grotten zijn ontdekt in 1948 tijdens de bouw van de haven en zitten vol met stalagmieten en stalactieten. Tegenwoordig breng je gemakkelijk een bezoekje aan deze magische grotten, waarbij de lucht positieve effecten heeft voor mensen met astma en andere luchtwegaandoeningen. De temperatuur in de grot is het hele jaar door ongeveer 22 graden!

De Damlataş Grotten in Alanya

Best bewaarde Romeinse theater in Aspendos

In de stad Aspendos tref je een spectaculair Romeins theater, met maar liefst 20.000 zitplaatsen. Dit is eveneens het best bewaarde Romeinse theater van heel Turkije. De bouw vond plaats in de 2e eeuw en recentelijk is het theater geheel in oorspronkelijke staat hersteld. Tegenwoordig worden er regelmatig klassieke muziekconcerten, operafestivals en balletvoorstellingen georganiseerd. Bewandel ook zeker de trappen naar de galerij van het theater, vanwaar je een mooi zicht hebt op het toneel en achterliggende bergen. Wanneer je een excursie in Antalya zoekt, is dit een perfecte keuze.

Het best bewaarde Romeinse theater in Turkije: Aspendos

Met de kabelbaan naar Alanya Castle

Direct naast de Damlataş Caves in Alanya tref je een kabelbaanstation. Voor ongeveer €1,70 heb je een retourticket naar Alanya Castle. Tijdens de snelle overtocht heb je een fenomenaal uitzicht over Kleopatra Beach en het turquoise zeewater. Eenmaal aangekomen wandel je via paden naar Ehmedek, wat je in feite een vestingstad kunt noemen. Hier vind je karakteristieke woningen, eeuwenoude stadsmuren en een kleine moskee. Een echte lokale souvenir van Ehmedek is de zogenoemde squash lamp, gemaakt van pompoenen of kalebassen.

Het spectaculaire uitzicht vanuit Alanya Castle

Vervolg je weg naar het hoger gelegen Alanya Castle. Onderweg zul je bijzondere uitzichtpunten tegenkomen, vooral over de Dil Varna Burnu (een rots omgeven door héél mooi water). Deze kun je overigens ook vanuit een andere perspectief bewonderen tijdens een bootexcursie. Alanya Castle zelf is gebouwd in de 13e eeuw en diende als verdedigingswerk. Wanneer je hier rondwandelt sta je versteld van de uitzichten, oude stadsmuren en de unieke Byzantijnse kerk.

Sla ook de Manavgat-waterval niet over!

In de omgeving van Antalya vind je ‘s werelds langste ondergrondse rivier. Dat betekent niet dat deze onzichtbaar is. In tegenstelling, de rivier is 90 kilometer lang en beschikt over dammen en watervallen. De Manavgat-waterval is gelegen tussen de toeristische badplaats Side en het Taurusgebergte. De waterval combineer je gemakkelijk met het bezoeken van de markt in de stad Manavgat. Deze vindt iedere maandag en donderdag plaats. Op deze grote markten vind je een groot aanbod aan kruiden, fruit en souvenirs.

De Manavgat-waterval, gelegen tussen Side en het Taurusgebergte

Dus mocht je op zoek zijn naar leuke excursies tijdens jouw verblijf in Antalya, je hoeft je geen moment te vervelen op deze ultieme vakantiebestemming!

Waanzinnige Antalya, Side, Alanya en Turkije deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!