Verliefd op Ibiza? Let's see...

Verliefd op Ibiza? Let’s see… 

Van partygangers tot hippies

Je kunt er niet meer omheen. Tegenwoordig gaat werkelijk iedereen op vakantie naar Ibiza. Van pillenslikkende hardcore partygangers op zoek naar een exclusieve feestervaring, tot mediterende vredelievende hippies op zoek naar nóg meer innerlijke rust. Afgelopen zomer begon het me bijna te vervelen. Elke keer als ik Facebook openklapte zag ik weer hele vriendengroepen feesten, chillen of yoga beoefenen op dit eiland. Als je de verhalen moet geloven is het er dan ook fan-tas-tisch.

Het eiland zou prachtig zijn, de party’s fenomenaal, de mensen vriendelijk en het eten delicious. Nu ben ik altijd wat op mijn hoede wanneer mensen dit soort verhalen vertellen. Ik heb al veel van de wereld gezien en beschik ook nog over een rijke fantasie. De verhalen in mijn hoofd zijn dan zo mooi dat de werkelijkheid alleen maar kan tegenvallen.  Tijd dus om de proef op de som te nemen en óók een vlucht naar Ibiza te boeken. Ik geef het eerlijk toe: ik wil er over mee kunnen praten. What the hell is the fuzz all about? In deze blog lees je meer over mijn eerste dag op dit eiland.

Ibiza

Eerste indrukken

Dankzij de Transavia voordeelweken was een goedkope ticket snel gevonden en in mum van tijd vlogen we middenin de nacht vanaf luchthaven Rotterdam naar Ibiza-stad. Het voordeel van zo’n vroege vlucht is dat je al om half tien ’s ochtends in het zonnetje in de haven rondbanjert, om je daar te kunnen vergapen aan de peperdure miljoenenjachten.

Sommige mensen komen er zonder bezittingen in een grot wonen om volledig los te komen van het aardse bestaan en op te gaan in het spirituele, terwijl anderen er juist komen om te showen welke bezittingen ze hebben vergaard en om dure flessen champagne leeg te spuiten op een hip feestje, waar iedereen uiteraard in het wit is gekleed. Zelf ben ik denk ik vreselijk in balans aangezien ik daar ergens tussenin zit. Een beetje feesten is mij zeker niet vreemd en ook doe ik regelmatig verwoede pogingen om van mijn stress af te komen door een uurtje op een yoga matje in allerlei interessante poses (met nog veel interessante namen) te gaan staan.

Magische rotsen

Een beetje rondwandelen door Ibiza stad is natuurlijk leuk, maar veel leuker is het om een scooter te huren zodat je het hele eiland kunt bekijken. Wij waren met drie stellen dus reden al gauw met drie scooters achter elkaar aan het eiland over. De mannen achter het stuur, de vrouwen achterop (mijn feministische opvoeding geheel ten spijt). De eerste stop was de magische rots Es Vedra, die bekend staat als de derde meest magnetische plek op de aarde.

Dit zorgt voor de verstoring van kompassen en sommige hoog sensitieve personen menen door deze magnetische velden te worden beïnvloed, wat natuurlijk weer allerlei hippies aantrekt. Wij zijn daar allemaal ietsjepietsjes te nuchter voor. Prachtig stel stenen hoor, daar niet van, maar wij besloten er gewoon een middagje te chillen op onze billen en wat kiekjes te schieten voordat we op zoek gingen naar een lekker restaurantje voor een avondmaaltje.

Ibiza

Zonsondergang op Ibiza

Aan de westkust van het eiland vonden we een geweldig restaurant: Sunset Ashram. We hebben hier heerlijk gegeten en ook nog voor een redelijk normale prijs (aangezien Ibiza niet bepaald bekend staat als een goedkoop eiland). Daarbij is de locatie van dit restaurant adembenemend, zeker de moeite waard om hier de zonsondergang te bekijken! Er stond ook nog een DJ aardig lekkere platen te draaien middenin het restaurant dus we hadden hier eigenlijk de hele avond moeten blijven.

Echter hadden wij veel gehoord en gelezen over de zonsondergang bij Café del Mar in San Antoni, waardoor we de vergissing maakten om onze toplocatie te verruilen voor een armoedige zonsondergang bij dit toeristische café in de ordinaire badplaats San Antoni. Daar begonnen dronken Engelse mannen in voetbalpakjes en bezopen Engelse vrouwen in veel te korte jurkjes massaal te klappen en te joelen toen de zon achter de horizon verdween, terwijl ze hier allemaal een foto of filmpje van maakten met hun smartphone. Not my kinda sunset…

Ibiza

Ibiza

Ben je benieuwd naar mijn verdere ervaringen op dit eiland? Lees dan mijn volgende blog over Ibiza, waarin ik op zoek ga naar mooie baaien en de beruchte party scene induik.

Mis nooit meer een topdeal!