Header afbeelding

De mooiste hotels, plekjes & stranden van Ibiza

Het idyllische eiland Ibiza moet op jouw bucketlist!

De zomervakantie komt steeds dichterbij en ook dit jaar is Spanje weer een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Met haar prachtige cultuur en de lekkere Spaanse tapas zul je je hier niet snel vervelen... Spanje beschikt over allerlei mooie plaatsen die je kunt bezoeken, het magische eiland Ibiza is er hier één van en is zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan! Zodra je het vliegtuig uitstapt, waan je je in tropische sferen waarbij je helemaal tot rust komt. Als je op zoek bent naar de mooiste stranden, de beste feestjes en de leukste hippiemarkten zit je hier wel goed. Het kleine eilandje is ontzettend divers en beschikt over héél veel bijzondere plekjes. Wij hebben de mooiste hotels, de hipste plekjes en de mooiste stranden van Ibiza voor jou op een rijtje gezet! 

De mooiste hotels op Ibiza

  • Hotel ME Ibiza ***** is hét vakantieadres voor de echte luxepaardjes onder ons. Geniet van het prachtige uitzicht op zee, kom helemaal tot rust in de super moderne kamers en dompel jezelf onder in 5-sterren luxe. 
  • Aparthotel Nereida ***  is een low-budget hotel en is een heerlijk verblijf voor zonaanbidders. Verblijf direct aan het strand en geniet van de Spaanse temperaturen. Heerlijk!
  • Amare Beach Hotel Ibiza **** beschikt over een dakterras met infinity pool, ligt direct aan het strand én is voorzien van een stijlvol interieur... Wat wil je nog meer? Dit is een 4-sterren adults only hotel en heeft alles in huis voor een relaxte vakantie op Ibiza.
  • Nativo Hotel Ibiza **** sluit helemaal aan op de hippie-achtige stijl van Ibiza. Verblijf in dit splinternieuwe 4* hotel met oogstrelend interieur. Hier wil je toch nooit meer weg?!

De hipste plekjes op Ibiza

Ibiza-Stad

Ibiza-Stad is de hoofdstad van het eiland en er is hier ontzettend veel te beleven en te bezoeken! Denk aan talloze bezienswaardigheden, zoals het prachtige Dalt Vila, waar je de typisch Spaanse cultuur kunt terugvinden. Ook beschikt Ibiza-Stad over té schattige straatjes met allerlei leuke boetiekjes. Shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Ibiza-Stad is verdeeld in meerdere wijken, waaronder het oude vissersgedeelte Sa Penya. Mocht je op zoek zijn naar een plekje waar je goed kunt eten, dan ben je hier aan het juiste adres. In de avond verandert het vissersdorpje in één groot uitgaansgebied, Sa Penya wordt ook wel het middelpunt van het nachtleven op Ibiza genoemd. Je vindt hier de leukste feestjes en de mooiste straatparades!

Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany staat bekend als hét toeristenoord van Ibiza. Dit plaatsje ligt in een enorme baai rijk aan mooie stranden. Vroeger was deze plaats ook nog een klein vissersdorpje, maar tegenwoordig zie je hier nog maar weinig van terug. Sant Antoni de Portmany is echt gericht op toerisme, overal waar je kijkt zie je de mooiste hotels en de gezelligste cafés. Vooral in de avond is de Sunset Strip een echte aanrader om je dag op een leuke manier af te sluiten. Ben je een echte waterrat? Dan zit je in dit plaatsje ook wel goed, de ‘main beach’ biedt enorm veel wateractiviteiten, zoals parasailen. Huur ook vooral eens een bootje om Ibiza van een andere kant te zien!

Es Canar

In het oosten van het eiland ligt Es Canar. Dit is een wat kleiner dorpje, dat nog niet mega toeristisch is. Es Canar beschikt over een uitgestrekt zandstrand, waar altijd genoeg plek is om je dag door te brengen. Wel is de welbekende Hippiemarkt Punta Arabi een enorme trekpleister in de buurt. Deze wekelijkse markt trekt elke woensdag zo'n duizenden bezoekers! Doordat Es Canar niet één van de grote toeristische plekjes is, kun je hier nog heel goedkoop eten in een gezellig restaurantje. 

Las Dalias

Eén van de bekendste hippiemarkten op het eiland is Las Dalias. Deze markt is kleinschalig begonnen en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste markten van Ibiza met wel 200 kraampjes. Je kunt hier heel goed shoppen en je vindt hier de meest bijzondere gerechten, de leukste livemuziek en de lekkerste cocktails. Er zijn hier ook een hoop unieke activiteiten te vinden, ga bijvoorbeeld eens langs bij een waarzegster of breng een bezoekje aan een massagetent. De markt is elke zaterdag geopend en je kan er gratis naar binnen. Punta Arabi is ook een bekende hippiemarkt. Deze markt is nog net iets groter en toeristischer dan Las Dalias, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Met wel ruim 500 kraampjes is dit de grootste hippiemarkt van het eiland geworden. 

Ibiza

De mooiste stranden van Ibiza

Aigua Blanques

Vooral onder de bewoners van het eiland is Aigua Blanques een échte favoriet. Het strand bestaat namelijk uit een helderblauwe zee en een prachtig goudkleurig strand. Ook is het omgeven door adembenemende kliffen en rotsen. Een uitzicht, dat je nooit beu zult raken... Het strandje is ongeveer 10 minuten rijden vanaf San Carlos en dat maakt het dus erg goed bereikbaar. Je kan er ligbedden met parasols huren en tussen de middag is de mogelijkheid er om een hapje of een drankje te nuttigen bij het aanliggende restaurant.

Cala Xarraca

Voor de duikers en snorkelaars is Cala Xarraca dé geschikte plek. Het water is super helder, waardoor het onderwaterleven heel goed zichtbaar is. Wel is Cala Xarraca een klein strandje, waardoor het snel vol ligt. Je kunt er net zoals bij Aigua Blanques ligbedden en parasols huren. Ook beschikt het strandje over de mogelijkheid om de baai te ontdekken door middel van een waterfiets. Trommel dus snel je vrienden bij elkaar en ga op avontuur!

Sa Caleta

Het strandje Sa Caleta staat ook wel bekend als Es Bol Nou. In slechts 10 minuten rijden van Playa d’en Bossa bereik je het strandje. Sa Caleta is één van de weinige stranden die je ook met de bus kunt bereiken. Er is een groot restaurant aanwezig, waar je niet alleen lekker kunt eten, maar ook gemasseerd kunt worden. Dat is toch wat je wilt?! Het strand ligt in een prachtige baai omringd door de mooiste kliffen en zeer rustig water. Dit maakt het de pérfecte plek om een verkoelende duik te nemen! 

Cala Vadella

Cala Vadella is een prachtig parelwit zandstrand met veel voorzieningen. Het strand is gemakkelijk te bereiken en dankzij het ondiepe water is dit strand ook de ideale plek voor gezinnen met jonge kinderen! Cala Vadella heeft kristalhelder water, perfect om de onderwater wereld te verkennen! Daarnaast kun je hier ook kajakken of waterfietsen. Toe aan een rustig stranddagje? Dat is ook geen probleem! Geniet van de heerlijke temperaturen en aanschouw de prachtige jachten en speedboten die voorbij komen. 

Ibiza zonvakantie

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. hotspots ibiza
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.