Header afbeelding

Wat te doen op Ibiza

Tips voor jouw vakantie

1. Struin langs de hippiemarkten

Als je op Ibiza bent ga dan zéker naar een van de vele hippie markten. Een van de populairste is Punta Arabi in Es Canar. Elke woensdag kun je alle kraampjes afstruinen tussen 10 uur en 18 uur. Ga hier opzoek naar leuke spulletjes en souvenirs in Ibiza-stijl.

Moe van het shoppen? Vlakbij deze markt is een prachtig strandje waar je óók nog een heerlijk kunt eten. Een andere klassieke hippie markt is Las Dalias met maar liefst 200(!) kramen, deze is elke zaterdag en maandagavond geopend.

2. Met de boot naar Formentera

Witte stranden, helderblauw water en een cocktail in je hand, dat klinkt goed toch? Op een half uurtje varen ligt een van de mooiste eilandjes van de Middellandse Zee op je te wachten! Wanneer je aankomt op Formentera is het handigst om meteen een scooter te huren, zodat jij meteen de mooiste baaitjes kunt opzoeken!

Ben je iets sportiever? Met een fiets in het ook goed te doen. Een van de mooiste stranden die je kan bezoeken is Playa Es Arenal of Playa de ses llletes, het lijkt net of je midden in het Caribisch gebied staat! Naast de prachtige stranden, zijn er natuurlijk ook genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden.

3. Dansen in de Pacha of Ushuaia tot de late uurtjes

Dit mag NIET ontbreken tijdens je vakantie op party eiland Ibiza. De tickets zijn wat prijzig, maar het is het sowieso waard! Kijk van te voren even welke artiesten er komen optreden én zorg ervoor dat je je tickets op tijd boekt voordat het uitverkocht is! Wereldberoemde DJ’s zoals Martin Garrix & David Guetta komen hier namelijk optreden. 

Let op: wil je graag uitgaan op Ibiza? Reis dan in het hoogseizoen. De meeste clubs gaan namelijk pas open in juni en sluiten weer in september. 

4. Bezoek Ibiza-stad, Dalt Villa

De hoofdstad van Ibiza staat ook wel bekend als Eivissa. Dit ook wederom weer een bezoekje waard tijdens je vakantie Ibiza, het centrum van Ibiza staat namelijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is dan ook dé beste plek om cultuur te snuiven.

Iets hoger gelegen ligt het historische hart van Ibiza ‘Dalt Vila’. Deze historische wijk wordt omringd door een enorme stadsmuur met maar liefst 5 poorten. Ook de haven van Ibiza is een aanrader, waar je de meest grote en luxueuze jachten vind. Maar ook talloze winkels, restaurants en bars zijn hier in overvloed.

5. Ontspan in de spa van La Posidonia

Heb je iets meer geld te besteden? Sla deze unieke ervaring dan niet over! La Posidonia is te vinden in een hotel, in deze spa kan je terecht voor verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen. Maar het ultieme hoogtepunt is toch wel de Cascadas Suspendidas, dit vind je op de top van de rotsen met werkelijk een ongelofelijk uitzicht.

Je kan hier heerlijk vertoeven in een van de baden met verwarmd zeewater. In elk bad kan je air jets vinden waardoor je maar liefst 45 minuten lang een ontspannende massage krijgt. Wanneer je heerlijk relaxed uit de baden komt staat er een lekkere lunch op je te wachten in het restaurant van Hacienda Na Xamena!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. wat te doen op ibiza
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.