Trouwen op Ibiza dan maar?

We’re going to Ibiza!

Ibiza? Wat moet ik in hemelsnaam op Ibiza?! Jarenlang heb ik met een boog om dit eiland heen gereisd en had ik al mijn vooroordelen klaar. Wat moet ik op een party eiland vol drank, drugs, losgeslagen singles, gesjeesde hippies, BN’ers en vooral héél véél Nederlanders? No, gracias. Tot ik op een dag twee vliegtickets naar Ibiza won…

ibiza

Magisch eiland

En ja hoor, we waren nog geen uur geland en opslag verliefd op Ibiza. In tegenstelling tot onze “speeddate met Curaçao” was het deze keer wel liefde op het eerste gezicht. Mijn collega’s, mijn vrienden, ze hadden allemaal gelijk! Er heerst hier een ultiem gevoel van vrijheid. Geen wonder dat Nederlanders jaarlijks in hordes terugkeren naar dit eiland. Ibiza voelt ook voor mij als thuiskomen. Bezoek het eiland buiten het hoogseizoen, huur een auto en verken het eiland. Je waant je in een paradijs zó dicht bij huis!

ibiza

Trouwen op Ibiza dan maar?

De gedachten om op Ibiza te trouwen was eigenlijk nooit bij ons opgekomen. Laat staan het bezoeken van trouwlocaties. Het duurde echter niet lang voordat we een waslijst aan prachtige trouwlocaties spontaan tegen het lijf liepen. Van hotel tot beachclub, van finca tot agroturismo, van idyllische kerkjes tot een klif bij Es Vedra. Je zou er keuzestress van krijgen!

ibiza   

Officiële trouwvilla  /  San Miguel church  /  Cala Benirràs

Tips!

Overweeg je net als ons om op Ibiza te trouwen? Dan zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Veel populaire trouwlocaties eisen een minimaal aantal van 60 gasten.
  • Voor een party eiland is Ibiza verbazingwekkend streng m.b.t. geluidsoverlast. Zet je ghettoblaster na 00:00 uur liever uit. De politie staat zo op je stoep!
  • Er heerst veel sociale controle door buren, cateringbedrijven, etc. Onopgemerkt trouwen in een willekeurige villa gaat niet lukken. Er zijn ook vrij strenge regels m.b.t. officiële trouwlocaties.
  • Je kan helaas alleen voor de wet trouwen als je op Ibiza woont. Dit moet dus in Nederland gebeuren. Voor de ceremonie in Ibiza kun je een Nederlandse trouwambtenaar vinden die al op het eiland woont.
  • Ibiza heeft een mediterraans klimaat met zachte winters en warme zomers. Voor de lekkerste temperatuur trouw je in juni.
  • Aan romantische witgepleisterde en pittoreske kerkjes geen gebrek! Het meest spectaculaire kerkje van het eiland is Es Cubells. Dit kerkje ligt op een hoge rots en biedt een fantastisch uitzicht op de zee. Daarnaast heb je mooie kerkjes in San Miguel, San José, San Vicente en San Carlos.

ibiza

In mijn volgende blog deel ik onze Ibiza trouwlocatie top 10!

Instagram: @travelingfiances

Mis nooit meer een topdeal!