Málaga ontdekken met een local

Málaga ontdekken met een local

Een stad ontdekken met een local biedt je altijd iets extra’s. Want wie kent een stad nu beter dan de inwoners zelf? Ik ging op ontdekkingstocht in Málaga met een local. In deze blog deel ik haar tips!

#Musea, gebouwen en monumenten en strand

Málaga heeft super veel musea. Het bekendste museum is waarschijnlijk het Picasso Museum. Die mag je bij een bezoekje aan de stad dan ook zeker niet overslaan. De collectie is veelzijdig en bestaat uit schetsen, schilderijen en beelden. Veel kunstwerken in het Picasso Museum zijn minder bekend bij het grote publiek, maar dat maakt het meseum extra bijzonder. Een ander museum dat ik heb bezocht in Málaga is Centro de Arte Contemporáneo, of kortweg CAC. Je vind hier vooral moderne kunst, want dat wil de gemeente van Málaga meer promoten. De entree is gratis en de wisselende collectie bestaat uit kunstwerken van zowel Spaanse als internationale kunstenaars. 

Malaga 1

Málaga heeft ook prachtige oude gebouwen en monumenten. Ik bezocht het Alcazaba kasteel en bewonderde het Romeins theater. Ik vind de gebouwen in Andalusië sowieso al prachtig. Ik kan uren kijken naar de Moorse invloeden en de gekleurde tegels die je overal ziet. Daardoor was ik wel een tijdje zoet in het kasteel. Vanaf het kasteel heb je ook een prachtig uitzicht over de haven.

Malaga 2

Málaga ligt natuurlijk aan de Midellandse Zee en heeft haar eigen strand. Toch nam mijn gids, Susana, me mee naar het dorpje Nerja. Het was nog geen hoogseizoen, waardoor we de verstopte strandjes bijna helemaal voor onszelf hadden.

Malaga 3

#Smoothies, camperos en tapas

Tijdens een stedentripje is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed eet. Daarvoor heb je mogelijkheden genoeg in Málaga. Mijn Lunch haalde ik op aanraden van Susana bij El Ultimo Mono. Ik trakteerde mezelf op een smoothie en een plak cake (moet soms kunnen toch? ;)) en die waren beide super lekker. Het personeel was super behulpzaam en vooral heel gezellig. Ook Noviembre is een aanrader. Verwacht geen typische Spaanse gerechten, maar wel super goede salades en burgers.

’s Avonds liet Susanna me kennis maken met een gerecht waar de ‘Malagueños’ gek op zijn: camperos! Eigenlijk is het niet meer dan een geroosterd broodje met super veel vulling van bijvoorbeeld kip, sla, tomaat en heel veel aioli, maar het is super lekker! Het was alleen zo vullend dat ik het broodje helaas niet helemaal op kreeg. Wil je ook eten als de inwoners van Malaga zelf? Volgens Susana vind je de beste camperos is snackbarretjes buiten het centrum.

Malaga 4

Als je in Spanje bent moet je natuurlijk ook tapas eten! Susana nam me daarvoor mee naar El Gato Negro. Het was er super druk, maar we konden nog net een plekje op het terras bemachtigen. We zaten nog niet of er werd ons al een tapa als aperitiefje aangeboden. Verder aten we super lekkere croquettas, montadito’s met blauwe kaas en gekarameliseerde ui en tortilla. Al vond Susana dat tortilla’s gemaakt door haar vader toch wel echt het allerbeste waren. Toen we op het punt stonden om te vertrekken werden we door het personeel nog even tegengehouden. Ze wilden ons namelijk nog trakteren op een dessertwijn van het huis. Mierzoet maar oh zo lekker en een perfecte afsluiting van mijn tripje naar Málaga. 

Malaga 5

Zou jij graag naar Malaga toe willen?

Mis nooit meer een topdeal!