Header afbeelding

Top 10 highlights Barcelona

Deze bezienswaardigheden in Barcelona mag je niet missen!

De stad van de overheerlijke tapas, de lekkerste sangria en de gezellige Spaanse sfeer, Barcelona is razend populair! Een stedentrip Barcelona, last minute Barcelona of een zomervakantie Barcelona; this city is the place to be! Dat is natuurlijk niet voor niets, want naast de Spaanse cultuur beschikt Barcelona ook over de meest bijzondere architectuur en de mooiste stranden. Barcelona is rijk aan bezienswaardigheden en activiteiten en zo is er voor ieder wat wils. Wij hebben de top 10 highlights van Barcelona voor je op een rijtje gezet!

1. La Rambla

Tijdens je stedentrip in Barcelona mag een wandeling over La Rambla zeker niet ontbreken. La Rambla is één van de bekendste straten in Barcelona waar altijd een gezellige sfeer hangt. Je kan er niet alleen goed winkelen, maar je vindt er ook de leukste restaurantjes waar je authentieke gerechten kunt proeven. In de avond wordt La Rambla omgetoverd tot een echte wijk voor straatartiesten. Zo vind je er in de zomeravonden levende standbeelden, de mooiste kunstwerken en kun je genieten van de gezelligste livemuziek. Loop ook zeker La Rambla eens helemaal uit tot je uitkomt bij Font Màgica. Dit is een prachtige fontein uit 1929, speciaal ontworpen voor een wereldtentoonstelling in Barcelona. De ontwerper was een specialist op het gebied van de meest toffe licht- en watereffecten. 

Bezienswaardigheden barcelona       
La Rambla, Barcelona

2. Sagrada Familia

Misschien ken je hem al wel, want Antoni Gaudi is een groot begrip in Barcelona. De Sagrada Familia was één van zijn grootste en bekendste projecten ooit en behoort tegenwoordig tot de meest populaire bezienswaardigheid van Barcelona. Het ontwerp was al gemaakt in 1866, maar pas in 1882 werd de eerste steen gelegd. Antoni Gaudi heeft met enorm veel passie aan het ontwerp en de kerk gewerkt. Het monument is zelfs zo groot dat het nog steeds niet helemaal is afgebouwd. Wel ziet het er al prachtig uit, dus een bezoekje is zeker een aanrader. Je kan zelfs een kijkje nemen in de Sagrada Familia, maar zorg dan van tevoren dat je wel een kaartje hebt gekocht. Het kan er zeker in het hoogseizoen erg druk zijn en niets is minder leuk dan dat je uren in de rij moet staan. Wat wel een lichtpuntje is, is dat de kerk zo groot is dat je weinig van de drukte binnen zal merken.

Bezienswaardigheden Barcelona
Sagrada Familia, Barcelona

3. Parc Güell

Aan het randje van Barcelona vind je Parc Güell. Dit is een prachtig uitgestrekt stadspark met een adembenemend uitzicht over de stad. Ook dit park is ontworpen door Antoni Gaudi en is net zo’n prachtplaatje als de Sagrada Familia. Het park is zo’n 15 hectare groot en beschikt over bijzondere architectuur en een mooie natuur. Ook voor dit plekje is het aan te raden om vooraf al een ticket te boeken, zodat je niet bij aankomst nog erg lang in de rij hoeft te staan. Je zult hier écht je ogen uitkijken! Zo staan er meerdere kunstwerken die je van dichtbij kunt bezichtigen, maar het allermooiste aan Parc Güell blijft toch het adembenemende uitzicht over Barcelona zelf... Parc Güell mag dus zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Barcelona!

4. Parc de la Ciutadella

Een ander prachtplaatje in Barcelona is Parc de la Ciutadella. Dit park heeft een centrale ligging in de stad en is een stuk beter te bereiken dan Parc Güell. De entree van dit park is helemaal gratis en ook hier kun je van alles doen en aanschouwen. Zo bevindt er zich naast het park een grote dierentuin en beschikt ook dit park over een prachtige architectuur. Denk aan mooie gebouwen en de meest toffe standbeelden van bekende namen uit de geschiedenis. Huur een bootje en vaar door de mooie omgeving die Parc de la Ciutadella je te bieden heeft.

Bezienswaardigheden Barcelona
Parc de Ciutadella, Barcelona

5. Mercat de la Boqueria

Ben je gek op markten en zou je het liefst urenlang willen rondslenteren langs toffe kraampjes? Dan zit je bij de Mercat de la Boqueria wel goed. Deze markt heeft een centrale ligging en is gevestigd aan La Rambla. Je vindt er vooral heel veel eten, dus je kan er zeker een keer een kijkje nemen tijdens lunchtijd. Je vindt er werkelijk echt van alles. Denk aan fruit, vlees, vis en verse smoothies. Mercat de la Boqueria is uitgeroepen tot de grootste versmarkt van Spanje. Het heeft een oppervlakte van wel 2583 vierkante meter en wordt omringd door de mooie architectuur van Antoni Gaudi!

6. Barceloneta

Wat Barcelona zo'n heerlijke bestemming maakt voor een citytrip of zonvakantie is dat deze stad de perfecte combinatie is van stad & strand. Zo vind je nabij Barcelona prachtige stranden, waar je kunt genieten van de lekkere temperaturen en de Spaanse zon. Barceloneta is het populairste strand van Barcelona en daarmee ook één van de meest bezochte stranden van de stad. Ben je juist toe aan rust en ontspanning? Bezoek dan Bogatell. Dit strand is vooral bekend onder de locals en is daardoor een heerlijk strand om ultiem te ontspannen tijdens je citytrip in Barcelona. Genieten geblazen!

Bezienswaardigheden BarcelonaBarceloneta, Barcelona

7. Camp Nou

Voor de voetbalfans onder ons is een bezoekje aan Camp Nou een echte aanrader! Camp Nou is het thuisstadion van FC Barcelona en het Catalaanse voetbalelftal. Camp Nou is al geopend sinds 1957 en beschikt over een capaciteit van maar liefst 100.000 plaatsen. Dit stadion is een echte trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. Door middel van een aangegeven route kun je zelfstandig door het stadion lopen. Gaaf! 

Spanje, Barcelona, Camp NouCamp Nou, Barcelona

8. Girona en Montserrat

Barcelona is een bruisende stad en je hoeft je tijdens je stedentrip of zonvakantie in Barcelona geen moment te vervelen. Wil je na een paar dagen toch even aan de drukte van de stad ontsnappen? Maak dan een uitstapje naar het pittoreske plaatsje Girona! Deze stad is op-en-top Catalaans met een middeleeuws centrum en een historische Joodse wijk. Ook Montserrat is een populaire bestemming nabij Barcelona. Montserrat heeft een prachtige, bergachtige natuur waar wandelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Daarnaast heeft deze berg een indrukwekkend bergklooster met rijke historie. Dit zijn echte must visits! 

9. L'aquarium de Barcelona

Is het buiten te warm en ben je toe aan wat verkoeling of wil je schuilen voor een onverwachte bui? Dan is L'aquarium de Barcelona de perfecte bezienswaardigheid! Dit is het grootste zeeaquarium van Europa waar je meer dan tienduizend vissen kunt aanschouwen. Het immense aquarium bevindt zich in de wijk La Barceloneta en kun je gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Het aquarium heeft een tunnel van maar liefst 80 meter lang waar je door heen kunt lopen en leuke feitjes over alle onderwaterdieren kunt leren. 

10. Casa Batlló

Dit bijzondere gebouw is ook een prachtig ontwerp van Antoni Gaudi. De verschillende kleuren die in dit gebouw zijn verwerkt, zijn geïnspireerd op kleuren uit de zee, zoals koraal en vissen. Je kunt een kaartje kopen vanaf €20 en dan kun je dit bijzondere gebouw ook van binnen aanschouwen! Zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je citytrip in Barcelona! 

Bezienswaardigheden Barcelona
Casa Batlló, Barcelona

 

Wauw... Wat is Barcelona een prachtige stad hè?! Wil jij deze bijzondere stad ook bezoeken? Wij zoeken dagelijks naar de beste stedentrips, zonvakanties en last minutes naar Barcelona. Bekijk snel onze deals naar Barcelona en wie weet aanschouw jij binnenkort zelf alle highlights van Barcelona! 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. top 10 highlights barcelona
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.