Header afbeelding

Regio Murcia, nog onontdekt Spanje

Als ik de woorden Spanje en vakantie zeg, zal je niet als eerst denken aan de regio Murcia. Eigenlijk heel jammer... of toch niet? Je hoeft het niet met het massatoerisme te delen, dat is een groot voordeel. We hebben hier te maken met een redelijk onontdekt stukje Spanje. 

Murcia 6

Ander stukje Spanje

Het aantal dagen zon per jaar is indrukwekkend en ook voor de schoonste lucht van Europa moet je hier zijn. Regio Murcia past perfect in je rondreis door zuidelijk Spanje. Wij begonnen in Madrid, erna door naar deze regio, vervolgens naar Granada, Malaga en Sevilla. Een bezoekje aan regio Murcia geeft een relaxte, landelijke wending aan je vakantie. Even bijkomen aan de rustige stranden en de kleine stadjes bezoeken waar je cultuur perfect kunt combineren met een wijntje op het terras. 

Met onze boeken over Madrid en Andalusië gingen we op pad. Enkel internet gaf ons wat tips over regio Murcia, waar we 3 dagen verbleven. Uitgestrekte valleien en kleine dorpjes met van die typische kasteeltjes boven op een heuvel verrasten ons. Echt een ander stukje Spanje vond ik het. Dit gevoel wordt nog eens extra gesterkt als je naar het strand gaat aan de Costa Calida. Volop mooie zandstranden, groot en klein, en je hoeft ze met bijna niemand te delen. Drukbezochte strandtenten zul je hier niet vinden.

Tijdens ons standbezoek reden we ook langs enorme witte rotspartijen, dit bleken de erosies van Bolnuevo te zijn. Je hoeft er niet voor om te rijden, maar als je er dan toch bent is het zeker een korte stop waard.

Murcia 5

Cartagena en omgeving

Het stadje Cartagena mag je niet overslaan! Cartagena heeft een mooie ligging aan het water, met een gezellig klein centrum en een havengebied. Bij de start van onze wandeling liepen we al gelijk langs een prachtig wit imposant gebouw wat zo mooi afsteekt tegen de blauwe lucht. De mooi aangelegde promenade nodigde ons uit om het stadje verder te gaan bekijken. Midden in de stad was het oude Romeinse amfitheater een verrassing voor ons. Wat echter nog meer indruk op ons maakte waren de grote muurschilderingen op de gebouwen en het uitzicht vanuit het hoogste punt van de stad.

Ongeveer een half uurtje rijden vanaf Cartagena ligt Cabo Tinoso. Dit hooggelegen gebied, wat uitkijkt over de zee, is prachtig. Een korte wandeling brengt je naar het oude fort, onderdeel van de vroegere verdedigingslinie van Cartagena. Echt een prachtig plaatje! Er staan ook 2 enorme kanonnen, ik heb werkelijk nog nooit zoiets gezien. 

Murcia 3 Murcia 2Murcia

 

Perfect te combineren

Als je net als ons 3 dagen verblijft, zijn dit prima highlights van regio Murcia om te bezoeken. Naast de relaxte sfeer en verrassende plekken, is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat je op deze manier in de geweldige stad Madrid je rondreis kunt beginnen. Zodra je regio Murcia achter je hebt gelaten is het een aanrader om een wandeling door de Sierra Nevada te maken. Er zijn talloze picknick plaatsen te vinden om nog even van de rust te genieten en te laten bezinken wat je allemaal al hebt gezien.

Als je zelf nog geen vakantieplannen had gemaakt, heb ik je misschien op ideeën gebracht.

Murcia 4

Have fun en geniet van de zomer!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. regio murcia nog onontdekt spanje
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.