Header afbeelding

De mooiste wijnroutes door Europa

Perfect voor reisliefhebbers die dol zijn op wijn!

Ben je dol op reizen én houd je wel van een lekker wijntje? Dan is een roadtrip langs een prachtige wijnroute in Europa écht iets voor jou! Want wat is er nou leuker dan een wijntje proeven op de plek waar het gemaakt wordt… In Europa vind je prachtige wijngebieden met uitstekende wijnhuizen waar je de beste wijntjes proeft. Wij hebben de mooiste wijnroutes door Europa voor je op een rijtje gezet!

Bordeaux, Frankrijk

Een roadtrip door de wereldberoemde Franse wijnregio Bordeaux kan absoluut niet ontbreken in dit rijtje! Deze prachtige wijnregio biedt prachtige vergezichten over eindeloze wijngaarden. Een aanrader om te rijden in Bordeaux is ‘Route des Châteaux’. Deze wijnroute van meer dan 100 kilometer neemt je mee langs de mooiste kastelen en oneindige wijngaarden en wijnhuizen. Verder is een bezoekje aan het wijnmuseum La Cité du Vin écht de moeite waard! Château Pape Clément en Château Haut Brion behoren tot de beste wijnhuizen van Bordeaux.

De mooiste wijnroutes door Europa - Toscane

De Moezel, Duitsland

Je verwacht het misschien niet, maar in Duitsland vind je één van de mooiste wijngebieden ter wereld. De Moezel is een prachtige wijnregio vol wijngaarden op steile hellingen. Vanaf deze hellingen heb je een fantastisch uitzicht over dit wijngebied en zie je de rivier de Moezel bijzonder door het landschap slingeren. In de Moezel vind je vele charmante dorpjes met wijnmakers waar je de beste wijn proeft in de proeflokalen. Een voordeel aan dit prachtige wijngebied is dat het niet zo ver rijden is en makkelijk te bereiken is vanaf Nederland.

De mooiste wijnroutes door Europa - Moezel

La Rioja, Spanje

Ga genieten van een onvergetelijke roadtrip door de Spaanse wijnregio La Rioja. Dit is de mooiste wijnstreek van het land met meer dan 500 verschillende wijnmakers. Volg de rivier Ebro die door het schitterende bergachtige gebied kronkelt en kom langs de schattige middeleeuwse stadjes en de mooiste wijngaarden. Bodegas Franco Españolas en Bodegas Marqués de Murrieta behoren tot de beste bodega's van deze wijnregio. In Spanje wordt een wijnhuis een bodega genoemd.

De mooiste wijnroutes door Europa - La Rioja

Toscane, Italië

Als je aan wijn denkt, dan denk je direct aan Toscane! Toscane behoort namelijk tot de beste wijngebieden van Italië. Glooiende heuvels, charmante dorpjes en eindeloze wijngaarden staan hier centraal. Het kloppende hart van Toscane is de wijnstreek Chianti, deze plek moét je echt bezoeken. Daarnaast kun je tijdens je roadtrip door de Toscaanse wijnregio natuurlijk ook genieten van de uitstekende Italiaanse keuken. Extra pluspunt! Voor elke reisliefhebber die dol is op wijn is een roadtrip door Toscane puur genieten…

De mooiste wijnroutes door Europa - Toscane

Er zijn nog zoveel andere mooie wijnroutes in Europa die je zeker eens moet bezoeken! In het boek ‘Wijnroutes Europa’ van Lonely Planet lees je over 40 routes door de mooiste wijnstreken van Europa. Met beoordelingen over wijnhuizen en tips voor overnachtingen, activiteiten en eten ben jij met dit boek helemaal voorbereid voor jouw roadtrip door de mooiste wijngebieden!

  1. Home
  2. blog
  3. wijnroutes europa
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.