Fiesta like there’s no manana, Ibiza | Weflycheap

Fiesta like there’s no manana, Ibiza

Fiesta like there’s no manana: Ibiza!

Ibiza staat bekend om haar feesten waar ontzettend veel toeristen op afkomen. Ibiza wordt niet voor niets hét party-eiland genoemd. Maar, het eiland kent ook veel nationale en lokale feesten die zeker de moeite waard zijn. Houd er rekening mee dat op nationale feestdagen veel winkels dicht zijn. Daarnaast rijden de bussen op aangepaste tijden.

Full moon party’s

Volle maan is een goede reden voor een feestje. Op deze avond kun je terecht bij verschillende lounges en restaurantjes om met z’n allen te vieren dat het volle maan is. Spectaculair is het niet, wel gezellig en zeker de moeite waard.

Ibiza Gay Pride

Ibiza staat bekend om de ‘Gay Scene’ en heeft sinds juli 2015 haar eigen Gay Pride. Het festival vindt 5 dagen lang plaats in Ibiza stad. Verschillende DJ’s worden uitgenodigd om te draaien en er wordt gedanst door mannen in sexy pakjes. Clubs met veelal gay gerichte feesten spelen op dit festival in en pakken erg uit gedurende de Gay Pride. Ook trekt er een gekleurde parade met veel lawaai en muziek door Ibiza stad. Dit feest is zeker de moeite waard. Wie weet kom je nog bekende Nederlanders tegen, zo heb ik Gerard Joling ontmoet.

ibiza

Fiesta de Siësta

Fiesta de Siësta is een straatfeest in het dorpje Siësta. In een lange straat worden allemaal tafels en stoelen neergezet waaraan iedereen gezellig kan plaatsnemen. Aan de andere kant van de straat vind je allerlei kraampjes met eten en drinken voor een klein prijsje. Er is muziek, er wordt gedanst, gelachen en gepraat. Als je in de buurt bent is het leuk hier aan te schuiven, op welke datum het precies plaatsvindt, verschilt per jaar.

Ibiza

Noche de San Juan

Noche de San Juan wordt gevierd in de nacht van 23 op 24 juni. Met brandend vuur wordt het begin van de zomer gevierd. Het feest kent verschillende rituelen. Het feest waar ik ben geweest draaide om vuur. Het doel van dit ritueel is meer ‘kracht’ te geven aan de zon en mensen te ‘zuiveren’. Het feest wordt gehouden in San Juan, op een groot plein met drankjes, muziek en eten. Op een veldje steekt men allemaal kampvuren aan waar bezoekers overheen kunnen springen. Op deze manier kun je jezelf zuiveren van het kwaad. Ook voor omstanders heeft het vuur een zuiverende werking. Vaak wordt deze magische avond afgesloten met een vuurwerkshow.

One Festival

Een ander leuk feest is het One Festival, of dit elk jaar plaatsvindt durf ik niet te zeggen. Leuke festivals in Ibiza zijn het Ibiza Jazz Festival (in augustus) en Festes de la Terra (ook in augustus). Tijdens het One Festival treden verschillende DJ’s op en wordt er gedanst, het is een beetje te vergelijken met een club avond. Het Ibiza Jazz Festival is een feest wat jonge muziekkanten de kans geeft bekendheid te creëren. Festes de la Terra is een achtdaags feest met verschillende activiteiten, waaronder optredens, optochten en vuurwerkshows.

ibiza

Dutch Pancake night

Geen officiële feestdag, maar wel ontzettend gezellig. Robin Vogelaar reist de wereld over om pannenkoeken te bakken op allerlei locaties. Zo kunnen Nederlanders die al een langere tijd in het buitenland wonen, maar ook andere nationaliteiten genieten van pannenkoeken. Je eet gezellig samen en ontmoet nieuwe mensen in het gebied waar jij woont. Zeker een aanrader om mensen te leren kennen.

 ibiza

Mis nooit meer een topdeal!