Zomervakantie Portugal
Header afbeelding

Zomervakantie Portugal

Zomervakantie Portugal, de ultieme zonbestemming. Mooie streken en zelfs prachtige eilanden, Portugal is een zeer veelzijdig land. Voor ieder wat wils, een rijke historie met een daarbij horende cultuur. En dat alles onder het genot van de heerlijke zon. Een zomervakantie Portugal is in ieder geval een topvakantie! Staat er voor jou toch geen ideale zomervakantie Portugal tussen? Schakel dan de reisalert in en wordt op de hoogte gebracht wanneer jouw ideale zomervakantie Portugal of andere bestemming beschikbaar is.

Zomervakantie Portugal

De zomervakantie komt er weer aan, waar gaan we dit jaar heen? Een zomervakantie Portugal! Ga naar het Iberische schiereiland, wat bekend staat om haar heerlijke temperaturen. Op een zomervakantie Portugal krijg je zoveel meer! Ontdek de prachtige Portugese cultuur, ga feesten of lekker zonnen onder het genot van een cocktail, het kan allemaal op je zomervakantie Portugal. Een ander voordeel is dat de locals super gastvrij en aardig zijn. Bezoek tijdens je zomervakantie Portugal de bijzondere hoofdstad Lissabon, ga eindeloos zonnen in de Algarve of ontdek een van de eilanden zoals Madeira. Keuzes genoeg voor je zomervakantie Portugal

Lissabon

Lissabon, de stad die ook wel de romantische naam “De Witte Stad” draagt en is gelegen op een heuvel, telt 2,9 miljoen inwoners. Wij zetten een aantal bezienswaardigheden op een rijtje zodat jij voorbereid bent voor je zomervakantie Portugal. Te beginnen bij het meest opvallende bouwwerk van de stad,  de “Elevador de Santa Justa”, deze lift verbindt de onderstad met de bovenstad. Een andere must-see tijdens je zomervakantie Portugal is de oudste wijk van Lissabon. De wijk genaamd “Alfama” heeft meer weg van een labyrinth dan van een wijk. Dat is ook de schoonheid van “Alfama”, de nauwe, bochtige straatjes, trappen, poortjes en de kleurige gevels. En tot slot willen we je nog een activiteit meegeven voor je zomervakantie Portugal, dat is tramlijn 28. Deze leidt je door de nauwe, stijle straatjes van het centrum. Een super mooie ervaring op je zomervakantie Portugal.

Algarve

Een zomervakantie Portugal wordt meestal in een adem genoemd met de Algarve, het bekendste vakantiegebied van Portugal. En dat heeft een goede reden, het is namelijk prachtig. Het gebied gelegen aan de kust is een vakantiegebied bij uitstek en we weten dan ook zeker dat je een top zomervakantie Portugal hebt! De Algarve heeft een gemiddelde van 3000 zonuren per jaar en dat is een van de hoogste van heel Europa. Tijdens de zomervakantie maanden en dus tijdens jouw zomervakantie Portugal is de gemiddelde temperatuur 27ºC en schijnt de zon 11 uur, heerlijk! Algarve is rijk aan de mooiste stranden en hierdoor dus de populairste vakantiebestemming van Portugal. Hoewel het erg populair is, heeft de massatoerisme nog niet de overhand in de Algarve. Dat is maar goed ook want op die manier blijven de mooie plekjes intact.

Madeira

Dit is toch ook wel een hele lekkere voor je zomervakantie Portugal! Heerlijk naar het eiland Madeira, een verbluffend mooi eiland en tevens de geboorteplaats van een van ’s werelds grootste sporters namelijk Cristiano Ronaldo. Op het eiland zul je hem ook een aantal keer voorbij zien komen. Madeira heeft vrijwel geen stranden en een ruige kust, hierdoor zul je geen last hebben van massatoerisme en is dit eiland een geweldige plek om lekker tot rust te komen tijdens je zomervakantie Portugal. Madeira ligt 1000km van de kust van Portugal en behoort tot de Azoren. Tweederde deel van het eiland is beschermd en heeft daardoor ook veel mooie natuurparken. Een plek waar je tijdens je zomervakantie Portugal naar Madeira niet omheen kan is Funchal, de hoofdstad van Madeira. De hoofdstad heeft zeer mooie bouwwerken, botanische tuinen en parken. Madeira wordt ook “Bloemeneiland” genoemd vanwege de 2500 verschillende exotische planten. En tot slot, Rabacal, vooral populair onder wandelaars is een gave stad aangezien er een mooie wandelroute is langs 25 verschillende waterbronnen en zelfs watervallen. De route is wel langs smalle paden, steile afdalingen en ravijnen  Een zomervakantie Portugal kan dus ook zeker naar Madeira.

Verzorgingstype

Tijdens je zomervakantie Portugal kun jij natuurlijk zelf kiezen wat je wilt eten, waar je je ontbijt gaat halen en of je aan het strand luncht of niet. Maar je kunt ook kiezen voor verzorgingstypes op je zomervakantie Portugal die dit faciliteren! Voordelen kunnen zijn dat je bijvoorbeeld vooraf al weet wat je kwijt zult zijn aan eten en je je nooit druk hoeft te maken over wat je gaat eten en wanneer. Er zijn meerdere verzorgingstypes mogelijk, wil jij alleen overnachtingen en verder alles zelf bepalen? Dan is verblijf op basis van logies het verzorgingstype dat jij zoekt voor je zomervakantie Portugal! Wil jij toch ontbijt erbij? Dan ga je voor logies + ontbijt. Wil jij ook het diner inbegrepen? Dan ga je voor het halfpension, voor volpension kies je als je bovenop het ontbijt en de lunch ook nog het diner verzorgd wilt hebben. Wil jij ook nog je non alcoholische drankjes en een nachtsnack inclusief? Dan ga je vanzelfsprekend voor het all inclusive verzorgingstype. Dan is er als laatst ook nog ultra all inclusive, dit is de meest luxe vorm van verblijf. Hierbij zit alles inbegrepen dus ook alcoholische drankjes, diners bij à-la-carte restaurants en ijsjes inbegrepen. Sommige resorts hanteren hierbij ook de 24-uur service, dat betekent dat je 24 uur per dag kunt eten en drinken, ook wel heel lekker voor je zomervakantie Portugal. Dus bekijk ook onze all inclusives Portugal.

Mis nooit meer een topdeal!