Header afbeelding

Obrigada Portugal!

Ultiem vakantiegevoel mét Portugees biertje

Het is nog vroeg, maar de zon staat al hoog aan de hemel en blikkert op het water. De boot waarop een vriendin en ik verblijven ligt aangemeerd in de haven van Portimão op loopafstand van Praia da Rocha, waar je kunt genieten van een helderblauwe zee met uitzicht op imposante, rode kliffen.

Vanaf een ligbed of je handdoek op het strand volg je hier het schouwspel van vrolijke vakantiegangers. Of al loungend op één van de zachte bedden in de gezellige beach clubs direct gelegen aan de boulevard, kun je jezelf verwennen met vrolijke vakantiedeuntjes en een zeer zeker aan te raden Portugees biertje, de  S U P E R  B O C K!  

Dit is voor ons het ultieme vakantiegevoel en daar proosten we dan ook op: ‘A sua saúde’!

De charme van Faro 

Toen we in Portugal aankwamen op het vliegveld, verbleven we eerst in Faro zelf. Niet gedacht, maar hier bruist het echt van de gezelligheid. Hostels vliegen als paddenstoelen uit de grond en brengen de jongeren samen tijdens levendige nachten in het centrum. Maar ook veel gezinnen en ouderen genieten van de pittoreske sfeer en het thuis-gevoel dat Faro te bieden heeft. Een knusse stad waar moderne en authentieke gebouwen gehuld zijn in een jasje van de typische Portugese uitstraling. Blij dat we niet direct de reis verder hebben voortgezet.

Strand Faro Portugal
Strand Faro Portugal

Fijn vertoeven in Portimão

Na twee dagen in Faro te zijn gebleven, zijn we met de trein doorgereisd naar Portimão. Voornemens om nog meer plekken te gaan ontdekken, maar Portimão heeft zelf al alle ingrediënten voor een unieke belevenis en dus blijven we. De familie van mijn vriendin hebben hun wortels hier geplant en hun goedlachse gezichten zijn een weerspiegeling van het leven hier. Het eerste dat dan ook opvalt wanneer je voet in Portugal zet, zijn de ontzettend vriendelijke mensen.

In de avond gaan we erop uit, op zoek naar gezellige restaurantjes waar we van de lokale keuken kunnen genieten. Ook dit is allemaal dik in orde hier in Portugal. Genoeg om je zintuigen te prikkelen en je te laten onderdompelen in een culinaire sensatie.

Portimão Portugal
Portimão Portugal

De leukste plekjes in de Algarve

Aan de overkant van de rivier van Portimão ligt Ferragudo. Dit is een vissersdorpje in het district Lagoa. Het is een idyllisch plekje waar de paars-roze bougainvilles je vrolijk tegemoet dansen en mooi afsteken tegen de witte huizen. Ik kan niet vaak genoeg vrolijk worden van dit aanzicht.

Het strand bij Ferragudo is ook wederom prachtig en daarom vind je ook hier weer beach clubs waar je de hele dag kunt vertoeven. Terwijl ik met mijn blote voeten in het zand langs de zee aan het dwalen ben, reis ik af in gedachten. Ik snap best dat je hier zou willen wonen. Ik zou het zelf ook wel kunnen!

Een ander dorpje in Lagoa waar ik even van heb mogen proeven en zo ook van het heerlijke eten, is Carvoeiro. Het is niet al te groot, maar voor mij is het de kers op de taart om het echte Portugal te ervaren.

Portugal straatje

Domweg gelukkig

Met mijn liefde voor het ontdekken van bijzondere plekken ben ik door dit stukje Portugal heel positief verrast. Je kan een hele dag zoet zijn met het ontdekken van mooie stranden, cultuur snuiven en heerlijk eten. Daarnaast heb je goede port en is er Pastel de Nata (voor de toetjesliefhebbers). Wat wil je dan nog meer?

De rust en ruimte dalen op je neer als een zachte deken, een warme omhelzing. De indruk die Faro op me heeft achtergelaten met zijn rijke geschiedenis en karakteristieke kenmerken en het charmante Portimão in combinatie met het aantal zonuren waar je hier heel blij van wordt, staan garant voor optimaal vakantieplezier.

Portugal bomen

 

En daar nemen we nog een Superbock op!

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. obrigada portugal
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.