Header afbeelding

Portugal: de tips voor de leukste uitstapjes!

Prachtig Algarve

Eindelijk onze eerste vakantie samen, even lekker erop uit en weg van alles!
Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer 3 uur naar Faro en vanaf daar zijn wij met de bus naar ons appartement gebracht. Mijn allereerste keer naar Portugal.

Wij zaten voor een weekje in Carvoeiro, wat is gelegen in de Algarve. Carvoeiro is van oorsprong een oud vissersdorp, maar is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire badplaats. Wij zaten net buiten het centrum, maar elke dag ging er een busje van ons appartementencomplex naar de stad toe.

De omgeving is prachtig en als je eenmaal begint met het wandelen over de mooie rotsformaties, blijf je lopen voor de meest mooie plaatjes (trek hiervoor wel goede schoenen aan). Je komt op steeds mooiere plekken uit en vanaf de rotsen kan je genieten van de mooie zonsondergang. Na de wandelingen is het tijd voor een duik in de zee om daarna bij te kleuren op het stand. Het strand is gelegen in een baai en om het stand heb je verschillende restaurants en barretjes waar je heerlijk kunt eten en genieten van het zee uitzicht.

Carvoeiro, Portugal
Carvoeiro

Onze uitstapjes in Portugal:

Ferragudo

Vanuit het hart van Carvoeiro gaat er twee keer per week een treintje naar Ferragudo, een oud vissersdorpje. De vissers zijn aan het werk op de kade en na het werk drinken zij een borrel in een van de restaurantjes of barretjes aan het dorpsplein Praca Rainha Dona Leonor. Je krijgt hier echt een blik uit het dagelijks leven van de inwoners. Na een strandwandeling kom je uit bij het Fort van Sao Joao de Arade. Het stadje bestaat uit smalle steegjes met traditionele huisjes, het is zeker de moeite waard om hier heen te gaan. Alleen voor de rit met het oude treintje is dit al aan te raden, deze rijdt door de kleine straatjes en langs kasten van huizen.

Albufeira

Met het openbaar vervoer zijn wij vroeg vertrokken naar de bekende feestbestemming Albufeira. Op de strip vind je verschillende kroegen en discotheken, waar je tot in de laatste uurtjes goed feest kan vieren. Wij konden het hierdoor ook niet laten om hier wat drankjes te nuttigen en wat dansjes te wagen. Naast alleen het feest gedeelte heeft Albufeira ook een oud gedeelte met wit geschilderde huisjes, kerkje, kapel, gezellige straatjes waar verschillende straatartiesten een show neer zetten, een jachthaven en natuurlijk ook weer een prachtig strand met de rotsformaties.

Portimão

De volgende dag zijn wij weer op pad gegaan met het openbaar vervoer, dit keer naar Portimão. Portimão is de handelsstad van de Algarve. De perfecte bestemming als je wilt leren surfen, aan het strand zijn veel surfscholen te vinden. Na een lekkere lunch aan de boulevard (ze hebben hier zelfs bitterballen!) is de pier een fijne plek om uit te buiken. Loop de gehele pier af en ga op een van de blokken vlakbij de vuurtoren zitten voor uitzicht op de zee, de vissersbootjes die de haven binnen komen varen, cruise schepen die de zee weer op gaan en op de surfers. Nog een mooie wandeling over het strand Praia de Rocha en dan is het weer tijd om terug te gaan naar het station om de laatste bus te halen.

Vuurtoren bij Portimão.
Vuurtoren bij Portimão.

Carvoeiro is een geweldig stadje met een mooi strand, prachtige omgeving en veel verschillende restaurants en barretjes, de ideale plek om samen met je geliefde heen te gaan. Wij hebben ons hier zeer goed vermaakt. Pak net als ons het openbaar vervoer in plaats van de taxi, naast dat het goedkoper is kom je met de bus langs verschillende dorpjes en reis je samen met de Portugezen die altijd leuke tips hebben.

Tip! Elke dag als het schemer wordt vliegen honderden mussen naar de grote bomen in het centrum van Carvoeiro, erg leuk om dit eens te zien en te horen!

Naast de uitstapjes en het wandelen hebben wij ook wat uurtjes doorgebracht op het strand, een massage gehad, fish spa, geproost tijdens een wijn proeverij en voornamelijk genoten. Doordat er in de periode dat wij hier waren een tropische storm richting Portugal kwam, hebben wij geen boottocht kunnen maken naar de bekende grotten van Benagil. Het schijnt een hele mooie tocht te zijn, dus als je hier de kans voor hebt, zeker doen! Het biedt voor ieder wat wils, voor jong en voor oud. Wij komen hier zeker nog eens terug, Carvoeiro tot snel!

Lees meeer blogs over Portugal.

Zonsondergang Carvoeiro, Portugal
Zonsondergang Carvoeiro

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. portugal tips voor de leukste uitstapjes
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.